Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Alue jossa sallitaan vapaamuotoinen keskustelu aihepiiristä riippumatta.
Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 26 Maalis 2015, 23:54


viljami
Viestit: 204
Liittynyt: 11 Marras 2013, 09:36

Re: Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Viesti Kirjoittaja viljami » 27 Maalis 2015, 07:56

.
Viimeksi muokannut viljami, 27 Maalis 2015, 18:14. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 27 Maalis 2015, 11:38

Aivan näin Viljami.

Mua ei kiinnosta kenenkään henkilökohtaiset asiat, olkoot kyse uskosta tai vaikka urhelulajista.

Mutta se miten sanoit että otit kantaa ilman "linkkejä", kertoo oikiasti siitä miten olen ajatellu kepuloidenki käyttäytyvän kun ne astelee vaaliuurnille, ne ei avaa äänestettävänsä "linkkiä" tutkiakseen mikä on oikiasti tulossa tuolla numerolla.
Voipi saada jopa vain homoja puolustavan edustajan, vaikka itse olis ajatellu vaatia tältä jotain ihan muuta.

Se on kun syntymätodistuksen mukana on saanu samalla Kepun-jäsenkirjan, ei silloin tarvi avata "linkkejä".. :)

Tämä oli Viljami hyvä vertaus siitä miten homma toimii kepulandiassa,, enkä tarkoita sinua tässä morkata..

Paan taas linkin, mutta jos sitä ei kukaan avaa, niin kopsaan tekstinki tähän, ettei tarvi avata..


https://www.suomenuutiset.fi/sipila-ker ... -vahingot/

Sipilä keräsi paskalain turvin kymmeniä miljoonia – Oinonen: ”Korvaa aiheuttamasi vahingot”

Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) moittii rajuin sanakääntein keskustan puheenjohtaja Juha Sipilää sekä hallitusta, joka jatkoi haja-asetusalueiden jätevesiasetusta. Hän hämmästelee, miksi toimimattomien puhdistuslaitteiden pakkomyynti jatkuu.

– Kepu voi edelleen pakkosäännösmarkkinoita ja ilmastopolitiikkaa hyödyntäen jatkaa rahastamista johtohenkilöidensä lähisukulaisille. Puheenjohtaja Juha Sipilä keräsi aikoinaan kymmenien miljoonien eurojen potin haja-asutusalueen jätevesiasetuksella luoduilla pakkomyyntimarkkinoilla. Suku jatkaa edelleen rahastusta paskalain varjolla, Oinonen muistuttaa tiedotteessaan.

Oinosen mukaan Sipilän tavoin ryvettynyt poliitikko ei voi toimia uskottavasti pääministerinä, jos keskusta voittaa vaalit. Hänen mukaansa jätealalla vuosikausia toimineen puheenjohtaja Sipilän pitäisi vähintäänkin putsata oman, aikaisemman yritystoimintansa tuotokset.

– Sipilän tulisi kumota haja-asutusalueen jätevesiasetus kansalaisten vaatimalla ja perussuomalaisten esittämällä tavalla. Vastuullisena yritysjohtajana Kepun puheenjohtajan täytyisi lisäksi korvata vahingot niille, joille pakkomyytiin toimimattomat laitteet.

Oinonen ei säästele sanojaan myöskään keskustavaikuttaja Mauri Pekkarisen kohdalla, jota on yhtä lailla syytetty viime päivinä nepotismista.

-Puheenjohtaja Juha Sipilän vahakabinetin keskushenkilön Mauri Pekkarisen sukulaisilleen ohjatut miljoonat eurot tuulivoiman syöttötariffeilla on paljastunut hyvin suunnitelluksi puhallukseksi. Nyt julkisuuteen tulleista dokumenteista selviää, että tuulivoimabisnestä pyörittävä ex-ministeri Pekkarisen vävypoika olikin konsulttina suunnittelemassa kuinka syöttötariffirahavirrat ohjataan, Oinonen muistuttaa.

Kansanedustaja Oinonen kysyy, miksi Sipilä pitää edelleen Pekkarista keskeisenä neuvonantajanaan?

– Ei voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin sen, että Kepu on jatkamassa maaseudun asukkaiden rahastamista ja veroeurojen kuppaamista läheistensä lompsaan, jyrisi kansanedustaja Oinonen.

