Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Alue jossa sallitaan vapaamuotoinen keskustelu aihepiiristä riippumatta.
Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 13 Loka 2015, 22:34

http://areena.yle.fi/1-2449130?ref=leiki-ark

Kassokaahan, kun vielä areenasta näkyy..

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 20 Loka 2015, 12:02

KOPSAAN KIRJOITUKSEN US.stä
Linkit löytyy myös lähteisiin itse kirjoituksesta, ja kirjotuksen linkki on tässä..
Muistetaan että tällaisen tuulimyllyn lavasta mitattu nopeus on n.300 km/h

http://janne1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ ... kmn-paasta

Suomessa mitattiin tuulivoimaloiden haitalliset infraäänet yli 10 km:n päästä


Suomalainen raportti osoittaa, että suurista tuulivoimaloista syntyvä infraääni voidaan mitata jopa kymmenien kilometrien päässä. Mittauksiin, asukashaastatteluihin ja kirjallisuuskatsaukseen perustuva raportti on ensimmäinen Suomessa, joka arvioi tuulivoimaloiden infraäänipäästöjä ja joka ei ole tuulivoimateollisuuden maksama. Raportin julkaisi Tuulivoima-kansalaisyhdistys tänään.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Tekniikka ja Talous.
Tuulivoima-kansalaisyhdistys (TV-KY) ry:n juuri valmistuneessa laajassa raportissa selvitetään tuulivoimaloiden aiheuttamaa infraäänipäästöä ja sen vaikutuksia ihmisten terveyteen.

Suomeen asutuksen lähelle rakennettavat tuulivoimalat ovat Euroopan suurimpia. Niiden pyörivät lavat tuottavat kauas kantavia basso- ja infraääniä, eli tiheästi toistuvia, jatkuvia ilmanpainepulsseja.

Bassomelulla tarkoitetaan kuuloaistilla kuultavia taajuuksia 20-200 hertsiä, infraäänellä taas taajuuksia 0,1 -20 hertsiä, joita kuuloaistilla ei voi havaita. Tuulivoimayhtiöt ja eräät tutkijatkin ovat väittäneet, että ”infraääni ei voi aiheuttaa terveyshaittoja, koska sitä ei voi kuulla”. Vastaavasti voitaisiin väittää että esimerkiksi radioaktiivisesta säteilystä ei voi olla haittaa, koska sitä ei voi aisteilla havaita.

Kesällä 2015 saksalainen Max Planck-instituutti julkaisi kuitenkin uudenlaisella mittaustekniikalla tehdyn tutkimuksen. Vastoin vakiintuneita käsityksiä siinä osoitettiin, että aivojen varoitusmekanismit reagoivat erittäin mataliin, kuulokynnyksen alapuolella oleviin infraääniin.

Yhä kasvava joukko tuulivoima-alueiden lähiasukkaista on kertonut kärsivänsä terveysoireista, osa vakavista. Mittauksissa todettiin, että tuulivoimamelun aiheuttamat, nopeasti vaihtelevat basso- ja infraäänitaajuudet ovat mitattavissa suomalaisten asuntojen sisätiloissa. Matalat taajuudet läpäisevät asunnon rakenteet, ja bassotaajuudet erottuvat häiritsevästi taustamelusta erityisesti sisätiloissa. Sen sijaan infraääniä ei suoraan kuuloaistilla havaita, vaan asukkaat valittavat erilaisista oireista, jopa vakavistakin. Haittojen muodostuminen ja vakavuus riippuu altistuksen voimakkuudesta ja kestosta.

Suomessa teollisen kokoluokan tuulivoimaloita on rakennettu vasta muutaman vuoden ajan. Tuulivoimaloiden aiheuttaman infraäänipäästön sairastuttamien ihmisten lukumäärä on tuntematon. Raporttia varten haastateltiin 12 suomalaista perhettä jotka asuvat suurien tuulivoimaloiden lähistöllä Suomessa, ja saatiin tietoa yhteensä 55 henkilön kokemuksista teollisen tuulivoimatuotannon vaikutuksista terveyteen. Näistä 55 henkilöstä 33 kärsi unihäiriöistä, 26 korvavaivoista, 23 päänsärystä, 17 pahoinvoinnista, 11 sydänoireista ja 11 voimattomuudesta.

