Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Alue jossa sallitaan vapaamuotoinen keskustelu aihepiiristä riippumatta.
Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 05 Marras 2014, 14:26

Ronja Anttonen oli kirjoittanut Satakunnankansaan kirjoituksen, ja pyysin häneltä lyhennetyn version kokemuksestaan, ja se tuli kuin tykinsuusta,, kiitos Ronja..

Nyt on viimeinen hetki miettiä mitä maakuntaamme aijotaan rakentaa.

Ei tuulipuistoja asutusten lähelle..
Ja näin perussuomalaisena "ympäristöaktivistina", ajattelen myös eläimmiä jotka asuu ihmisasutusten ulkopuolella,, miltä heidän korvissaan nuo matalataajuiset äänet mahtaa kuulua.
Entäs kun kuuluu niin korkeita ääniä mitä ei edes terävinkään tervekuuloinen ihminen kuule,, kuten koiria lähellä olevat ketut ja sudet?

Vaivautukaa ja miettikää oikiasti mitkä on vaikutukset kauniille ja eläinrikkaalle luonnollemme,
ja ihmisille jotka on lähiympäristössä, jos kuurokin kärsii tästäRonjan kirjoitus..Pyynnöstä kirjoitan tänne kokemuksestani tuulivoimaloista, no kirjoitan jotta voitte jakaa jos haluatte ihmisten ymmärtämään tuulivoimalan melusta ja haittoista.

No, te tiedätte, ystäväseni, että olen kuulovammainen nainen ja vastustan tuulivoimaloiden rakentamista lähelle asutuksia, en vastusta tietenkään tuulivoimalaa vaan niiden rakentamista lähellä ihmisiä.

Minä olen itse kokenut omin kehoin tuulivoimalan melusta niin pahasti että ensimmäisen yön Tanskassa iski migreenikohtaus joka jatkui kokonaisen viikon ja pahoinvointioloja, välillä oksensin ja välillä voin huonosti.

Syynä oli se että koulun lähellä oli tuulivoimapuisto ja yhden tuulimyllyn teho oli 3MW ja korkeutta lähes muistaakseni 200m-210m...

Vaikka olen kuuro, mutta öisin kuulen mun makuuhuoneeseen selkeästi basson ääniä (tuulivoimalan ääni muistutti öisin basson soittoa) ja huoneessa tuntui että olisin rummun sisällä että tärinää muistutti rummutusta.

Yöllä pahimmat vaikutukset kun päivällä mutta yön vaikutukset vaikuttivat minussa voimakkaasti vieläkin päivällä.

Viikon ajan suoritin koulutuksen vahvojen särkylääkkeiden ja pahoinvointilääkeiden voimin, kunnes pääsin kotiin, muutamien päivän jälkeen kotona alkoi rauhoittua ja migreenikohtauksien loppumista,
MUTTA nyt tänne Merikarvian kuntaan ollaan rakentamassa yli 50-60 tuulivoimalaa joka peittää noin 60% kunnan pinta-aloista ja suurempia kun Tanskassa olevat voimalat.

Sen takia EN halua että Merikarvialle tulee tuulivoimaloita taas aiheuttamaan mulle samat oireet minkä koin Tanskassa.

Muutamat kuulevat ihmiset ovat ihmettelleet miten kuuro VOI kuulla tuulivoimaloiden melut, no niistä siipien lähtemää vaikutus aiheuttaa toistuvaa ääniä joka muistuttaa basson ääniä, kuulovammaisilla on myös herkempiä tuntoaistit kun kuulevilla ihmisillä. Ääniaalto aiheuttaa myös tärinää asutuksissa.

Siksi vastustan tuulivoimaloiden rakentamista Merikarvialle.

EI TUULIVOIMALOITA MERIKARVIALLE!

Ronja Anttonen

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 05 Marras 2014, 15:31

Nyt kun on saatu oikea todiste siitä, että tuulivoiman melu on muutakin kuin vain sitä mitä me tervekorvaset ihmiset kuullaan.

Eli tuulivoimala tuottaa muutakin "ääntä" kuin me kuullaan.
Auttaako desibelimittarilla mittaus?