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 31 Maalis 2015, 00:04

Miks keskustalaiset ei tule kertomaan mikä mies tämä Sipilä oikein on?
Tulee sellainen tunne, että ei taida kukaan oikein tietää..

Mutta otetaan selvää..

Se kuitenki päällimäisenä mielessä tämän yrittäjä Sipilän bisnes perustuu hänelle sopivasti keksityyn lakiin..


https://www.suomenuutiset.fi/miksi-sipi ... eksestaan/


Miksi Sipilä vaikenee paskalakibisneksestään?

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on sijoittanut rahojaan moniin yhtiöihin. Yksi niistä on Green Rock Oy, joka valmistaa muun muassa jätevedenpuhdistamoita. Sipilän omistusosuus Green Rock Oy:stä on ollut noin viidesosa, ja omistusjärjestely tehtiin Sipilän perheen sijoitusyhtiö Fortel Invest Oy:n kautta.

Hallitusvaikuttajien keskustakimara

Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan puheenjohtaja Sipilä on ollut Green Rock Oy:n hallituksen jäsenenä useissa jaksoissa vuosien 1998-2011 aikana, ei kuitenkaan hallituksen puheenjohtajana.

Green Rockin hallituksessa pitkään toiminut Hannu Säynäjäkangas nousi Fortel Investin toimitusjohtajaksi vuonna 2002. Säynäjäkangas on sukua Polar Electron Seppo Säynäjäkankaalle, joskaan ei kovin läheistä, Seppo on Hannun isän serkku. Yrityksestä löytyy myös kuuluisan yrittäjäsuvun Huhdan juuria. Juha Huhta on toiminut pitkään hallituksessa, ja hän toimi pitkään yrityksen toimitusjohtajana. Merkittävä osuus yrityksestä on Huhdan suvun hallussa.

Fortel Invest Oy:n omistus on nykyään sataprosenttisesti Juha Sipilän lapsilla. Sukupolvenvaihdoksen juridiikasta vastasi Fortel Investin hallituksen jäsen, finanssioikeuden professori Heikki Niskakangas.

Fortel Invest luopui Green Rock –omistuksesta Sipilän noustua keskustan puheenjohtajaksi.

Tänä päivänä Fortel Invest tekee noin 8 miljoonan euron liikevaihtoa ja on maakuntayritysten liikevaihdon kasvattajien ykkösnimi Kauppalehden listalla.

Kuka möi, kuka osti?

Green Rock Oy:n toimitusjohtaja Petteri Aikio oli lyhytsanainen, kun tiedustelimme häneltä Sipilän omistusosuuden myyntiä.

– Emme ole mukana minkään poliittisen ryhmän toiminnassa, emme puolesta emmekä vastaan. Tarvitsemanne Green Rock Oy:n julkisen tiedon saatte PRH:sta, Aikio kertoi.

Sukulaisten välillinen tai välitön omistus

Suomen Uutiset otti yhteyttä Juha Sipilään yhteyttä Green Rock Oy:n ja tiedusteli hänen toiminnastaan yhtiössä.

Tiedustelimme puheenjohtaja Sipilältä myös sitä, onko hänellä tai hänen kenelläkään sukulaisella välillistä tai välitöntä omistusta Green Rock Oy:ssä. Hän vastasi kieltävästi.

– Ei ole. Tosin minä, useampien suomalaisten tavoin en tiedä sukulaisteni omistuksia enkä ole niistä vastuussa. Sen tiedän, ettei ainakaan perheen jäseneni omista, Sipilä vastasi toimituksellemme sähköpostitse.

Green Rock Oy:n hallituksessa on (3.10.2014 Kaupparekisteri) on jäsen nimeltä Markku Juhani Sipilä.

Tiedustelimme myös tätä asiaa Juha Sipilältä:

Onko Markku Juhani Sipilä teille sukua?

– Ei ole.

Omistaako hän Green Rock Oy:n osakkeita?
– En voi mitenkään tietää kyseisen henkilön omistuksia. Voimassaoleva osakasluettelo on julkinen asiakirja. Se teidän on helppo tarkistaa kaikista toimivista yhtiöistä.

