Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja mape » 21 Syys 2013, 22:49

Hymyilen täällä voimakkaasti. Oletko tosiaan tuota mieltä ? Ryhmäkuri eduskunnassa ja Kaustisella ? vertaat sitä ihan pokkana :) voi hyvä veli sinua ! et nyt ole tainnut sisäistää tarkoitustani sanalla ryhmäkuri.. annan tilaa lisäkommenteillesi...... Mutta kerro nyt ihmeessä vielä lisää ryhmäkurista, eli siitä, kuinka täällä sanellaan mitä "pojat" haluaa ryhmän olevan kustakin asiasta mieltä ... kerro ihmeessä, kuinka hyvin asiat käsitellään ja selostetaan valtuutetuille tai ryhmäkokouksessa lautakunnan ym. jäsenille esim. kustannusvaikutuksineen !! perkele sanon minä.. Lautakunnissa, työryhmissä, yleensäkin kaikkialla asiat tuodaan lähestulkoon naurettavilla esityksillä päätettäviksi,, tuo esimerkkisi ryhmäkurin yleisyydestä on todella naurettavaa paskan jauhantaa. Eduskunta käsittelee oikeasti selvitetyt asiat. Kustannusvaikutukset ym. on selvitetty jne. ennen ryhmäpäätöksiä... Sanat ryhmäpäätös ja ryhmäkuri ovat "arvon henkilö" jokilaakso aivan saakelin eri asia, jos et ole sitä vielä sisäistänyt ! Ryhmäkuri Kaustisella tarkoittaa jotain aivan muuta.... älä sekoita tätä naurettavaa yksipuoluepelleilyä normaaliin politiikantekoon maassamme.. siinä piilee kuule vissi ero ! Tai sitten syy selvisi suureen mysteeriin, miksi koko Suomen asiat ovat päin persettä. Ne hoidetaan, kuten Kaustisella on valtapuolue tottunut asiat hoitamaan lähimenneisyydessä.... suoraan sanottuna PÄIN PERSETTÄ. Ja siitähän ei pääse enää yli eikä ympäri. Vai mitä sanoo ryhmäkurimestari ja politiikan käytännön maestro nimimerkki jokilaakso tähän totuuteen ?
ps. laita nimesi kirjoituksesi alle. Jotenkin reilumpaa siten.

Mauri Peltokangas

Korppi
Viestit: 16
Liittynyt: 25 Loka 2012, 15:26

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja Korppi » 22 Syys 2013, 06:43

Hei Sami. Kysymykseesi vastaus, olet ymmärtänyt väärin. Tervetuloa vaan mukaan yrittäjien toimintaan, siellä porukassa poliittisella vakaumuksella ei ole väliä. Jäsenmaksu vaan maksuun ja syyskokoukseen 7.11. Tällöin valitaan uusi hallitus ja voit päästä vaikuttamaan asioihin suomen suurimman elinkeinoelämän järjestön kautta, meitä on jo yli 116 000 jäsentä. http://www.kaustisenyrittajat.fi/

jokilaakso
Viestit: 47
Liittynyt: 13 Tammi 2013, 20:33

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja jokilaakso » 22 Syys 2013, 12:40

Ryhmäpäätös ja ryhmäkuri ovat eri asioita, mutta ne liittyvät saumattomasti toisiinsa. Ensin valtuustoryhmä tekee tykönään ryhmäpäätöksen ja mahdollisessa valtuustokäsittelyssä/äänestyksessä kaikki ryhmän jäsenet pysyvät tehdyn päätöksen takana olivat sitten henkilökohtaisesti erimieltä tai samaa mieltä. Tätä tarkoitan ryhmäkurilla.

Nyt vasta näin maallikkona alan ymmärtää sinun myönteistä vaikutusta Kaustisen kunnallispolitiikkaan. On todella myönteistä, että pyrit vaikuttamaan oman puolueesi ryhmäkuriin tai kurittomuuteen.