Paan tähän linkin niin voi itse päätellä mitä kaikkea saastetta tuo rumilus oikein tuottaa.
http://oto2.wustl.edu/cochlea/wt4.html

Äänet on ihan muuta kuin mitä me jollain desibeli-mittareilla käsitetään.
On myös infraäänet, joita ei tällaisella tavallisella mittarilla mitata, eikä normaali ihminen kuule.
Vertauksena sopivasti auringonottoa kauniina päivänä hiekkarannalla,, näemme auringonvalon ja nautimme siitä, mutta näkymätön ultraviolettisäteilyä emme huomaa ja pidämme auringonpaistetta pelkkänä hyvänä asiana vaikka kokopäiväiselle löhöilylle rannalla.
Kunnes säätiedotukset alkoi antaa tietoa myös ultravieolettisätelyistä,, mutta nämä tuulipuisto intoilijat ei mittaa tätä toista vastaavaa, eli infraääniä.

Vielä linkistä kuten kuvasta (1) näkee, niin 1hz äänenvoimakkuus on 140 desibeliä 350 metrinpäästä mitattuna, ääni jota emme kuule äänenä, mutta elimistömme reakoi siihen.
Ja käyrä etenee niin että 1000 desibeliä on vasta nolla tuolla etäisyydellä.
Kaikki siltä väliltä on ääntä.

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 21 Marras 2014, 06:39

http://yle.fi/uutiset/ministerio_tuuliv ... ua/7635675

Kyllä Ronja on oikeassa, ja taistelee tosissaan asian puolesta kotonaan,, tietää mistä puhuu.

Mahtaa täälläkin tuulipuiston hankkeiden takana seisovat ymmärtää terveyshaitat?
Ronja on vain etuajassa ministeriöön nähen.


Ministeriö: Tuulivoimaloiden melulle ei pidä antaa erityiskohtelua

Sosiaali- ja terveysministeriö ei halua joustaa tuulivoimaloille asetetuista melurajoista. Muun muassa Suomen Tuulivoimayhdistys kokee, että tiukat melurajat haittaavat elinkeinoa. Ministeriön mukaan sisämelun raja-arvot perustuvat pitkään kokemukseen terveyshaitoista.

Tuulivoimaloiden rakennustahdin kiihtyminen ja voimaloista tehdyt valitukset ovat saaneet sosiaali- ja terveysministeriön muistuttamaan niiden terveysvaikutusten arvioinnista. Tuulivoiman läheisyydessä asuvat ovat olleet huolissaan muun muassa voimaloiden aiheuttamista meluhaitoista.

Ministeriön verkkosivulla julkaistussa kirjoituksessa ylitarkastaja Vesa Pekkola toteaa, että huolimaton suunnittelu kostautuu usein ongelmina, joiden korjaaminen jälkikäteen on hankalaa ja kallista.

Tällä hetkellä Suomessa on yli 200 tuulivoimalaa, mutta niiden määrä todennäköisesti moninkertaistuu kymmenessä vuodessa.

– Tuulivoimalan ääni vaihtelee suuresti. Siihen vaikuttaa itse laitteiston ohella tuulen voimakkuus ja suunta ja niiden vaihtelut sekä ilman lämpöolosuhteet. Lisäksi kyse on pienitaajuisesta äänestä, joka etenee pidemmälle ja helpommin seinien läpi sisälle kuin suuritaajuinen, Pekkola muistuttaa.

Uusi asetusluonnos vireillä

Työ- ja elinkeinoministeriö, Suomen Tuulivoimayhdistys ja Energiateollisuus ovat kokeneet, että nyt tekeillä olevassa asetusluonnoksessa olevat tiukat melurajat haittaavat koko elinkeinoa ja uusiutuvan energian rakentamista. Tuulivoiman rakentajat ovat vedonneet siihen, että nyky-yhteiskunnassa ihmisten pitää sietää jonkun verran melua.

– Ylitarkastaja Vesa Pekkola
Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan tämä näkökohta on jo otettu huomioon sisämeluvaatimuksissa.

– Hiljaisempikin desibelimäärä riittää esimerkiksi häiritsemään nukkumista, ja unenpuute ja stressi voivat aiheuttaa terveyshaittoja, ylitarkastaja Vesa Pekkola toteaa

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 24 Marras 2014, 18:30

Kumma ettei näin merkittävä asia ei aiheuta keskustelua??
No yksinpuhellaan sitten ja haetaan linkkejä.
Minusta nämä on sellaisia juttuja jotka pitää punnita täysin, ennen kuin mitään ajattelemata rakennetaan.
Pitää myös miettiä kuka tästä oikiasti hyötyy..

