Missä menee Ambulanssi ?

Alue jossa sallitaan vapaamuotoinen keskustelu aihepiiristä riippumatta.
mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Missä menee Ambulanssi ?

Viesti Kirjoittaja mape » 10 Elo 2014, 18:31

On tullut aika nostaa "kissa" pöydälle... Keskustelimme taannoin valtuustosalissa Ambulanssin kohtalosta Kaustisella, Otin itsekin kantaa asiaan ja kysyttyäni mikä on todellisuudessa Ambulanssin kohtalo minulle vastattiin etupenkistä, että kyllä meillä täällä ambulanssi pysyy, hieman naureskeltiinkin tietämättömyyttäni asioihin.... se oli kertojan mukaan varmaa tietoa, koska hän oli kertomansa mukaan ollut palaverissa, jossa aiheesta oli vankasti keskusteltu.. No, mikä on tilanne nyt ? oliko tuo keskustan eturivissä istuvan valtuutetun vakuuttelu siitä, että ambulanssipalvelut tulevat säilymään Kaustisella totta vai täyttä paskan jauhantaa ? jokainen voi tykönään päätellä.... kun totuus selviää... kysyn tässä kohtaa viidennentoista kerran... milloin tumpelointi loppuu Kaustisella ? Missä ovat ne seutukunnallisesti voimakkaat kuntapäättäjät, jotka näihin asioihin vaikuttaa... Keskustaltahan niitä pitäisi löytyä, koska valtaa kunnassa pitävät ....
Marssittakaa nyt sitten se terävin kärki valtuustosaliin.. jotta saan seuraavalla kerralla, kun siellä istun kysyä miten tämä asia meni,, ja miksi !!

Mauri Peltokangas

julang
Viestit: 54
Liittynyt: 03 Helmi 2008, 13:36

Re: Missä menee Ambulanssi ?

Viesti Kirjoittaja julang » 05 Syys 2014, 07:56

Ajattelin minäkin heittää tuohon kommenttia, kun ei tiedä vaikka joskus kyseistä palvelua tarvisi?
Nykytilannehan on niin että Vetelissä on HOITOTASON auto joka on valmiudessa 24/7 ja Kaustisella on PERUSTASON auto joka on valmiudessa 8-16.

Ongelma on suurin iltaisin jolloin suurin todennäköisyys että em. palvelua tarvitaan.
Eli jos tulee esimerkiksi rintakipu tai muu vakava tarve ensihoidolle klo 20:00 illalla ja toinen vaikka 21:00, kuten usein käy että niitä on alueella yhtäaikaisesti 2 samanlaista jossa tarvitaan HOITOTASON autoa, ja nyt se Vetelin 24/7 auto on siellä ensimmäisessä kohteessa, tulee seuraava saman tasoinen auto Toholammilta. Toki sinne hälytetään resursseja heti esim. Palokunnan ensivaste tai Perustason auto jos lähellä mutta karkeasti näin.
Mutta kuten kaikki varmaan ymmärtää aika on se mitä vastaan tässä taistellaan aina.

Ongelmahan olisi ratkaistu jos saadaan myös Kaustiselle HOITOTASON oma auto joka on valmiudessa 24/7 joten lähialueella olisi 2-autoa käytettävissä, mutta uskon että ei rahat siihen riitä tai tahtotila?

Mutta ehkä toiseksi paras ratkaisu, olisi nykytilanteessa se että poistetaan Kaustisen auto kokonaan ja Alavetelin auto nostetaan HOITOTASON autoksi ja 24/7 valmiudella? Silloin molemmin puolin Kaustista olisi 2 HOITOTASON autoa 24/7 valmiudella ja kuitenkin todennäköisesti nopeammin saavuttaisivat potilaan kuin Toholammin auto? Samoin koska autot ajaisivat alueella enemmän tuntemus lisääntyy kunnasta.

En sano että tämä on ratkaisu mutta vaihtoehto?
Jussi Lång
010505 9525
FI-69600 Kaustinen

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Missä menee Ambulanssi ?