Seuraavan kerran kun tulee tärkeä asia valtuustossa äänestykseen, toivon että viet näkemystäsi vaikka henkilökohtaisesti jokaiselle perussuomalaisten valtuutetulle ja kerrot, että ryhmä kuri on kirosana, ja tällaisesta toiminnasta (ryhmäkurista) pitää luopua. Näin menetellen voi osa perussuomalaisten valtuutetuista kannanottosi perusteella äänestää samoin kuin keskustan 15 valtuutetun ryhmä. Näin voidaan päätökset tehdä suuremmalla enemmistöllä ja se lisää uskottavuutta kunnalliseen päätöksentekoon. Tämä olisi todella hyvä asia ja mapen ansiota. Jään mielenkiinnolla seuraamaan tulevia äänestyksiä.

Toivon todella, että jatkat pontevasti valitsemallasi linjalla. Sinusta voi olla merkittävä hyöty Kaustisen kunnallispolitiikan myönteiseen kehitykseen tulevaisuudessa. Näin ulkopuolisena olen tullut siihen tulokseen, että siihen sinussa on vahvaa poliittista ainesta.

Voisit käväistä naapurikunnassa Vetelissä veljespuolueen luona opastamassa ryhmäkuriasiassa ja saada sielläkin aikaan samaa myönteistä kehitystä kuin mikä on nyt orastamassa Kaustisella.
Sieltä palatessasi voit myhäillen katsoa Opelisi peruutuspeilistä Vetelin suuntaan ja toivoa, että sielläkin tämä ryhmäkuriasia saataisiin hyvälle tolalle.

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja mape » 22 Syys 2013, 18:07

Aivan. ryhmäkuri ja ryhmäpäätös ja linjauksenteko ovat kuin ovatkin eri asioita.... arvasin, että tietäähän se jokilaaksokin sanojen merkityseron, vaikka se ymmärrys hiukan kirjoituksesi edetessä taantuikin .. . Saan nyt kirjoituksestasi sen kuvan, että esim. perussuomalaisten rehelliset ryhmäpäätökset ja linjaukset pitäisi mielestäsi alistaa kepun ryhmäkurin alle ? ei veljeni ei... ei tule tapahtumaan tässä elämässä.. Uskoakseni kaikki muut valtuustoryhmät jatkavat entiseen rehtiin tapaansa, ilman ryhmäkuria, ainakin Kautisella.. Mitä tulee yrityksestäni puuttua jonkin ryhmän kuriin tai toimintaan olet käsittänyt asian väärin... en "puutu" mihinkään,,, ainoastaan kommentoin ja keskustelen päivänpolttavista asioista mielelläni.... Tässä kohtaan on mainittava, että kirjoitukseesi erittäinkin viekkaasti rakennettu, oivallinen minuun kohdistuva piilovittuilu olisi hatun noston arvoinen suoritus,,,, mutta kun en ole kehunut koskaan kenenkään hissipieruakaan ... kun ei tiedä mistä tai keneltä se tulee... silmälappujen reunojen takanakin on elämää. Hiukan niitä jo tuossa meinasit raotella...

Mauri Peltokangas

julang
Viestit: 54
Liittynyt: 03 Helmi 2008, 13:36

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja julang » 24 Syys 2013, 10:57

Asiaa mielenkiinnolla sivusta seuranneena minun on pakko kysyä seuraavaa: Onko Perussuomalaiset tehneet ryhmäpäätöksen KH pykälästä 211? Ja kun asiaa tullaan myöhemmin ehkä käsittelemään valtuustossa onko silloin ryhmäkuri voimassa perustuen aikaisempään ryhmäpäätöksee, jos asiasta äänestetään vai jokainen valtuutettu tekee päätöksen omantuntonsa mukaisesti kuten itse oikeaksi tai oikeudenmukaisesti katsoo?

Pelkkä lyhyt kyllä tai ei vastaus riittää?
Jussi Lång
010505 9525
FI-69600 Kaustinen

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja mape » 24 Syys 2013, 17:17

Koitin katsoa kyseisen pykälän (kh 211) kohtaa pöytäkirjoista...asia on ilmeisesti kesken käsittelyn, joten hyvien tapojen mukaisesti en ota kantaa, ennen kuin asia on valmis. Tietoni ei kuitenkaan julang ole asiassa sen parempi, kuin sinullakaan. En istu kyseisessä hallituksessa. Yleisesti voin sanoa, että perussuomalaiset eivät ole allekirjoittaneet ryhmäkurisitoumusta. Onko Keskustapuolueen väki? voiko joku vastata rehellisesti kyllä tai ei ?