Minusta ne on jopa rumia.


http://www.magneettimedia.com/tuulivoim ... -ei-toimi/


Tuulivoimahuijaus – miksi tuuli ei toimi

Kaikki uskovat vaihtoehtoisten energialähteiden olevan ratkaisu kaikkiin energiaongelmiin, tuulivoima etunenässä. Totuus on kuitenkin, ettei tuulivoima ole luontoa säästävää ja lisäksi se on resurssien tuhlausta.

Tämä kokeneen insinöörin kirja Wind Power Fraud paljastaa tuulivoiman täydellisen hyödyttömyyden:
Tuuliturbiinit tuottavat vain harvoin mainostetun täyden tehon. Keskimäärin tuuliturbiinit tuottavat vain noin 20 % nimellistehostaan.

Tuulienergia on epäluotettavaa ja oikukasta. Kun sitä tarvitaan eniten, sitä ei todennäköisesti ole saatavilla.

Tuulienergia ei ole puhdasta. Tuuliturbiinin valmistusmateriaalit, rakentaminen ja pystyttäminen kuluttavat paljon saastuttavaa energiaa ja materiaaleja.
Tuuliturbiinit eivät ole ympäristöystävällisiä. Ne pitävät kovaa ääntä, tappavat lepakoita ja lintuja, häiritsevät tutkia ja aiheuttavat todistetusti liudan terveysongelmia.

Tuuliturbiinit kuluttavat sähköä riippumatta siitä, ovatko ne käytössä vai ei. Usein tuon energian määrää ei edes erikseen mitata. Arvatkaapa, kuka senkin maksaa.
Teoriassa korvattaessa 20 % Yhdysvaltojen sähköntuotannosta tuulivoimalla hiilidioksidipäästöt alenisivat merkityksettömät 0,00948 %.

Todellisuudessa tuulivoima ei vähennä hiilidioksidipäästöjä lainkaan, sillä johtuen tuuliturbiinien oikukkaasta ja tehottomasta toiminnasta joudutaan taustalla pyörittämään fossiilisia polttoaineita käyttäviä sähkölaitoksia vaihtelevilla kuormilla ja huonommalla hyötysuhteella, mikä lisää päästöjä.

Tuulivoima ei pysty korvaamaan fossiilisia polttoaineita. Saksassa arvioidaan, että vuoteen 2020 mennessä jopa 96 % tuulivoimalakapasiteetista joudutaan turvaamaan uusilla kivihiilivoimaloilla.
Tuulivoima ei vähennä Yhdysvaltojen riippuvaisuutta ulkomaisesta öljystä. Jos tuulivoimalla korvattaisiin 20 % Yhdysvaltojen sähköntuotannosta, vähenisi öljyntuonti vaivaiset 0,292 %.
Tuuliturbiineilla on nolostuttavan huono energiantuotannon hyötysuhde (EROEI) 0,29. Tuulivoimalan rakentaminen, käyttöönotto ja toiminta kuluttaa kolminkertaisen määrän energiaa verrattuna sen koko käyttöiän kokonaistuottoon.

Tuulivoima on suurta bisnestä. Suuria voittajia tulevat olemaan suunnittelijat, rakentajat, hallitukset, maanomistajat, välittäjät, pankit, vihreä liike, ympäristönsuojelijat, tutkijat, akateemikot ja media. Suuria häviäjiä tulevat olemaan veronmaksajat ja sähkölaskun maksajat
.

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 24 Marras 2014, 19:16

Tuulivoimalan melu vei raahelaisperheen yöunet

Raahen Kopsalla asuvan Keräsen perheen elämä muuttui vuosi sitten syksyllä. Perheen omakotitalon läheisyyteen perustettiin Kopsa I tuulivoimalapuisto.
Lähin tuulivoimala sijaitsee puolentoista kilometrin päässä. Yhteensä seitsemästä tuulivoimalasta kaksi muutakin sijaitsee alle kahden kilometrin etäisyydellä talosta.
Tuulivoimaloiden aiheuttama melu on jo osa perheen arkea.

– Jos tuulivoimalalta möyke kuuluu, ei talossa pystytä nukkumaan, ei edes korvatulppien kanssa, perheen äiti Marja-Leena Keränen kertoo.
Tuulivoimalat aiheuttavat matalaa bassomaista jylinää. Ääni kulkee sellaisella alueella, että se on Keräsen sanoin hirveän ärsyttävää.