Viesti Kirjoittaja mape » 06 Syys 2014, 15:50

Juuri noin Jussi... aika on se mitä vastaan aina hädän hetkellä taistellaan... ajatuksesi on hyvä tässä tilanteessa, kun tuo meidän Ambulanssi nyt sitten loppuu kokonaan vuoden vaihteeseen.. (käytännössä taitaa olla näin).
Itselläni vaan nousee verenpaineet tappiin, kun muistelen niitä ylimalkaisia ja naureskelevia kepu kommentteja aiheesta valtuustosalissa, Kuinka Ambulanssista ei tarvitse olla huolissaan.. jne jne, täyttä ymmärrystä vaille ollutta paskaa kuntalaisten peruspalveluiden kustannuksella !!!!
Meillä oli yksi Euroopan hienoimmista Ambulanssitiloista käytössämme mutta kuten Jussi mainitsit, tuo tahtotila puuttui, eikä tartuttu asiaan ajoissa... luen tämän myös niin, että osaaminen ja asioiden oikea aikainen hoitaminen puuttui, koska Keskustan ryhmä tapojensa mukaan laittoi hanttiin asioissa. Teki politiikkaa / luotti sokeasti tuohon Kiurun läpinäkyvään touhuun. Eivät ymmärtäneet vaikka selkeästi kerrottiin, että Kiuru on liikelaitos, joka tuottaa voittoa. Se ei paskat välitä meidän tuppukylän palvelutasosta vaikka kaikenkarvaista laskelmaa sieltä tuppasikin (joka sekin oli selkeästi vääryyteen perustuvaa meidän kannaltamme)... Nyt olisi mielestäni aika laskea ensimmäisen kerran kuinka paljon maksaa oma Ambulanssipalvelu ? Osaako joku ? viitsiikö joku ? onko kunnassa muita, kuin allekirjoittanut joka haluaisi meille oman Ambulanssin, varmasti on !! yksinkertaisia kysymyksiä. Vaatii uskallusta tarttua toimeen.. Kustannukset ovat meillä tiedossa siltä osin, mitä joudumme Ambulanssin osalta maksamaan, vaikka meillä ei sitä täällä fyysisesti ole !!.... Näissä kohdissa kun kuntalaisilta karsitaan kaikki palvelut on hyvä muistaa erään viisaan miehen sanat; Suurinta pelkuruutta on se, että huomaa epäkohdan mutta ei uskalla puuttua siihen.... Kuntamme johdolla olisi nyt paikka ansaita palkkansa.

Kuntalaisten on hyvä muistaa, että tämä koko sotku on lähtöisin Keskustan omasta valtakunnallisesta Paras-hankkeesta / keskittämispolitiikasta. Siksi on nyt hyvä esittää paikalliselle Keskustan ryhmälle kysymys; Arvoisa keskustan valtaapitävä ryhmä. Olette tehneet taannoin asian tiimoilta vaikeita yksittäisiä päätöksiä, jotka ovat osottautuneet nyt fiaskoksi... miten meinaatte korjata asiat kuntalaisten parhaaksi ?? Mennäänkö ja rakennetaan "naapurin tontille", kuten päiväkotiasiassakin vai inistäänkö ja selitellään sormet suussa, kuten tapoihin kuuluu ja odotellaan, että asiat unohtuu.... ! Kaustislainen tarvitsee palvelut ja turvan arkeensa, eikä Ambulanssi asian esimerkin mukaista osaamatonta valtapolitiikkaa !!

Mauri Peltokangas
Viimeksi muokannut mape, 17 Syys 2014, 19:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

s.makela
Viestit: 38
Liittynyt: 29 Touko 2012, 12:19

Re: Missä menee Ambulanssi ?

Viesti Kirjoittaja s.makela » 06 Syys 2014, 21:09

Jussille kiitokset että jollakin on edes ideoita.Tilannehan on perseestä.Kaustisen kuntaa johtaa keskusta valtapuolueena.Meillä on myös kunnanjohtaja ainakin saa palkkaa kyseisen tittelin alta.Tämä edellämainittu porukka saa kantaa vastuun kyseisestä asiasta.Persut teki kaikkensa kerättiin adressiin n.2500 nimeä.Ilman minkäänlaista politikointia.

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Missä menee Ambulanssi ?

Viesti Kirjoittaja mape » 11 Syys 2014, 21:05

Niin.. tosiaan mitäs keskustan porukka teki ambulanssi asian eteen ? Mielestäni jauhoi sutta ja sekundaa valtuustosalissa,,, ei muuta. Kuten Sami tuossa totesi PS väki keräsi asian puolesta 2500 nimeä yli puoluerajojen kuntalaisilta ilman mitään politiikkaa...... olisi todella toivottavaa, että keskustan väki jalkautuisi myös kuntalaisten edun nimissä kun aihetta on, eikä pelkästään silloin kun Sipilä pyöräilee ohi kunnan :) Olisi toivottavaa, että valtapuolueen edustajien taholta tehtäisiin niitä asioita kuntalaisten parhaaksi, joiden takia on valituksi tultu,.. !! ... näyttää vain siltä, että mieluummin käytetään valtaa salissa, (sanomalla "jaa" ) politikoidaan ja nauretaan partoihin vaikka asiat menisi kuinka perseelleen hyvänsä... (katsokaa hyvät ihmiset noita kokouksia netistä) Itse olen niin "sinisilmäinen", että vieläkin uskon, että kuntalaiset heräävät jossain vaiheessa seuraamaan mitä todella tehdään ja mitä todella tapahtuu päättävissä elimissä... keskustan porukka vannoi Kaustisen ambulanssin pysyvyyden puolesta aikoinaan. (he tiesivät puheiden mukaan, miten asiat menee) Meille lähes naurettiin päin naamaa, kun olimme huolissamme asiasta ja ambulanssin menettämisestä ! ... ja paskat sanon minä ! tulos on nyt kädessä, kuin niin monen muunkin asian suhteen.... täyttä tyhjää lupailua ja enemmistöllä tehtyä politiikkaa, ilman kunnollista valmistelua kuntalaisten palveluiden kustannuksella. En pidä minään koko keskustan ryhmää, koska olemme saaneet nähdä pelkästään "omaan laariin" touhua, sekä erityisen typerää keskeneräisten valmisteluiden pohjalta tehtyä päätöksentekoa, joka on aiheuttanut Kaustisen kuntalaisille palveluiden heikentymistä... 15 +1 äänin tätä kuntaa poliittisen ylimielisesti johdetaan... miksi asiat eivät ota parantuakseen ??? Olisiko osaaminen hakusessa :) ON ! tähän tulokseen olen tykönäni tullut. Kunnanjohtajan olisi myös kohta syytä jalkautua ja ottaa työnsä velvoittamat asiat haltuun. Johtamisen jalo taito löytyy mutta halu, uskallus ja ponsi käyttää sitä tuntuu puuttuvan tyystin....