Infraäänipäästön lisäksi jopa 230-metristen tuulivoimaloiden korvin kuultava ”bassomelu” suuntautuu vaakasuunnassa voimakkaasti poispäin pyörivistä lavoista, ala- ja ylätuulen puolelle. Lapojen tuottaman, 1-2 sekunnin välein vaihtelevan massiivisen ilmanpainepulssin aiheuttama bassomelu ei juurikaan suuntaudu voimalan juurelle eikä sivulle päin. Tämä selittää osin sitä, miksi haastatteluissa tuulivoimaloiden lähiympäristön eri asukkaat eivät kärsi samalla tavoin tuulivoimamelusta, joka on pahimmillaan yöaikaan.

Mittauksissa käytettiin mikrobarometria, eli erittäin herkkää ilmanpainemittaria. Mitatut kohteet edustavat sellaisia koteja joissa on valitettu tuulivoimaloiden haitoista. Raportissa on esitelty eräiden haastateltujen perheiden asuntojen sisätiloissa toteutettuja äänimittauksia. Tuulivoimaloiden infraäänipäästö oli selkeästi nähtävillä.

Raportissa kerrotaan, mitä tunnettuja terveyshaittoja infraääni aiheuttaa ja millä mekanismilla terveyshaitat syntyvät. Lisäksi raportti sisältää perustietoa tuulivoimaloiden aiheuttamasta infraäänipäästöstä ja sen mittaamisesta.

Nyt valmistunut raportti on ensimmäinen laatuaan. Siinä on käytetty kotimaisia ja ulkomaisia asiantuntijoita ja käyty laajasti läpi Suomessa ja maailmalla julkaistua aihetta koskevaa kirjallisuutta. Raportti on laadittu ilman ulkopuolista rahoitusta vapaaehtoisvoimin alan parhaiden kansainvälisten asiantuntijoiden tuella. Lähes kaikki muut tuulivoimaloiden äänipäästöjen ongelmiin liittyvät tutkimukset ja selvitykset Suomessa ovat teollisuuden kokonaan tai osin rahoittamia. TV-KY onkin erittäin huolissaan teollisuuden rahoituksesta riippumattoman tuulivoimatutkimuksen vähäisyydestä Suomessa. Jos tuulivoimaloiden aiheuttamia terveyshaittoja epäillään, ne pitää tutkia riippumattomien lääketieteen tutkijoiden toimesta, eikä väittää niitä aiheettomiksi.

Tuulivoima-kansalaisyhdistys ry on ihmisten ja luonnon puolesta toimiva kansalaisten puolueeton ja vapaaehtoinen yhdistys.

Kirjoittaja on Tuulivoima-kansalaisyhdistyksen hallituksen jäsen.

puurosilmä
Viestit: 32
Liittynyt: 11 Maalis 2015, 12:04

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja puurosilmä » 05 Marras 2015, 07:35

Tuulivoima laskee sähkön keskihintaa Pohjoismaissa lähes 70 prosenttia, kertoo Aalto-yliopiston tuore tutkimus.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110 ... 3_uu.shtml

josko niistä ois kuluttajan kukkarolle jopa hyötyä ? vaikkei ne koreita kyllä oo . :)

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 10 Marras 2015, 12:31

En tiä "puurosilmä" oletko lukenu näitä jakamiani linkkejä,, tuli mieleen ettet ole sillä et varmasti juhlis tuolla Iltalehen jutulla..

Nuo ropellit pyörii sinun ja minun verojen maksulla ja tuottaa kokonaisuudessa vain tappiota pyöriessään.
Vähites kulua tulee silloin kun lavat ei pyöri..


http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikk ... rd/4699218

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 04 Joulu 2015, 23:02

No joo,, mä jaksan paasata samasta asiasta..
Mutta jos tuo jakamani linkin teksti sais porukan heräämään paremmin..

http://www.kouvolansanomat.fi/m/Online/ ... 959309/456

Kymenlaakson Sähkön Kari Rämö kritisoi kovin sanoin tuulivoiman tukia

Kymenlaakson Sähkön väistyvä toimitusjohtaja Kari Rämö sanoo, että tuetun tuulivoiman tuotanto on mennyt Suomessa jo liian pitkälle.