– Se on kuin suihkuhävittäjä tulisi ja menisi. Ääni oikein repäisee ilmaa, Keränen kuvailee.
Silloin uni ei tule, kun pään painaa illalla tyynyyn. Tai sitten meluun herää, kun myllyt pyörähtävät keskellä yötä käyntiin.
KUN TUULI puhaltaa oikeasta suunnasta etelästä, lounaasta tai lännestä, saattaa mennä kaksikin viikkoa, että Keräsillä sinnitellään huonoilla unilla. Sitten tuulimyllyt taas hiljenevät joksikin aikaa.
Unettomuus vaikuttaa myös mielialoihin.

– Monta kiukkuista puhelua on tullut soitettua sellaisen unettomuusputken jälkeen, Keränen sanoo.

Tuulivoimaloiden meluhaittaan ei perheessä osattu varautua.

– Ei ollut sellaista ennakkoluuloa, että olisimme osanneet tuulivoimaloita pelätä, kun niiden rakentamisesta lehdistä luimme, Keränen muistelee.
Kun tuulivoimala oli ollut viikon toiminnassa, otti Keränen ensimmäisen kerran yhteyttä tuulivoimayhtiöön ja Raahen kaupunkiin.
Sittemmin yhteystietoja pieneen muistivihkoon on kertynyt. Tuulivoimayhtiön edustajien ja ääniasiantuntijoiden käyntikortit ovat samoin tallessa.
PARHAILLAAN Keräsen talossa mitataan tuulivoimaloiden aiheuttamaa melua työterveyslaitoksen mittalaitteilla.

Työterveyslaitos analysoi mittaustulokset, ja antaa niistä tiedon tuulivoimayhtiölle sekä Raahen kaupungille.
Mittauksella halutaan selvittää, ylittääkö melu yleiset sisämelulle asetetut raja-arvot. Vasta sitten tiedetään, pitääkö meluhaitalle tehdä jotain.
Keräselle perheen oman kokemuksen vähättely on kuin punainen vaate.

– Tulkaa itse kuuntelemaan, jos ette usko, Keränen toivottaa epäilijät tervetulleeksi.
PAHIMMILLAAN meluhaitta oli keväällä. Perheen kouluikäiset lapset kärsivät öisestä melusta, ja unettomat yöt haittasivat koulunkäyntiä.
Silloin perheen isä Hannu Keränen alkoi tosissaan katsella perheelle uutta asuntoa.

– Mutta eihän meiltä tätä taloa kukaan osta, tai emme ilkeä edes myydä, Keränen sanoo.
Hänestä tuntuu kohtuuttomalta, että 30 vuoden talossa asumisen jälkeen heidän pitäisi muuttaa pois tuulivoimaloiden vuoksi.

– Juuri kun talolaina on saatu maksettua, Keränen lisää.
SYKSYN TULLEN lehdet putoavat puista, ilma kuulastuu ja tulee pakkasta. Nyt Keräsellä osataan jo odottaa, että myös tuulivoimaloiden melu pahenee syksyn tullen.
Pahoin aavistuksin odotetaan myös nykyisen tuulivoimalapuiston taakse rakennettavan Kopsa II tuulivoimalapuiston valmistumista. Voimaloita Kopsa II:een tulee kymmenen.

– Minkälaiseksi melu sitten yltyy, Keränen pohtii.
Edelleenkään Keräsellä ei tuulivoimaa vastusteta. Tuulivoimalat vain pitäisi rakentaa riittävän kauaksi asutuksesta, tai pitää öisin kiinni.

– Kaksi kilometriä ei ole riittävä etäisyys. Mutta olisi sekin hyvä alkuun, Keränen sanoo.
TUULIVOIMAYHTIÖ Puhuri Oy selvittää Kopsan tuulivoimaloiden melun tasoa paikallisten viranomaisten valvonnassa.

– Mittauksia tehdään niin kauan, että saadaan asukkaiden mielestä pahimmat melut mitattua, tekninen asiantuntija Teppo Hilakivi Puhuri Oy:sta sanoo.
Mittauksesta ja mittaustulosten analysoinnista vastaa työterveyslaitos riippumattomana asiantuntijatahona. Työterveyslaitokselta odotetaan myös ehdotuksia jatkotoimenpiteistä.
Mittauksella halutaan selvittää, ylittääkö melu yleiset sisämelulle asetetut raja-arvot. Vasta sitten tiedetään, pitääkö meluhaitalle tehdä jotain.
KOPSAN tuulivoimaloille on myönnetty rakennusluvat alueen osayleiskaavan pohjalta.
Ympäristölupaa ei edellytetty, koska selvitysten ja mallinnusten mukaan toiminta ei aiheuta säädettyjen meluarvojen ylityksiä.
Mittaustulosten selviämisen jälkeen, tuulivoimayhtiö voidaan velvoittaa hakemaan ympäristölupa jälkikäteen.

