Haen viallista / ehjää elektroniikkaa/tietotekniikkaa

Lähetä vastaus


Jotta pystyisimme estämään automaattisia lähetyksiä, pyydämme sinua suorittamaan seuraavan varmistushaasteen.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Haen viallista / ehjää elektroniikkaa/tietotekniikkaa

Re: Haen viallista / ehjää elektroniikkaa/tietotekniikkaa

Kirjoittaja harrastelija » 10 Heinä 2018, 10:46

Viime päivinä on tullut paljon lahjoitustavaraa, kiitos siitä! Suuren osan olen jo saanut käsiteltyä. Pöytäkoneita vuosilta 2003-2005 on tullut lähipäivinä paljon, joten niitä ei välttämättä tarvi tarjota (ellei satu olemaan jotain muuta samalla!). Uudemmat eli 2006- tai vanhemmat ennen vuotta 2000 valmistetut kelpaavat. Tällä hetkellä olisi kiinnostus löytää etenkin viallisia tavaroita, koska on tullut paljon ns. ehjää tavaraa / pikkuvikaista koska haluan vielä harjoitella. :P Eli vialliset taulutelevisiot (pl. paneelirikkoiset), kannettavat tietokoneet, lasertulostimet ym. ym. olisi toiveissa (toki ehjääkin saa tarjota). Kuitenkin otan vastaan kaikenlaista tavaraa laidasta laitaan osa menee korjausprojektiksi, osa varaosiksi ja osa suoraan kierrätykseen. Joka päivälle olisi kiva saada kaikenlaista askarreltavaa / korjattavaa. :D

PS. Tällä hetkellä olisi hakusessa yksi 15.6" LED-paneeli kannettavaan tietokoneeseen, sellaisia löytyy yleensä 2010-2012 valmistetuista kannettavista, jos löytyy nurkista hieman risa niin voi tarjota (sovitaan vaihto tms)
PPS. Hyvä tilaisuus päästä romuista eroon ettei tarvi niitä itse raahata hyötykäyttöasemalle!

Re: Haen viallista / ehjää elektroniikkaa/tietotekniikkaa

Kirjoittaja harrastelija » 04 Heinä 2018, 09:21

mauriuolevi kirjoitti:
04 Heinä 2018, 07:30
Minulla olisi kaikenlaista digi laitetta ja romua joista haluan päästä eroon niiden aiheuttaman tulipalovaaran vuoksi
Missä sijaitsee ja millaista tavaraa? Voit vastata joko tähän ketjuun tai lähettämällä sähköpostia postipoeka@gmail.com

Re: Haen viallista / ehjää elektroniikkaa/tietotekniikkaa

Kirjoittaja mauriuolevi » 04 Heinä 2018, 07:30

Minulla olisi kaikenlaista digi laitetta ja romua joista haluan päästä eroon niiden aiheuttaman tulipalovaaran vuoksi

Re: Haen viallista / ehjää elektroniikkaa/tietotekniikkaa

Kirjoittaja harrastelija » 18 Kesä 2018, 09:39

Jatketaan vain tässä, ajattelin vain että jatketaan muualla keskustelua kuin tässä Tori-ilmossa. Oikeassa olet tuon turvallisuuden kannalta olen nähnyt paljon huonosti tyhjennettyä levyjä kun olen koneita joskus käytettynä ostanut kirppareilta ja muualta netistä. Nuo sometilit olivat minulta vain yksi esimerkki. Monet tosiaan tallentavat selaimen muistiin yleisesti käytetyt salasanat, myönnän itsekin teen joidenkin sivujen kohdalla näin.

Itsellä on nykyään niin paljon levyjä etenkin IDE-levyjä ettei niille ole juurikaan tarvetta kun joskus aikoinaan niille oli oikein pula. Myönnän että kulutan aikaani joskus vanhaankin tietotekniikkaan vaikkei siinä ole muiden mielestä mitään järkeä??? Tietty säilytän muutaman läppärin jossa on korppuasema, jos sattuu joskus tarvitsemaan.

En yleensä ehdi wipettää saamiani lahjoituslevyjä samanpäivän aikana, koska kevyinkin valinta tyhjennysohjelmistossa eli nollien päällekirjoitus (joka hävittää 90% datasta) vie sen puoli tuntia. Viimeistään kun otan levyn käyttöön tyhjennän ne. En tietenkään myy kenenkään tietoja eteenpäin tai rupea identiteettivarkauksia harrastelemaan. Pitkälti minulle lahjoittaneet tietävät sen, että tietokoneissa on kovalevy ja mitä ne sisältävät.