 Vertauskuvallisesti voisi sanoa, että tuettu tuulivoima on sama asia kuin jos Kouvolan Citymarketin ja Prisman väliin rakennettaisiin yhteiskunnan tuella kolmas tavaratalo, joka sitten myisi tavaraa puoleen hintaan, vajaan kuukauden kuluttua eläkkeelle jäävä Rämö kuvaa.

Suomessa uusiutuvalla energialla tuotetulle sähkölle maksetaan tuotantotukea. Niin sanottu syöttötariffijärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 2011.

Järjestelemään hyväksytyille voimaloille maksetaan tavoitehinnan ja sähkön markkinahinnan erotuksen mukaista tukea. Jos ja kun sähkön tukkumarkkinahinta on alentunut, tuen määrä on tänä vuonna noussut.

Tuulivoiman tavoitehinta tuotannolle on ollut 83,5 euroa megawattitunnilta. Nopean liikkeellelähdön takaamiseksi Suomessa on maksettu korotettua tavoitehintaa, joka on 105,3 euroa megawattitunnilta.

Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtajaksi tammikuussa nouseva diplomi-insinööri Aku Pyymäki säestää edeltäjäänsä.

— Markkina ei ole vain vääristynyt, vaan hyvin vääristynyt. Tilanne ei voi jatkua tällä tavalla.

Rämön mielestä Suomessa olisi nyt syytä miettiä, onko tuulivoima kehittynyt sille tasolle, että se pärjäisi enemmän markkinaehtoisesti kuin tällä hetkellä.

Janne Rönkkö

puurosilmä
Viestit: 32
Liittynyt: 11 Maalis 2015, 12:04

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja puurosilmä » 28 Joulu 2015, 01:38

Yle: Tuuli toi joulualen – sähköä sai jouluna poikkeuksellisen halvalla.

Näin se näköjään menee onkohan joku laskenu kanattaako tuo keskimääräisesti nyt ilmeisesti kinkut paistui tuulen takia halvalla...?

http://www.taloussanomat.fi/uutiset/201 ... tuoreimmat

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 09 Tammi 2016, 07:02

Tuulivoimatuista vilppiepäilyjä

Viranomaisvastuulla toimivien yritysten epäillään pelaavan tuulivoimayhtiöiden pussiin. Energiavirasto antoi varoituksen todentajana toimivalle yritykselle marraskuussa.

Energiavirasto selvittää parhaillaan tapauksia, joissa todentajayritysten epäillään antaneen virheellistä tietoa edistääkseen tuulivoimayhtiöiden pääsyä syöttötariffin piiriin.

Todentajat ovat eräänlainen esiseula, jotka varmistavat, että tuulivoimalaitos täyttää lain vaatimukset ennen kuin syöttötariffia koskeva hakemus käsitellään Energiavirastossa.

Todentajina toimivat samat yritykset, jotka osallistuvat tuulivoiman rakentamisen ja maankäytön suunnitteluun.

Energiavirasto antoi marraskuussa varoituksen todentajana toimivalle ÅF-Consult Oy:lle. Energiaviraston mukaan yhtiö rikkoi lakia ja ohjeita varmentaessaan hakemuskelpoiseksi yhtiön, joka ei täyttänyt laissa asetettuja vaatimuksia tariffikelpoisuudesta. Energiaviraston johtajan Pekka Ripatin mukaan selvitettävänä on myös muiden todentajien toimia.

Todentajilla on keskeinen merkitys viranomaisarvioinnissa tuulivoimayhtiön tukikelpoisuudesta. Mikäli todentaja toteaa, ettei hakemus täytä lain vaatimuksia, sulkeutuu tuulivoimayhtiöltä pääsy avokätiseksi arvostellun syöttötariffin piiriin.