– Ympäristöluvassa voidaan määrätä toimista, joilla häiritsevää vaikutusta on pienennettävä, Vesa Ojanperä Raahen kaupungilta sanoo.
Puhuri Oy on selvittänyt melun mahdollisia syitä myös laitetoimittajan kanssa. Tuulivoimaloihin tehdyt säädöt ja tekniset muutokset eivät kuitenkaan ole tuoneet ratkaisua meluongelmaan.
ASIA ON aiheuttanut toimenpiteitä myös valtakunnantasolla.
Ympäristöministeriö (YM) valmistelee yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) sekä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kanssa valtioneuvoston asetusta tuulivoimaloiden melutasoista.
Asetuksella rajataan, minkälaisia melutasoja tuulivoimalat saavat enintään tuottaa.

– Työ on vielä kesken, mutta tavoite on saada asia valmiiksi vuoden 2014 aikana, ympäristöneuvos Ari Saarinen sanoo.
Asetuksessa lähdettäisiin siitä, että jokaisen tuulivoimalan suunnitteluun ja lupamenettelyyn kuuluu aina yksityiskohtainen melumallinnuksen laskenta, jossa arvioidaan tuulivoimalan riittävä suojaetäisyys.

– Kiinteää kilometrimääräistä suojaetäisyyttä ei ole tulossa, Saarinen sanoo.
Mallinnus tehdään ympäristöministeriön aiemmin tänä vuonna esittämien ohjeiden mukaisesti.
Lisäksi ohjeet on annettu melutason ja melupäästön mittaukseen.
Verrokkimaissa, kuten Tanskassa sekä EU:ssa ja Maailman terveysjärjestössä WHO:ssa melupolitiikka on vahvaa.

TÄHÄN ASTI tuulivoimaloita on rakennettu yleisten melua koskevien ohjearvojen sekä YM:n suunnittelua ohjaavien arvojen mukaan.
Yleiset ohjearvot ovat vuodelta 1992, eli ajalta, jolloin teollisia tuulivoimaloita ei vielä rakennettu.
Ennen nykyistä ohjeistusta valmistuneiden tuulivoimaloiden toimintaa sääntelevät kuitenkin ympäristönsuojelulain velvoitteet.

– Jos haittavaikutuksia aiheutuu, ympäristöluvan määräykset voivat rajoittaa tuulivoimaloiden toimintaa, Saarinen sanoo.
Hän pitää tuulivoimaloiden rakentamisen sääntelyä tarpeellisena.

– Maankäytön suunnittelu on eri intressien yhteensovittamista. Tässä on sekä toiminnan harjoittajien että kansalaisten oikeusturvasta kyse, siksi asiaa pitää tarkastella laajasti, Saarinen perää.
Saarisen mukaan melun terveysvaikutukset ovat toiseksi pahimmat pienhiukkasten aiheuttamien haittojen jälkeen.

– Verrokkimaissa, kuten Tanskassa sekä EU:ssa ja Maailman terveysjärjestössä WHO:ssa melupolitiikka on vahvaa, hän hakee vertailukohtaa.
Tuulivoimaloillla voi olla vaikutuksia kiinteistöjen arvoon, jos ne sijaitsevat lähellä asuntoja.
TUULIVOIMAN rakentaminen voi aiheuttaa paitsi meluhaittoja, vaikuttaa ympäristön yleiseen viihtyisyyteen sekä rajata maankäyttöä, Saarinen luettelee.

– Lisäksi tuulivoimaloillla voi olla vaikutuksia kiinteistöjen arvoon, jos ne sijaitsevat lähellä asuntoja, Saarinen sanoo.
Esimerkiksi Tanskassa kiinteistöjen arvonalennukset on kompensoitu asuntojen omistajille.
Saarinen haluaa rauhoitella ajoittain kuumana käyvää tuulivoimakeskustelua.