Rakennuspalo on aika epätodennäköinen noissa korjaamissani laitteissa sillä korjaukset ovat pitkälti tuota vioittuneiden kondensaattoreiden vaihtoa ja heikkovirtapuuhaa. Kuvaputkitelevisioihin en koske sillä niitä ei kannata korjata ja muutenkin ne ovat vanhetessaan palovaarallisia.

Olen miettinytkin koulutuksen hommaamista ja sitä ollaan minulle ehdotettukin. Yrityksen perustaminen on myös käynyt mielessä, mutta ei kovin kannattavaa täällä näin syrjässä. Onko sinulla joku koulutus vai oletko ns. itseoppinut?

Kutsuin sinua Herra Lisätietoja -nimellä, koska et kertonut kuka olet, eli tulit kertoilemaan juttuja ilman nimeä.

Tietty tuossa henkilötietojen käsittelyssä pitää olla entistä varovaisempi GPDR:n voimaantulon myötä.

Re: Haen viallista / ehjää elektroniikkaa/tietotekniikkaa

Kirjoittaja Keskustelu... » 17 Kesä 2018, 22:01

...Voi mielestäni hyvin jatkua tässä ketjussa ihan avoimesti, sikäli kun se on tarpeellista.

Miksi pitäisi ehdotuksesi mukaisesti siirtyä kahdenkeskiseen yhteydenpitoon asiassa?

Eikö ole ainoastaan hyvä, jos yksilön tietoturvan kannalta erittäin oleelliset asiat ja tietämys niiden hyvin helposta väärinkäytöstä tavoittaisi mahdollisimman monen silmäparin?

Ihmisten arjessa kun älylaitteet, tietokoneet tms kulkevat lähes 24/7 ja sisältävät uskomattoman määrän juurikin henkilökohtaista tietoa, jonka käyttöarvon ja helpon saatavuuden tietävät kyllä valitettavan hyvin ne jotka tietoja haluavat väärinkäyttää. Eikä nyt puhuta vain ihmisten "sometileistä" vaan yksinkertaisesti kaikista verkkoasioinneissa käytetyistä salasanoista ja tunnuksista. Eikö vain? Valtiovallan salaisuuksilla ei ole yksittäisen ihmisen osalta merkitystä. Ne ovat ihan muita asioita ne levyjen "salaisuudet", koska ne ovat yksilöitävissä henkilöön ja valitettavasti avaavat monet ovet väärinkäytöksille. Valitettavan väljästi ja välinpitämättömästi ohitat tuon näkemyksellä "ketä nyt mikään koneella oleva kiinnostaisi" :( Identiteettivarkaus on todella suuri ja vakavasti otettava ongelma kenen tahansa kohdalle - jonka tämä keskustelun ydinteema pitää sisällään.

Eri asia on vielä nuo yrityssektorien koneet, joista valitettavasti on myös kirjavaa käytäntöä koneiden "käytöstäpoistamisesta".

Mainitset muuten käyttäväsi tiedostojen poistamiseen ohjelmistoja... Milloin? Onko siten että kerrot laitteiden luovuttajille tallenteiden tilanteen ja teet kaikille kiintolevyllisille laitteille useita tunteja kestävän päällekirjoituksen - Aina vaikka laitteen sinulle luovuttanut henkilö ei sitä olisi osannut edes vaatia? Ja loppujen lopuksi asiasta on vain tällöinkin harrastelijan sanasi, ilman sen ihmeempää "velvoitetta" tai vastuuta. Ja tässäkin kohtaa ne tiedot ovat päätyneet jo vääriin käsiin jos ne ovat harrastelijan käsiisi päätyneet.

Jokainen tietysti tekee omat ratkaisunsa näissä "luovutuksissa" harrastuskäyttöösi, joskin oleellista on että luovuttaja tietää väärinkäytön helpon mahdollisuuden ja tiedostojen palauttamisen helppouden - poistamisten, alustusten tms. jälkeenkin.

Pelkoni toteutuikin tuossa vastauksesi kohdassa, jossa kerrot myyväsi lahjoituksena saamiasi koneita myös eteenpäin ilman minkään valtakunnan todistetta siitä että olet levyt käsitellyt.

Näyttöjen Inverttereiden ja kuvarumpujen operoinnit ja niistä saamaasi hyötyä en ala käymään läpi tässä ketjussa. Se lienee verottajan asia miettiä niistä saadun hyödyn osuutta isossa kuvassa. Toki jos et omaa pätevyyttä näidenkään laitteiden korjaamiseen, suosittelisin jättämään nekin työstämättä. Et varmaan halua nähdä uutista rakennuspalosta, jonka purkamasi / korjaamasi ja edelleen myymäsi laite on saanut aikaan?