Tavoitimme Markku Juhani Sipilän ja kysyimme häneltä, kuka osti Green Rock Oy:n omistuksen Fortel Invest Oy:ltä. Kuultuaan toimittajamme kysymyksen hän katkaisi puhelun.

Juha Sipilä ei myöskään suostunut kommentoimaan Fortel Investa Oy:n myymää osuutta Green Rock Oy:stä. Hän vaikeni myös tyystin kaikista yhtiön asioista.

– Minulla ei ole oikeutta kommentoida yhtiön asioita, jossa en ole omistajana, toimihenkilönä tai hallituksen jäsenenä. Olen luopunut kaikista yritysten omistuksista lupaamassani aikataulussa viime vuoden puolella, Sipilä sanoi.

Green Rock Oy:n osakkeiden myynti

Iltalehden 10.10.2012 tekemässä haastattelussa Juha Sipilä kommentoi Green Rock Oy:n myyntiä. Häneltä kysyttiin, paljonko hän tienasi Green Rock Oy:n myynnistä.

– Siinä on aika monimutkainen malli, jossa ensimmäisessä vaiheessa ei siirry ollenkaan rahaa. Summa ei ole vielä selvillä, se on pitkän tähtäimen suunnitelma. Enkä niitä (summia) haluaisi edes lähteä avaamaan, Sipilä sanoi Iltalehdelle.

Miten maksusuunnitelma on edennyt?

Suomen Uutiset kysyi vuoden 2014 lopulla Juha Sipilältä, miten tämä suunnitelma on edennyt. Viittasimme edellä mainittuun Iltalehden haastatteluun.

Kerroitte 10.10.2012 Iltalehden haastattelussa, että Green Rock Oy:n kaupan tuloutus on monimutkainen malli. Oliko kaupantekohetkellä Green Rock Oy:n kauppahinta sidottu Green Rockin tulevaan taloudelliseen menestykseen? Oliko kyseessä earn out –malli?

– Myyntiin liittyvät järjestelyt ovat kaikki päättyneet jo kauan sitten. Ei siis ole voimassa mitään earn-out tai muutakaan yksinkertaista tai monimutkaista mallia.

Sipilä ilmoittaa äskettäisessä Iltalehden haastattelussa, ettei hän ole tienannut jätevesiasioilla itse tai sijoitusyhtiönsä kautta euroakaan. Hän toteaa myös, ettei hänen sukulaisiaan ole yrityksessä, jossa toiminta jatkuu.

Sipilän vastaus herättää kummastusta, sillä hän oli Iltalehdelle puhunut nimenomaan monimutkaisesta mallista, jossa Green Rock Oy:n myynnistä koituvat tulot tuloutetaan jälkikäteen.

Mitä nämä tulot ovat? Minkälainen oli Green Rock -kaupan tuloutusta koskeva malli? Paljonko Sipilän välittömässä vaikutuspiirissä oleva Fortel Invest ansaitsi? Pääministerin paikkaa tavoittelevan Sipilän tulisi vastata näihin kysymyksiin avoimesti.

Paljonko laitteita on myyty?

Vuodesta 1998 toiminut Green Rock on oman ilmoituksensa mukaan toimittanut yli 30 000 puhdistamoa 25 eri maahan. IISI-puhdistamo on yhtiön itse julkaiseman markkinointimateriaalin mukaan ”Suomen suosituin ratkaisu haja-asutusalueiden jätevesien käsittelyyn”. Puhdistustuotteiden hinnat vaihtelevat 2995 ja 7795 euron välillä.

Rakennusalan ammattilaisten arvioiden mukaan voidaan päätellä, että laitteita on myyty Suomessa tuhansia, useat pitävät mahdollisena jopa kymmentä tuhatta. Kymmenen tuhannen laitteen myynti 5 500 euron arvonlisäverollisella keskihinnalla asennuksineen merkitsisi yhteensä noin 55 miljoonan bruttomyyntiä. Tämän verran kuluttajat olisivat arviolta käyttäneet rahaa laitteiden hankintaan tähän mennessä.

Mikäli yrityksen tiedot puhdistamojen yli 30 000 kappaleen määrästä pitävät paikkansa, se tarkoittaisi 5 500 euron hinnalla peräti 165 miljoonan euron bruttomyyntiä asennuksineen. Joka tapauksessa Juha Sipilän osittain omistaman yrityksen bruttomyynnillä keräämät eurot kuluttajilta nousevat kymmeniin miljooniin euroihin.