– Yksittäiset mielipiteet eivät ohjaa kehitystä, hän kuittaa.
Hänestä on tärkeää, että tuulivoiman rakentamista edistetään kestävällä tavalla.
Pahoillaan hän on siitä, että nopealla tahdilla tuulivoimaloita rakennettaessa tuulivoimaloiden pitkäaikaiset ympäristövaikutukset tahtovat unohtua.

– Tuulivoimalle keskeistä on myös sen yleinen hyväksyttävyys. Ei ole kenenkään etu, että yksittäinen toimija pilaa tuulivoiman mainetta hankkeensa haittavaikutuksilla, hän sanoo.

Elisa Savolainen
Suomenmaa

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/tuulivo ... on_ref_map

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 15 Joulu 2014, 17:55

Tämän päivän puhuri käy veronmaksajille tosi kalliiksi... eikä nyt puhuta myrskytuhoista

Suomen voimajärjestelmän tilanne tänään kello 14.40: sähköä kuluu noin 10800 megawatin verran. Kantaverkkoyhtiö Fingridin tilannekuvauksen mukaan tuonti kattaa tehon tarpeesta melkein 2300 megawattia ja kotimainen tuotanto on reilut 8500 megawattia.

Tuosta kotimaisesta tuotannosta harvinaisen suuri osa on tuulivoimaa, lähes 400 megawattia. Osuutena se tarkoittaa yli 4,5 prosenttia sähkön tuotannosta. Selitys runsaalle tuulivoimalle on tietenkin sää, tänään puhaltaa etenkin lännessä reippaasti, lähes myrskyisästi.

Tuulivoiman ystävät iloitsevat, mutta veronmaksajilla ei ole aihetta juhlaan. Tuulivoiman tuottaja saa jopa 105,3 euroa tuottamaltaan megawattitunnilta ihan siitä riippumatta, mikä on sähkön markkinahinta. Markkinahinnan ja tuulivoimalle luvatun takuuhinnan erotuksen maksaa valtio, siis veronmaksajat.

Tänään sähkön markkinahinta Suomessa on harvinaisen alhainen, esimerkiksi iltapäivällä alle 32 euroa megawattitunnilta. Tuulivoiman tuottaja saa siis tuottamastaan sähköstä markkinahinnan markkinoilta ja lisäksi veronmaksajien maksamana osuutena 73 euroa. Veronmaksaja siis maksaa tuulisähköstä reilusti yli kaksi kertaa sähkön markkinahinnan verran.

Jos 400 megawatin tuotanto jatkuisi koko vuorokauden eli 24 tuntia, kertyy megawattitunteja yli 9000. Se taas kerrottuna veronmaksajien maksuosuudella tarkoittaa, että veronmaksajat maksavat suoraa tukea tuulivoimaloihin investoineille karkeasti 650 000 euroa. Siis yhden tuulisen vuorokauden aikana.

Tuulipäiviä on luvassa tällä viikolla lisääkin. Esimerkiksi lauantaina veronmaksajat saavat jälleen maksaa tuulituottajille tukiaista yli puoli miljoonaa euroa, jos sääennusteet pitävät paikkansa.

Onneksi kaikki päivät eivät ole ihan näin tuulisia. Veronmaksajan kannattaa toivoa talvikaudelle paljon tyyniä pakkaspäiviä, jolloin myllyjen lavat pysyvät paikallaan. Silloin tosin sähköä kuluu enemmän, mutta koko tarve tulee tyydytetyksi roimasti tuulivoimaa halvemmilla tuotantotavoilla.

http://www.talouselama.fi/uutiset/taman ... a/a2282386

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 20 Joulu 2014, 20:18

Keskusta hyökkäsi tuulivoimaa vastaan Nivalassa

Nivalan keskustaryhmien tuulivoimavastaisuus ihmetyttää Suomen tuulivoimayhdistystä. Nivalan suurin valtuustoryhmä on linjannut, ettei tuulivoima ole tervetullut energiavaihtoehto Nivalaan. Linjauksen takana on myös puolueen kunnallisjärjestö.

Nivalan keskustan valtuustoryhmä ja kunnallisjärjestö ovat tehneet vahvan tuulivoimavastaisen linjauksen. Sen mukaan tuulivoima ei ole tervetullut vaihtoehto kunnan alueelle, vaan Nivalassa suositaan jatkossa puu-, turve- ja bioenergiaa.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Irja Erkkilän mukaan Nivalan tuoreimmat tuulivoimahankkeet ovat herättäneet voimakasta keskustelua.