Lisähuomiona... Olisiko oikea ja pätevöivä koulutus kohdallasi paikallaan ja yrittäjäksi ryhtyminen paikallaan, jos kiinnostusta ja intoa löytyy?

Lopputulemana... Massamuistin sisältävien laitteiden (tietokoneet, tabletit, älypuhelimet jne.) osalta neuvoni on edelleen, että käyttäjät eivät niitä luovuttaisi eteenpäin muutoin, kuin ilman massamuistia ja sen virallisesti varmistettua tuhoamista,

ps. Mistä muuten päättelet minut "herra lisätietoja" olevaksi persoonaksi? :)

ps2. oletko muuten miettinyt omaa rooliasi ja seuraamuksia tilanteessa, jossa todetaan/epäillään henkilötietojen tavalla tai toisella päätyneen sinulle luovutetun laitteen myötä käytettynä väärinkäytöksiin?

Ps3. Kyllä. Minä olen vuosikymmeniä laaja-alaisesti it-alalla toiminut ammattilainen :)

Re: Haen viallista / ehjää elektroniikkaa/tietotekniikkaa

Kirjoittaja harrastelija » 17 Kesä 2018, 18:35

Pahoittelut hieman myöhästynyt vastaus "Lisätietoja" -käyttäjälle:

Tosiaan käytän kovalevyjen tyhjentämiseen DBAN-ohjelmistoa, joka kirjoittaa kovalevyn sektoreiden päälle dataa tarpeeksi monta kertaa, ettei ainakaan kukaan tavallinen harrastelija saati oikein ammattifirmakaan pysty niitä poistamaan. Jos toimintasi olisi kunnon ammattimaista käyttäisin Blancco Drive Eraser -ohjelmistoa. Tosiaan tiedostot eivät poistu pelkällä pika-alustuksella tai siirtämällä ne "roskakoriin". Sertifikaattia ei tällä hetkellä löydy itseltä, mutta data poistuu tarpeeksi hyvin. Kuitenkaan harvalla on mitään valtiotason salaisuuksia koneellaan? Tämän olen aikoinaan itsekin todennut, itse en kuitenkaan harrasta laittomuuksia eikä pahemmin toisten sosiaalisen median tilit kiinnosta.

Mikäli lahjoittaja haluaa niin voin poistaa tallennustilaa sisältävät välineet laitteesta henkilön nähden ja tuhota levyn fyysisesti tai antaa tämän lahjoittajalle itse säilytettäväksi. Voin myös näyttää miten DBAN-ohjelmistolla tiedostot häviävät kunnolla "bittiavaruuteen". Kaikki tämä on lahjoittajalle TÄYSIN ilmaista. Miksi niin pienestä puuhasta pitäisi veloittaa?

Pitkältä tämä on harrastuspohjaista, en todellakaan tee tätä ansaitakseni leipää pöytään. Kokemusta on IT-alalta pääasiassa harrastuspohjaisena yli 10 vuotta. Ja olenhan mitä asiakkaille muutamia laitteitakin korjannut (mm. televisioita). Jos tekisin tätä oikein leipätyökseni hankkisin käytöstä poistettuja Leasing- koneita yrityksiltä ja möisin niitä suureen hintaan eteenpäin kuten eräät nimeltä mainitsemattomat yritykset tekevät.

Tietysti kun tilaa tarvitsen välillä uudelle tavaralle tilaa hävitän turhat pois viemällä asianmukaiseen kierrätykseen taikka kunnostettuna myyn EDULLISESTI eteenpäin puhutaan korkeintaan paristakympistä, kun pitkälti kyseessä on yli 10 vuotta vanha elektroniikka johon olen nähnyt aikaa ja vaivaa. Tämä ei itse asiassa ole kaupallisesti erityisen kannattavaa, mutta teen tätä ajankuluksi ja oppiakseni vielä enemmän näiden korjailua ja laittoa. Korjasin juuri loppuviikosta tuossa erään lahjoituksena saadun litteän näytön, jossa taustavalo oikutteli (inverttereiden muuntajat olivat viottuneet, joka aiheutti turvapiirin laukeamisen). Tuli joitakin viikkoja korjattua myös värilasertulostin joka teki rantua puhdistamalla kuvansiirtohihna kunnolla vanhasta värijauheesta.

Jos herra lisätietoja pyytävällä henkilöllä on kysyttävää voidaan keskustella sähköpostitse, laita postia postipoeka (at) gmail.com

PS. Hyvä kun jaksoit kirjoittaa myös tavallisia ihmisiä opettavan kirjoituksen, kirjoitin myös pitkän vastauksen kysymyksiisi. Oletko kenties itsekin joku alan ammattilainen?