Tarkempiin arvioihin päästäisin, mikäli yritys yhteistyökumppaneineen raottaisi myyntilukujaan. Tiedusteluissamme nousi kuitenkin vaiteliaisuuden seinä vastaan.

Green Rockin muu liiketoiminta

On toki huomattava, että kaikki Green Rockin toiminta ei liity jätevesilaitteistoihin. Yhtiö on valmistanut sekä tulevan veden että jäteveden laitteistoja. Juha Sipilän mukaan yhtiö on toimittanut esimerkiksi kyläpuhdistamon Skotlantiin ja humussuodattimia suomalaisille mökeille. Yrityksellä on ollut vientiä Ruotsiin, Venäjälle ja Baltian maihin, viime vuosina kuitenkin vähemmän.

– Yrityksen toiminta koki kovan kolauksen, kun yrityksen perustaja ja silloinen toimitusjohtaja kuoli äkillisesti ärhäkkään sairauteen, Sipilä kertoi toimituksellemme.

Green Rockin talousluvut ovatkin viime vuosina olleet alavireisiä. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2010 noin 4,3 miljoonaa euroa (tilikauden pituus oli tuolloin 15 kk), mutta viime vuosina noin miljoonan luokkaa.

Yhtiötä pitkään johtanut Juha Huhta kertoi Kauppalehden haastattelussa 2010, että Green Rock tavoitteli noin kuuden miljoonan euron myyntiä, joka ottaa tulevina vuosina mahdollisesti useita miljoonia euroja takapakkia.

Toimivatko puhdistamolaitteet?

TM Rakennusmaailma julkaisi loppuvuonna 2011 laajan vertailun pienpuhdistamoista. Green Rock Iisi nousi kahdeksan testatun laitteen joukossa kärkikolmikkoon – kaikki saivat arvosanaksi 8,2 ja kolme tähteä. TM arvioi laitteen suoriutuvan jätevesiasetuksen vaatimuksista ainoastaan kesäisin: ”Koko testin aikana Green Rock toimi ilman häiriöitä, ja purkuvesi oli aina vähintään kohtalaista. Typenpoisto oli talvella heikonpuoleinen, mutta kesäksi se parani niin, että keskimääräinen typenpoisto selviää asetuksen vaatimuksesta rima väpättäen.”

Vuonna 2008 Syke aloitti CE-testaamaan jätevedenpuhdistamoja EN 12566-3-standardin mukaisesti. Tuolloin CE-merkki ei vielä ollut pakollinen Suomessa, se muuttui pakolliseksi vasta vuonna 1.7. 2013.

EU edellyttää, että jätevesilaitteet on testattu samalla testillä kaikissa jäsenmaissa. EN 12566-3 on niin sanottu harmonisoitu standardi, mikä tarkoittaa sitä, että jäsenvaltio sitoutuu noudattamaan tehon osoittamisen osalta ainoastaan standardia.

Riihimäkeläinen ympäristöteknologiaan perehtynyt pesukemikaaliyrittäjä, Esa Mäkinen on perehtynyt Suomen hajavesiasetuksen vaatimusten mukaisten tehdasvalmisteisten pienpuhdistamojen CE-merkin testaukseseen liittyviin epäselvyyksiin.

– Asia alkoi kiinnostaa vuonna 2008, kun tutkin CE-merkin ja CE-testin välistä yhteyttä. Huomasin, että niiden tiedot eivät täsmänneet keskenään, Mäkinen kertoo.

Mäkinen kertoo, että moni tehdasvalmisteisten pienpuhdistamojen valmistaja aloitti tuolloin CE-testit tuotteilleen.

– Samaan kunnalliset rakennusvalvonnat vielä ihmettelivät, mitä CE-merkki oikein tarkoittaa, ja miten se suhtautuu Suomen jätevesiasetuksen asettamiin vaatimuksiin. Myös Syke huomasi testanneensa laitteet huomattavasti pienemmällä kuormalla kuin mitä Suomen jätevesiasetuksen mitoitusvaatimukset edellyttivät. Tästä tietoisena virkamiehet antoivat valmistajan vakuutuksen Ympäristöministeriön nimissä, leimojen kera, jossa vakuutettiin että kyseinen CE-merkitty tuote täyttää asetuksen vaatimukset, Mäkinen kertoo.