Valtion asettama 2 500 megavolttiampeerin kiintiö syöttötariffia nauttivalle tuulivoimalle on käytännössä täynnä. Työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä valmistelee parhaillaan uutta tukipakettia uusiutuvalle energialle.

???
Paskaa myydään kullan hintaan..

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 10 Maalis 2016, 14:20

Tuntuuko tutulle??

http://aleksihernesniemi.puheenvuoro.uu ... -kytkokset

Tuulivoiman kytkökset

Aleksi Hernesniemi.

Tuulivoimaryntäys Suomeen sai alkunsa, kun päättäjät eduskunnassa keksivät luoda tuulivoiman syöttötariffin. Tuon päätöksen myötä rahahanat aukesivat sijoittajille, jotka vainusivat takuuvarman bisneksen – maksajana kukas muukaan kuin suomalainen veronmaksaja.Tarina 1:Matilla on metsää kolmen kilometrin päässä kylän keskustasta. Eräänä päivänä tuulivoimayhtiö soittaa ja esittää tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Matti päättää vuokrata metsänsä tuulivoimayhtiölle, kun saa kuulla, että vuokrasopimuksesta saa hyvät rahat. Sillä rahalla saisi ostettua vaikka uuden auton ja kylätiekin levenee rakennustöiden takia. Matilla on naapurina oikein mukavaksi mieheksi tunnettu Pekka, joka sattumalta kuuluu myös paikallisen kunnan lautakuntiin ja valtuustoon. Matilla ja Pekalla on aina ollut hyvät välit – senkin lisäksi, että on yhteisiä sukulaisiakin. Eipä aikaakaan, kun Pekka on kova tuulivoimamies ja julistaa tuulivoiman pelastavaa vaikutusta: ”Olemme köyhä kunta ja tuulivoima tuo pelastuksen. Kaiken lisäksi tämä ei ole keneltäkään pois.” Valtuusto hurraa, koska kuntatalouden lopullinen pelastaja on löytynyt – ja kaiken lisäksi rahat tulevat jostain taikaseinästä.

Tällaista voi onneksi tapahtua vain maalaiskomedioissa, eikö?

***

Tuulivoimayhtiön kannalta on edullisinta, että kaikki tuulivoimalat saadaan yhden maanomistajan alaisuuteen, koska siten ei tarvitse neuvottella useita eri vuokrasopimuksia. Juuri siksi seurakunnat ovat hyviä sopimuskumppaneita, koska niillä voi olla laajasti pappilan metsiä. Tuulivoimayhtiön tarjous on seurakunnalle varmasti houkutteleva, koska uutisten perusteella seurakuntien talous on tiukalla.Tarina 2:Seurakunnan luottamuselimissä istuvat Jorma ja Yrjö päättävät äänestää voimaloiden puolesta, koska omaa kylätietä aiotaan hieman leventää rakennustöiden johdosta. Tuulivoimalat sijoitetaan kauemmaksi heidän kodistaan, joten sijoittelukysymys ei sen kummemmin kiinnosta heitä. Jorma ja Yrjö alkavat saarnaamaan uuden opin puolesta: ”Ei ole keneltäkään pois ja kaikki tienaavat – seurakunnan itsenäisyyskin turvataan samalla.” Jotkut ihmiset puhuivat, että tuulivoimalla on tutkitusti terveydellisiä haittoja sekä kotien arvoa alentavia vaikutuksia, mutta näitä perusteluja ei tarvinnut kuunnella, koska eivät ne koskettaneet itseä. Joku kysyi Jormalta ja Pekalta, tietävätkö he mitä ”tehkää toiselle kuin haluaisitte itsellenne tehtävän” tarkoittaa, mutta vastausta ei saatu. Koska kaikki oli suunniteltu jo ennakkoon, seurakunta saa pian ei-keneltäkään-pois-rahansa ja Jorma sekä Yrjö paremman kylätiensä.

Tällaista voi onneksi tapahtua vain maalaiskomedioissa, eikö?