Mauri Peltokangas

ora
Viestit: 12
Liittynyt: 30 Tammi 2008, 10:14
Paikkakunta: Kaustinen
Viesti:

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja ora » 24 Syys 2013, 20:14

mape kirjoitti:Yleisesti voin sanoa, että perussuomalaiset eivät ole allekirjoittaneet ryhmäkurisitoumusta. Onko Keskustapuolueen väki? voiko joku vastata rehellisesti kyllä tai ei ?
Valitettavasti täytyy Mapelle tuottaa pettymys ja kertoa ettei keskustapuolueen väki ole allekirjoittanut ryhmäkurisitoumusta.


Ystävällisin terveisin,
Olli Rantakangas
puheenjohtaja
Keskustan Kaustisen paikallisyhdistys

s.makela
Viestit: 38
Liittynyt: 29 Touko 2012, 12:19

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja s.makela » 24 Syys 2013, 22:46

Korppi kirjoitti:Hei Sami. Kysymykseesi vastaus, olet ymmärtänyt väärin. Tervetuloa vaan mukaan yrittäjien toimintaan, siellä porukassa poliittisella vakaumuksella ei ole väliä. Jäsenmaksu vaan maksuun ja syyskokoukseen 7.11. Tällöin valitaan uusi hallitus ja voit päästä vaikuttamaan asioihin suomen suurimman elinkeinoelämän järjestön kautta, meitä on jo yli 116 000 jäsentä. http://www.kaustisenyrittajat.fi/
KORPILLE IHAN SEN VERRAN ETTÄ LUETA KIRJOITUKSESI JOLLAKIN EI KESKUSTALAISELLA ÄIDINKIELENOPETTAJALLA.JULISTELE SEN JÄLKEEN MINUN VÄÄRINYMMÄRTÄMISTÄNI TÄLLÄ PALSTALLA JOS ON AIHETTA.TUOHON YRITTÄJIEN TOIMINTAAN SEN VERRAN ETTÄ OLEN IKÄVÄKSENI JOUTUNUT TOTEAMAAN SEN ISOJENPOIKIEN TUKIJÄRJESTÖKSI.EI NE PIENYRITTÄJIEN ASIALLA OLE KOSKAAN OLLEET.LOPETINKIN JÄSENYYTENI JOKUNEN VUOSI SITTEN.TV.SAMI

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja mape » 25 Syys 2013, 14:57

ora kirjoitti:
mape kirjoitti:Yleisesti voin sanoa, että perussuomalaiset eivät ole allekirjoittaneet ryhmäkurisitoumusta. Onko Keskustapuolueen väki? voiko joku vastata rehellisesti kyllä tai ei ?
Valitettavasti täytyy Mapelle tuottaa pettymys ja kertoa ettei keskustapuolueen väki ole allekirjoittanut ryhmäkurisitoumusta.


Ystävällisin terveisin,
Olli Rantakangas
puheenjohtaja
Keskustan Kaustisen paikallisyhdistys

Hienoa ! en ole Olli lainkaan pahoillani tai pettynyt asiasta, vaikka ilmeisesti ajatuksiisi on sellainen syöpynyt. Rehellinen ja suora vastauksesi on tässä kohtaan varsin riittävä. Asia loppuun käsitelty osaltani. Maailma on kuin onkin,, siis, sattumaa täynnä :)

mauri

leander
Viestit: 9
Liittynyt: 12 Helmi 2008, 13:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja leander » 18 Marras 2013, 14:42

Nyt on pakko palata tähän vanhaan aiheeseen, kun katsoin oikein uudestaan viimeviikon valtuustoa. Nyt minulla ja Mapella on täysin erilaiset näkemykset ryhmäkurista. Voi olla että itse olen tyhmyyttäni ajatellut väärin. mutta perussuomalisten ryhmä oli asiasta kuin asiasta samaa mieltä, olkoonkin että joku valtuutettu oli edellisessä hallintovaiheessa ollu toista mieltä. Eli yksittäisellä valtuutetulla takki kääntyi. Minusta tämä on osoitus ryhmäkurista, varsinkin kun henkilö ei asiaa mitenkään perustellut. Tietnkin poikkkeus vahvistaa säännön, koskien kiinteistövero asiaa. Persuilta tais tulla ratkaiseva ääni.

Vastaa Viestiin