Mäkisen mukaan Syke paranteli CE-merkin numeroita sellaisiksi, että asetuksen vaatimukset alkoivat täyttyvät.

– Asetuksen mitoitusvaatimus oli: orgaaninen mitoituskuorma 250 g jätettä. Syke laittoi CE-merkkeihin tuon luvun tai enemmän, josta kunnallinen rakennusvalvonta saattoi päätellä, että tuote täyttää asetuksen vaatimukset. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ollut, sillä laitteet oli testattu paljon pienemmällä kuormituksella, kuin mitä asetus edellytti. Nämä testiraportit olivat salaisia eikä todellisia lukuja tarvinnut näyttää kenellekään, Mäkinen tarkentaa.

Mäkinen kertoo, että tämä standardin ohjeiden vastaisesti valmistajan puolesta annettu vakuutus asetuksen vaatimusten täyttymisestä poisti kaikki ongelmat kunnalliselta rakennusvalvonnalta, jolloin rakennustarkastajat saattoivat myöntää rakennuslupia, koska rakennusluvan on myös huomioitava jätevesiasetuksen vaatimukset.

– Ympäristökeskuksen virkamiehet eivät kuitenkaan voineet myöntää aikaisempia virheitään ja rakennusvillapakettien myyminen puhdistustarkoituksiin Sykkeen antamilla lausunnoilla sallittiin kuluttajille, Mäkinen lisää.

Puuttuvat tutkimukset

Mäkinen on ollut yhteydessä Helsingin yliopiston ympäristötieteidenlaitoksen professoriin, Martin Romantschukiin. Romantschuk vastasi Suomen Uutisten kysymyksiin sähköpostitse Esa Mäkisen välityksellä:

Onko Ympäristöministeriön alainen Suomen Ympäristökeskus (Syke) kieltäytynyt sellaisesta tieteellisestä tutkimuksesta liittyen maaperäkäsittelyyn, koska tutkimushankkeeseen olisi perustettu johtoryhmä ja jossa johtoryhmän jäsenenä olisi toiminut Helsingin Yliopiston edustaja normaalien tutkimusperiaatteiden mukaisesti?

Kyllä.

Oletko esittänyt julkisesti, että maaperäkäsittelyä olisi pitänyt tai pitäisi tutkia tieteellisesti ennen kuin sellaisesta ryhdytään viranomaisten toimesta suosittelemaan käytettäväksi jätevesien puhdistamisessa?

Kyllä. Viittaan Helsingin Sanomien kirjoitukseen 4.11.2010.

Romantschuk viittasi tällä kommentillaan hänen ja professori Rauni Strömmerin yhteiseen mielipidekirjoitukseen, jossa he totesivat: ”Viranomaiset suosittelevat maaperäsuodatusta kaupallisten pienpuhdistamojen vaihtoehtona kotitalouksien jätevesien käsittelyyn haja-asutusalueilla. Tutkijoina haluamme kyseenalaistaa tämän suosituksen, koska asiasta ei ole tehty yhtään tieteellistä tutkimusta.”

Kansalaiset ilmiantamaan toisiaan?

Mitä jätevesiasetukselle sitten pitäisi tehdä? Vihatun asetuksen voimaantuloa on lykäytty toistuvasti. Asetus koskee satoja tuhansia kiinteistöjä ja niin suurta ihmisjoukkoa, ettei toimeenpanokaan ole aivan yksinkertaista. Jätevesien käsittely piti alun perin saada kuntoon vuoteen 2016 mennessä.

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) tiedotti äskettäin kahden vuoden jatkoajasta jätevesiasetuksen siirtymäaikaan. Siirtymäaikaa jatketaan 15.3.2018 saakka.

Mitä tapahtuu, kun määräaikaan päästään? Onko niille, jotka eivät kallista laitteistoa hanki, luvassa sakko? Tutkimusinsinööri Riitta Vilpas Suomen ympäristökeskuksesta (Syke) hahmotteli taannoisessa Maaseudun tulevaisuuden haastattelussa mahdollisuuksia kansalaisten patisteluun.