***

Tuulivoiman tukeminen ei tietenkään ole ilmaista, vaan se kerätään veronmaksajien rahoista. ”Ei ole keneltäkään pois” ynnä muut vakiofraasit ovat samaa tasoa, mitä kuullaan esimerkiksi vastaanottokeskusbisneksestä: ”Valtio korvaa kaikki kulut, eikä maksa meille mitään”. No, mistäpä valtio ne rahat saa? Valitettavasti – kaikesta lapsellisesta naiiviudestaan huolimatta – tämän kaltaista perustelua kuullaan korkeissakin päätöksentekoelimissä. Uskomatonta tässä on se, että ne perheet, jotka joutuvat terveyshaitoista kärsimään, ovat myös omasta pussistaan joutuneet maksamaan tuulivoimatukiaisia – toisin sanoen veroa oman perheen terveyden heikentämisestä.Perimmäinen kysymys kuuluukin: olisiko jo korkea aika selvittää tuulivoiman kytkökset maanomistajiin, seurakuntiin, lähisukulaisiin sekä kuntien luottamushenkilöihin?Kysymys, johon olisi kiinnostavaa kuulla vastaus: Kuinka monta tuulivoimalaa on rakennettu seurakuntien metsiin ennen kuin tukiaisia alettiin maksamaan tuulivoimayhtiöille? Se voisi antaa todellisemman kuvan eräiden motiiveista ja tuulivoimauskosta.

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 10 Maalis 2016, 14:23

Eikö muiden mielestä tämä ole epäreilua kauppaa veronmaksajain tuella??


http://www.kouvolansanomat.fi/m/Online/ ... 959309/456

Kymenlaakson Sähkön Kari Rämö kritisoi kovin sanoin tuulivoiman tukia

Kymenlaakson Sähkön väistyvä toimitusjohtaja Kari Rämö sanoo, että tuetun tuulivoiman tuotanto on mennyt Suomessa jo liian pitkälle.

— Vertauskuvallisesti voisi sanoa, että tuettu tuulivoima on sama asia kuin jos Kouvolan Citymarketin ja Prisman väliin rakennettaisiin yhteiskunnan tuella kolmas tavaratalo, joka sitten myisi tavaraa puoleen hintaan, vajaan kuukauden kuluttua eläkkeelle jäävä Rämö kuvaa.

Suomessa uusiutuvalla energialla tuotetulle sähkölle maksetaan tuotantotukea. Niin sanottu syöttötariffijärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 2011.

Järjestelemään hyväksytyille voimaloille maksetaan tavoitehinnan ja sähkön markkinahinnan erotuksen mukaista tukea. Jos ja kun sähkön tukkumarkkinahinta on alentunut, tuen määrä on tänä vuonna noussut.

Tuulivoiman tavoitehinta tuotannolle on ollut 83,5 euroa megawattitunnilta. Nopean liikkeellelähdön takaamiseksi Suomessa on maksettu korotettua tavoitehintaa, joka on 105,3 euroa megawattitunnilta.

Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtajaksi tammikuussa nouseva diplomi-insinööri Aku Pyymäki säestää edeltäjäänsä.

— Markkina ei ole vain vääristynyt, vaan hyvin vääristynyt. Tilanne ei voi jatkua tällä tavalla.

Rämön mielestä Suomessa olisi nyt syytä miettiä, onko tuulivoima kehittynyt sille tasolle, että se pärjäisi enemmän markkinaehtoisesti kuin tällä hetkellä.

Janne Rönkkö

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tuulipuisto intoilijoille.. (propellipäille)

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 10 Maalis 2016, 14:31

Eija-Riitta Korhola asialla..


http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta- ... katkeavat/

Poliitikkojen vika jos sähköt katkeavatTaloussanomat uutisoi kantaverkkoyhtiö Fingrdin toimitusjohtajan Jukka Ruususen syyttävän suorasanaisesti poliitikkoja tilanteesta, johon maan energiamarkkinat on ajettu. ”Jos sähköt katkeavat, syy on poliitikkojen.”