– Tuulivoimavastainen kanta kumpuaa kuntalaisten useista yhteydenotoista. Mielestämme tuulivoimaloiden vaikutuksista ei tiedetä riittävästi ja myllyjä suunnitellaan maisemallisestikin arkoihin kohteisiin.

Keskustaryhmien mukaan tuulivoima ei myöskään tuo työtä riittävästi kuntaan.

Tuulivoimayhdistys ihmettelee keskustan kantoja

Keskustalla on selvä enemmistö Nivalan valtuustossa, joten tuulivoimalle voi lupailla vaikeita aikoja kunnassa.

Suomen tuulivoimayhdistys on harmissaan tilanteesta. Toiminnanjohtaja Anni Mikkosen mukaan kyseessä on varsin poikkeuksellinen päätös.

– En muista vastaavaa muualta Suomesta. Ihmettelen linjausta, koska luulisi että juuri keskustalle maaseudun elinvoimaisuus ja uudet työpaikat olisivat tärkeitä.

Mikkosen mukaan tuulivoima sekä puu-, turve- ja bioenergia eivät ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja.

Tuulivoimayhtiöillä ei kuitenkaan ole paljoa tehtävissä jos valtuustoa hallitseva puolue päättää, että tuulivoima ei ole toivottu energiavaihtoehto kuntaan.

– Tuulivoimakaavoitus hyväksytään valtuustossa, joten jos yli puolet vastustaa niin myllyjä ei kuntaan tule.

Mikkonen arvioi, että myös tuulivoimayhtiöt tekevät keskustan linjauksesta omat päätöksensä.

– Yhtiöt arvioivat hyvin tarkkaan hankkeiden toteutumista ja jos kunnassa on tällainen vastustus niin muualta löytyy varmasti houkuttelevampia vaihtoehtoja.

http://yle.fi/uutiset/keskusta_hyokkasi ... sa/7688603

jokilaakso
Viestit: 47
Liittynyt: 13 Tammi 2013, 20:33

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja jokilaakso » 26 Joulu 2014, 16:39

On täysin ymmärrettävää ja inhimillistä, että arimmat ihmiset pelkäävät isoja tuulimyllyjä. Kulttuuri on täällä suhteellisen nuorta ja näin isoja laitoksia ei ole näillä seuduilla totuttu koskaan näkemään ja se luonnollisesti voi aiheuttaa ahdistusta ja pelkoa herkimmille ihmisille.

Ehkä näille henkilöille kannattaisi kustantaa matka Saksaan ja Puolaan, jossa voisi luotettavan oppaan johdolla tiiviissä ryhmässä tutustua niihin todella mittaviin tuulipuistoihin, joita siellä on erittäin paljon joka puolella maata. Näin he voisivat vähitellen rauhoittaa mielensä ajatukseen, että mitään pelättävää näissä upeissa laitoksissa ei todella ole.

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja mape » 26 Joulu 2014, 17:08

Jos katsomme pelkkää visuaalista puolta oma kantani on, että tuulivoimalat ovat jokseenkin hienoja ja ylväitä... jokainen on nähnyt Tukholman edustalla olevat tuulipuistot, samoin Saksassa kävijät tietävät, kuinka paljon kyseisiä laitoksia on.. esimerkiksi Saksi- Anhatin alueella tuulivoimaa tuotetaan n. 42% nettosähköstä... no on kuitenkin muistettava, ettei tämä päde Suomeen nyt enkä usko, että tulevassakaan... vaikka Mauri Pekkarisen vävypojalla onkin sormet tuossa busineksessa :) tosin mahdollisen keskustan valtaan tulon jälkeen kyseisestä miehestä tulee melko varmasti Suomen ensimmäinen tuulivoimamiljonääri... :) eikä se huono juttu ole jos joku pärjää.. :) mutta kannattavaksi tuota hommaa Suomessa ei saa millään laskukaavalla vielä tänä päivänä...

Mauri

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 29 Joulu 2014, 19:10

Jokilaakso, luitko Anttosen Ronjan kirjoituksen alussa?

Ronja on kuuro joka silti sairastu tuohon juttuun, ja laitoin ihan faktatietoa sitten perään ääniaalloista.

Ethän vähättele rehellisen ihmisen sanomisia?

Vastaa Viestiin