– Ensin kiinteistölle luultavasti annetaan vaade hoitaa asia kuntoon. Seuraava askel voisi olla sakko. Valvonta jää kunnan vastuulle, Vilpas pohdiskeli.

Hän toivoi myös, että aikarajan jälkeen naapurit ilmiantavat kiinteistöt, joissa remonttia ei ole vielä tehty.

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 05 Huhti 2015, 08:03

TOIMII KUIN JUNAN VESSA


Näin Pääsiäisen alla alkoi ajatus paskapönttöjen CE merkeistä valaistua ja palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Miksi keskustalainen ympäristöministeri Lehtomäki lähti lieventämään jätevesiasetuksen puhdistusvaatimuksia 40%:sta alas? Miksi lievennys oli 10 %. Ympäristön kannalta olisi ollut järkevää pitää puhdistusvaatimus typen osalta 40 %:ssa. Viimeaikaiset Keskustan sekoilut ovat tuoneet asiaan lisävalaistusta, oli nimittäin yksi valmistaja, jolle muutoksella oli suuri merkitys, ja sen nimi oli Green Rock Oy. Iltalehden mukaan puheenjohtaja Sipilä toimi yhtiön hallituksessa 1998 – 2011.

http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit ... 2_eb.shtml

Green Rock Oy oli 2000 luvun alun markkinoinut ja myynyt ns. pakkomyyntilain eli paskalain turvin laitteita kovaan hintaan pitkin maakuntia. Yrityksen johdon omaatuntoa kolkutti kuitenkin yksi asia, tietoisuus siitä, että heidän myymillä laitteilla ei kyetty saavuttamaan asetuksen edellyttämiä puhdistusvaatimuksia. Heillä oli kuitenkin hyvät suhteet Ympäristöministeriöön, joka julkaisi heille epävirallisia standardoimattomiin testeihin perustuvia lausuntoja ”ns. ojanreunatestejä” asetuksen vaatimusten täyttymisestä, joiden turvin laitteiden myyntiä saatettiin harjoittaa.

Tietoisena siitä, että lähestyvä EU:n rakennusasetus tulisi velvoittamaan virallisen standardoidun CE testin tekemistä, päätti Green Rock Oy vuonna 2008 ottaa riskin ja testauttaa valmistamansa puhdistuslaitteen Suomen ympäristökeskuksen Suomenojan CE-testilaboratoriossa. Testissä kävi kuitenkin huonosti, puhdistustulos oli ainoastaan 31 %, kun asetuksen vaatimus oli 40 % mitattuna viiden (5) henkilön tulokuormalla.

Jätevesiasetuksen mukaan Ympäristöministeriön tehtävänä on jakaa puolueetonta tutkimustietoa kotisivuillaan eri puhdistusmenetelmistä. Omituista tässä on se, että Syke ei koskaan julkaissut virallista Green Rock tuotteelle tekemäänsä CE testiä, sen sijaan he julkaisivat standardoimattomia ojanreunatestejä, joiden testitulokset olivat pahasti ristiriidassa virallisen CE testituloksen kanssa. Ihmetellä sopii, kenellä Ympäristöministeriössä oli valta olla julkaisematta oikeaa tietoa.

Green Rock Oy tiesi, että CE merkki tulee pakolliseksi vuonna 2014 kesäkuussa, jonka jälkeen heidän olisi pakko paljastaa CE merkkinsä testitulokset, mutta ongelmana oli liian huono testitulos. Tämä osoittaisi kiistattomasti laitteiston toimimattomuuden asetuksen vaatimuksiin nähden. Green Rock Oy:n onneksi Ympäristöministerinä toimi Paula Lehtomäki, ja ikään kuin taivaan lahjana oli jätevesiasetuksesta noussut kohu puhdistuslaitteista, jotka olivat osoittaneet toimimattomuutensa Tekniikan Maailman testissä. Myöskään Green Rock Oy:n valmistama laite ei kyseisessä testissä saavuttanut asetuksen puhdistusvaatimuksia. TM soppa johtui virheellisistä CE merkeistä, josta olen kirjoittanut aikaisemmassa blokissani.