Nyt tietäisin yhden sopivan kolmen sanan lauseen. Hädin tuskin pystyn pidättelemään sitä.

Ruusunen on täsmälleen oikeassa. Surullista vain on, että juuri ne poliitikot jotka ovat vastuussa tästä, eivät aavista sitä lainkaan. He eivät ymmärrä syy-yhteyttä sen välillä, että kun he erilaisissa paneeleissa ilmaisevat kannattavansa tuulivoimaa ja aurinkovoimaa ja vaativat Suomen siirtymistä sataprosenttisesti uusiutuvaan energiaan ja vieläpä äänestävät sen mukaisesti, päätöksiä myös syntyy. Tämänhän piti olla vain fiksu mediakelpoinen mielipide, ja sähköhän tulee seinästä.

Pahinta on, ettei äänestäjäkään ymmärrä. Saatte suunnilleen sitä, mitä tilaatte.

Vuonna 2010 tehty päätös lähteä tukemaan tuulivoimaa syöttötariffein romahdutti sähkön markkinahintatason. Se vei käytännössä pohjan kaikilta muilta energiainvestoinneilta. Jäljelle jäävä ja hyvin pärjäävä tuulivoima on luonteeltaan sattumasähköä, ja tarvitsisi varavoimaa. Samalla sen tuet tappavat näitä varavoiman tarjoajia. Tuulivoima kannibalisoi muita energiamuotoja, ja ikävä kyllä tästä ei voi syyttää ketään muuta kuin poliitikkoja, jotka ovat sallineet sen.

Tuntuu kummalliselta, ettei tästä ole vieläkään otettu opiksi. Tuulituet jatkuvat, vaikka meillä ei ole siihen varaa. Samaa tukemista jatketaan myös aurinkoenergian kohdalla. Minä en missään nimessä moiti uusiutuvia energiamuotoja, vaan sitä vahingollista kierrettä, mitä niiden tukemisen kanssa tehdään. Aurinkoenergia on tulevaisuuden energiaa. Mutta on epäviisasta pystyttää sellaisia tukijärjestelmiä, joissa veronmaksaja pakotetaan tukemaan romua ja tehottomuutta.

Suomessa on maksettu (TEM) tukea nykyisten aurinkokennojen investointeihin 25%, jota Syke Hinku-hankkeena koordinoi. USA:ssa samojen aurinkokennojen hyötysuhdetta on pidetty huonona, ja siellä on panostettu lisätutkimukseen, jonka tavoitteena on ollut parantaa sitä. Nyt tutkimuksessa on tehty läpimurto, ja tiedetään, että uudenlaistenkin kennojen tehoja voidaan parantaa lisää ainakin 30%.

Aurinkoenergialle maksetut investointituet Suomessa ovat hukkaan heitettyä rahaa, sillä itse asiassa se merkitsee investoimista romuun. Vaikka hyötysuhteet paranevat, Suomessa valoon perustuva energiantuotanto ei tule talviaikana koskaan toimimaan. Olisi siis ratkaistava, miten kesän valo saadaan varastoiduksi talviajan käyttöön, niin kuin marjat pakastimesta. Uusiutuvan energian tuotantoa Suomessa on kesäaikana runsaasti, kun kulutus on pienimmillään.

Monet ihmiset ovat alkaneet ymmärtää tukien haittavaikutukset. Vanhaa tuotantokapasiteettia poistuu koko ajan. Uuteen kapasiteettiin on kaupallisin perustein mahdoton investoida energiatukien täyttämässä ympäristössä. Nykyisellä menolla koko energiateollisuus on muuttumassa tukien varassa olevaksi toiminnaksi. Valtion varoista tehtävillä miljardiluokan virheinvestoinneilla työttömyys ja pahoinvointi lisääntyvät varmasti.

Onko valtion varoista aurinkokennoille maksettu 25%:n tuki on edistänyt uuden läpimurtotekniikan syntymistä?

Ei ole, on vain tuettu huonon hyötysuhteen tuotantoa. Näin lukitsemme sen uusiutuvan, jonka piti menestyä, epäkypsälle tasolle.

Vastaa Viestiin