Re: Haen viallista / ehjää elektroniikkaa/tietotekniikkaa

Kirjoittaja Lisätietoja » 14 Kesä 2018, 00:36

Tiedustelisin tältä "harrastelijalta" seuraavaa:
Mitäpä virallista ja luotettavaa sovellusta tai menetelmää käytätte kovalevyjen tyhjentämiseen ennen niiden varaosiksi laittamista siten, että niissä olevat tiedot eivät päädy vääriin käsiin ja mikä muuten on ammattipätevyytenne todeta, että tiedot levyltä todellakin on tuhottu peruuttamattomasti?

Toisaalta eivätkö ne tiedot jo ole väärissä käsissä, jos ne ihmisten teille antamien koneiden tiedot teille laitteita keräilevälle "harrastelijalle" päätyvät?

Sitten yleisesti:
Älkää hyvät ihmiset sinisilmäisinä luovuttako tietokoneitanne mihinkään viralliseenkaan kierrätykseen tai varsinkaan tällaisiin harrastekeräilyihin ilman, että tietokoneestanne on poistettu tietoja sisältävä kiintolevy.

Pienikokoisen kiintolevyn voitte taltioida itsellenne tai tuhota mekaanisesti kunnolla useasti napauttamalla "hamarapuolella". Tällöin tietojen palauttaminen on jo astetta hankalampi ja kalliimpi operaatio eikä ihan harrastelijoilta "kotikonstein" onnistu jos käsiinsä päätyvät.

Tiedättehän että jopa ilmaisohjelmilla onnistuu tietojen palauttaminen levyltä, jos kiintolevy on pelkästään tyhjennetty. Selaimissa internetissä käytetyt tunnukset ja salasanat löytyvät sitten hetkessä ja kuka takaa että "varaosiksi" joutuessaan seuraava käyttäjä ei olisi "aktiivinen" levyn poistetunkin sisällön "kaivamisesta" esiin. Luultavasti ette halua että verkkopalveluihin kirjautumistietonne päätyvät tuntemattomille käyttöön?

Jos haluatte laitteestanne luopua asianmukaisesti kierrätykseen hyötykäyttöasemalle ja ette itse osaa poistaa koneesta kiintolevyä mekaanisesti tuhottavaksi tai vaihtoehtoisesti tyhjentää sitä siten, että levyn sisältö oikeasti on lopullisesti tyhjä virallisilla sovelluksilla, niin ammattipätevyyden omaavia alan yrityksiä on paljon ja tuollainen levyn poistaminen koneesta on nopea operaatio vaikka se vähän maksaisikin. Kalliimmaksi tulee jos levyllä olevia tietojanne aletaan käyttää.

Tällaisen varaosiksi ja selkeästi myös kaupalliseen tarkoitukseen laajalti laitteita keräilevän "harrastelijan" tarkoitusperät jäävät vääjäämättä valitettavasti aika epäuskottaviksi, jotta olisivat pelkästään omaksi iloksi "harrastelua".

Haen viallista / ehjää elektroniikkaa/tietotekniikkaa

Kirjoittaja harrastelijaa » 06 Kesä 2018, 15:47

Otetaan vastaan viallista / ehjää elektroniikkaa. Elektroniikan iällä tai vialla ei ole väliä.

Esimerkiksi vialliset / ehjät: taulutelevisiot, pelikonsolit, kannettavat tietokoneet, tabletit, pöytäkoneet, yms elektroniset oheislaitteet (näppäimistöt. hiiret, viivakoodinlukijat, kuittitulostimet, lasertulostimet, valvontakamerat ym.) otetaan vastaan + muukin elektroniikka.

En voi valitettavasti ottaa vastaan: kuvaputkitelevisioita, vhs-videonauhureita, digibokseja, mustesuihkutulostimia, isoja kodinkoneita tilan puutteen vuoksi

Tavarat menevät harrastelijan tutkittavaksi ja hyötykäyttöön kelpaamattomat kierrätetään asianmukaisesti. Eihän ole järkeä viedä mahdollisesti korjauskelpoista / varaosiksi kelpaavaa tavaraa hyötykäyttöasemalle? Kaikki tallennustilaa sisältävät laitteet esimerkiksi tietokoneiden kovalevyt tullaan tyhjentämään luottamuksellisesti ja tietoturvallisesti, niin etteivät tiedot päädy vääriin käsiin.

Voin hakea tavaraa Veteli-Halsua-Kaustinen alueelta. Tuodakin voi jos näin haluaa. Isommista eristä voin antaa kahvipaketin vaihdossa. Tällä tavalla pääset helposti nurkissa pyörivästä romusta eroon!

Ota yhteyttä tekstiviestillä / Whatsappilla 0440962696 tai sähköpostilla postipoeka@gmail.com

Ylös