Lehtomäki oli päättänyt ratkaista paskalain lieventämällä asetusta. Miksi? Mm. Green Rock oli valmistaja, jonka tulisi EU Rakennusasetuksen voimaantulon myötä julkaista CE merkkinsä. Lehtomäki päättikin lieventää asetusta yhden (1%) prosentin alle Green Rock laitteen saavuttamasta 31 %:n CE testituloksesta, eli asetusta lievennettiin 40 %:sta 30 %:iin, jolloin laitteiston testitulos ei enää olisi ristiriidassa uuden lain vaatimuksen kanssa. Keksiköhän Lehtomäki ihan itse tuon 10 %, vai olisiko kenties joku kilauttanut kaverille?

Tämä ei kuitenkaan poistanut sitä tosiasiaa, että Green Rock Oy:n valmistama laite ei kyennyt saavuttamaan aikaisemman asetuksen edellyttämää 40 %:n puhdistusvaatimusta, ja tämä oli tietoisesti jätetty kertomatta laitteen ostaneille asiakkaille.

EU rakennusasetuksen astuessa voimaan 2014 Green Rock Oy julkaisi CE merkkinsä, koska se oli myynnin jatkamisen edellytys ja sen julkaiseminen oli nyt myös turvallisempaa, koska olihan asetuksen puhdistusvaatimusta lievennetty sopivasti heidän kannalta 30 %:iin.

Green Rock laitteella on kuitenkin edelleen ongelma, sillä 31 %:n testitulosta ei ole saavutettu voimassaolevan asetuksen edellyttämällä minimi 5 henkilön kuormitusvaatimuksella.

Vanha kansan viisaus sanoo, sen minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.


Hyvää Pääsiäistä kaikille !


http://turuka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ ... unan-vessa

puurosilmä
Viestit: 32
Liittynyt: 11 Maalis 2015, 12:04

Re: Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Viesti Kirjoittaja puurosilmä » 16 Huhti 2015, 11:07

hs gallubin mukaan sipilä on tuleva pääministeri !

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Viesti Kirjoittaja mape » 16 Huhti 2015, 20:17

nimimerkki puurosilmä toteaa napakasti :) mutta tosi, kuin vesi, että joko Sipilä tai Soini on pääministeri... kumpi vain on parempi, kuin Rinne tai Stubb ! Sipilästä tulemme oppimaan paljon lisää seuraavan neljän vuoden aikana... toivon vaan, ettei valta lipsahda kepun vanhalle maankaatoporukalle... Keskipohjanmaalta toivon mahdollisimman monta edustajaa läpi... sen voi varmistaa vain ÄÄNESTÄMÄLLÄ... perhonjokilaakson ääni on hyvä antaa numerolle 71

Mauri

raappa
Viestit: 14
Liittynyt: 20 Heinä 2008, 07:08

Re: Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Viesti Kirjoittaja raappa » 27 Huhti 2015, 18:21

Pers- Morsian sai Maajussinsa.Kitinä hiljeni,kunnes Huuma Haihtuu. :lol: :lol: :lol:

viljami
Viestit: 204
Liittynyt: 11 Marras 2013, 09:36

Re: Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Viesti Kirjoittaja viljami » 29 Huhti 2015, 12:36

.
Viimeksi muokannut viljami, 01 Touko 2015, 00:49. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Kepujen (nuolukivi) Sipilä. Kuka hän oikiasti on?

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 29 Huhti 2015, 12:55

viljami kirjoitti:Joo..Taitaa kohta olla pussihousun persuksisa Ratsupaikat misä lukee...Keep Smiling..Perussuomalainen...Kyllä siittäki Liitosta "Mukuloita"tulee..onko sitte Kolleja,jokka kulukee sotkemasa naapurin "Tavaran"...Jää nähtäväks. ;) ;)
Kassothan nyt rauhasa hallitusneuvottelut.
Lähinnä se, kuinka nuolukivi tulee panostamaan "hyväveli" järjestelmänsä nostattamiseen, kuten tuulivoima ja paskalait.

Ainakin halu vihreyttää kaiken, on jo selkeytynyt.
Tästä voi tulla kallis paukku yrityksille..

Mutta kassothan linjat rauhassa ekaks. :)

Vastaa Viestiin