Mauri Peltokangas

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Missä menee Ambulanssi ?

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 28 Loka 2014, 14:44

Näyttää nyt siltä, ettei keskustalaisia edes asiat kiinnosta.

julang
Viestit: 54
Liittynyt: 03 Helmi 2008, 13:36

Re: Missä menee Ambulanssi ?

Viesti Kirjoittaja julang » 11 Marras 2014, 18:59

Näkyy olevan että käy kuten ehdotin:

Kiurun pöytäkirjasta/esityslistalta...

Toimitusjohtajan esitys:
Ensihoidon palvelutasopäätökseen tehdään seuraavat 1.1.2015 toteutettavat muutokset:
1. Alavetelin ja Kaustisen yksiköt yhdistetään välittömän lähtövalmiuden ympärivuorokautiseksi yksiköksi, jonka sijoituspaikka on Alaveteli
 poistuu: 8/5 + varallaoloyksikkö (Kaustinen)
 muutos: 12/7 yksikkö -> 24/7 yksikkö (Alaveteli)

Ainut että toivottavasti Alavetelin auto on HOITOTASON auto 24/7 eikä perustason? Ei näy esityksessä?


Pöytäkirja täällä:
http://kokwww.kokkola.fi/dyn_kpshp/kokous/2014697-4.PDF
Jussi Lång
010505 9525
FI-69600 Kaustinen

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Missä menee Ambulanssi ?

Viesti Kirjoittaja mape » 11 Marras 2014, 20:14

Näyttää käyvän... Oma mielipiteeni on yhä ; Kaustisella pitäisi pysyä kaikki palvelut. Myös Ambulanssi. Emme ole mielestäni sen "huonompi " kunta, kuin mikään muukaan tuppukylä, jossa päivystys kuitenkin on. Keskittämisvimma on saanut Suomalaiset unohtamaan, että jokaisella tulisi olla turvattu elinympäristö ! se on näillä jakohimmelisysteemeillä menetetty. Kun näihin samperin juttuihin menee mukaan... lunta tulee tupaan... varsinkin jos kuntajohto ei reagoi aikanaan !
No,, hanskat naulaan, noin se menee... siihen on tyytyminen. Muuttoliikenne ulospäin on tulevaisuudessa taattu.

Mauri

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Missä menee Ambulanssi ?

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 12 Marras 2014, 00:42

Olen kyllä Maurin kans samaa mieltä tästä.

julang
Viestit: 54
Liittynyt: 03 Helmi 2008, 13:36

Re: Missä menee Ambulanssi ?

Viesti Kirjoittaja julang » 12 Marras 2014, 19:24

Lampilaiset ovat aika tiukkana oman Lanssinsa suhteen ;)

Kunnanhallitus toteaa ensihoidon nykyisen tason olevan merkityksellisen ja tärkeän Toholammin alueen asukkaille. Kunnanhallitus ei hyväksy nykyisen tason madaltamista. Kunnanhallitus ohjeistaa kuntayhtymän valtuuston Toholammin toista edustajaa tekemään tarvittaessa esityksen Toholammin palvelutason säilyttämisestä ennallaan ja toista edustajaa kannattamaan tehtyä esitystä tarkoituksena saada asia kuntayhtymän valtuustossa äänestykseen.

Lähde:
http://dynastyweb.kase.fi/toholampi/kok ... 1424-4.PDF


Tosin Demokratia perustuuenemmistön kantaan?
Eli jos Kaustinen ei saa omaansa kannattaa olla Lampin takana ja vaatia että Alaveteli on myös 24/7 ja HOITOTASON auto, sillöin olemme ympäröitynä parhaalla mahdollisella tavalla mitä nuilla resursseilla voidaan saada?
Vetelissä 24/7 Hoitotaso
Alavetelissä 24/7 Hoitotaso
Toholammilla 24/7 Hoitotaso

Kait niistä joku ehtii sitten tännekkin tarvittaessa?
Jussi Lång
010505 9525
FI-69600 Kaustinen

Vastaa Viestiin