Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja mape » 21 Marras 2013, 15:10

Näin se demokratia toimii.... ei PS valtuutetulta tullut mihinkään asiaan ratkaisevaa ääntä. Kaikki 27 valtuutettua olivat vain omaa mieltään kiinteistöveroprosenttia käsiteltäessä. Ratkaisu tuli äänin 14-13. En nyt täysin saa kiinni leanderin ajatuksen juoksusta, mutta ei se mitään. Kaikki mieltä askarruttavat asiat voi helposti saattaa kuntalaisten luettavaksi kaapista (varsinkin anonyyminä, kuten leander yhä tekee). No kiinteistöveron korotuksen perusteluun, joka tuli eturivin keskustalaisilta puuttuisin hieman. Eturivin valtuutettu kertoi, että kiinteistövero ei juurikaan kosketa pienituloisia, koska he eivät hänen mukaansa omista kiinteistöjä ??? Voi pyhä jysäys sanon minä. . Kiinteistövero koskettaa kaikkia kuntalaisia. Pienituloisetkin omistavat taloja, sekä kiinteistöjä. Vuokralla asuvatkin maksavat vuokrissa osansa kiinteistöverosta. vuokraan on hyvin yleisesti jyvitetty kiinteistöön kohdistuvat verot osana omistajalle kohdistuvaa kiinteistön kulurakennetta. Kun vero nyt nousee, on kiinteistön omistajalla tietenkin paineita esim. vuokrien korotuksiin. Kunnan yhtiöiden vuokrakiinteistöjen kulut nousevat nyt kiinteistöveron korotuksen vaikutuksesta, joka tietenkin vaikuttaa yhtiövastikkeisiin korottavasti. tästä syystä tämä kiinteistöveron korotus tulee osaltaan aiheuttamaan vuokrien korotuspainetta,,,,, Miten se on nyt sitten perusteltavissa, että vain suurituloiset maksavat kiinteistöveroa ? Eturivissä oli ajatus päässyt karkaamaan johonkin muuhun asiaan, koska kiinteistöveroprosentin nostoa kannattavassa puheessa tuli palturia koko laidallinen... no onko tämä mitenkään hämmästelyn aihe mene ja tiedä ?...
leanderille lääkkeeksi ryhmäkuripohdintojasi varten.. kuuntele keskustan takarivin viimeinen selkääntaputtelun aikaansaanut kommentti ja keskity puhujan äänenpainoon... siinä paistaa ryhmäkurin perusolemus selkeimmillään, silloin kun puhuja ei voi enemmistönautintoaan edes kameran edessä peitellä, ollaan eväitä saatu niin, että napa rutajaa....

Mauri Peltokangas

urmy
Viestit: 26
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 20:20

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja urmy » 29 Marras 2013, 19:09

Eipä avautuneet minullekkaan nuo leanderin näkemykset viime valtuustonkokouksesta. 12:sta ja 13:sta varavaltuutettu valtapuolueelta paikalla, no sattuuhan noita päällekkäisiä menoja itse kullekkin. Yhdeksälläkin äänellä saattaa päästä päättämään veroprosenteista, sekä KTK:n pönkittämisestä!

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja mape » 29 Marras 2013, 22:04

Jep.. olipa urmy mielenkiintoinen huomio.. meni itseltäni täysin ohi... jos 12:sta ja 13:sta varavaltuutettu valtapuolueesta joudutaan kutsumaan paikalle on sattumia kerrassaan väkevästi. Ensimmäisen, toisen ja aina viidenteen varavaltuutettuun saakka vielä ymmärtää hyvin, mutta 12 ja 13.... No hyvä, että homma kuitenkin toimii ja henkilöitä löytyy paikalle ja hiukan rauhallisemmallakin vaalituloksella pääsee vaikuttamaan tärkeisiin päätöksiin.... olishan tuossa tietysti tarkastuslautakunnalla, tai jollain muulla instanssilla, jolle tämänkaltaisten asioiden seuranta kuuluu, pieni tarkastelun paikka. (lähinnä tuon harvinaisen tilanteen mahdollisen jatkuvuuden seuraaminen) Selvitys poissa- oloistahan löytyy varmasti kaikilta estyneiltä tuosta välistä, kunnassamme vallalla olevan avoimen ja rehellisen päätöksentekokäytännön kunniaksi.

Tuo KTK:n kohta on alkanut itseänikin mietityttämään... Keskipohjanmaassa oli terävä asiaan liittyvä kirjoitus. Kirjoittajalle nostan rehdistä ja avoimesta mielipiteestä hattuni. Sattuma puuttui peliin ja samalla sivulla puhuttiin terveyskeskuksen ongelmista, joihin kunnalta rahaa palaisi positiivisessa mielessä, jos sitä seinien tukemiselta jäljelle jäisi. Kulttuurin tukeminen on kunnassamme keskittynyt lähinnä seiniin, ei varsinaiseen kulttuuriin tai sen tekijöiden tukemiseen. Jossain kohtaa ollaan siis menty pahasti metsikköön tuossakin suhteessa. Tietenkin, jos Kaustisella maailmalle uusi kulttuurimuoto; seinientuentakulttuuri on nähnyt päivänvalon, asiaa on pohdittava uudesta näkökulmasta. Tässä vaiheessa en itse kuitenkaan lähtisi uraa uurtavaksi uuden seinientuentakulttuurimuodon tukijaksi, vaan keskittyisin sen sijaan tuottamaan kuntalaisille palvelut, joihin he ovat oikeutettuja, priorisoiden ne tärkeysjärjestykseen käyttämällä ns. maalaisjärkeä voimakkaasti.

Koulu nousee ja näyttää hienolta ! Paikkakin on varsin oiva. Sopii tuohon, kuin nakutettu.

Mauri Peltokangas

leander
Viestit: 9
Liittynyt: 12 Helmi 2008, 13:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja leander » 02 Joulu 2013, 13:21

Hei kaikki ryhmäkurista nauttivat. Mauri ja Urpo eivät ymmärtäneet minun viittauksia persujen ryhmäkuriin. No selvennyksen vuoksi. En tarkoittanut kiinteistöveroa, vaan kunnallisveroprosentti äänestystä. Siellä teidän hallituksen jäsen käänsi takkia, että helmat heilu. Jännityksellä odotan talousarviokokousta. Niin hallituksen pöytäkirjaa, sekä valtuuston kokousta. Että pysyykö hallituksen linjaukset valtuustossa vai onko politiikan teko valtuustossa tärkeämpää. Maurin kanssa olen samaa mieltä kiinteistöveron vaikutuksiin köyhempiosaisille. tasavero mikä tasavero. Pyydän anteeksi, sillä olen aivan unohtanut katsoa uudestaan Maurin viittaaman kommentin takarivistä. Missä kohtaa kokousta se oli?
KTK:sta sen verran, että kyllä Pihlajamaan Joukon lauantainen kirjoitus asiallisempi oli. Ei sillä, pakko myöntää että Myllymäen Anssin kirjoitus oli hauska. Mutta eikö olis jo aika ottaa lusikka kauniiseen käteen ja myöntää, että siinä se KTK jököttää haluttiinpa sitä tai ei. Tuon tyylistä taloa ei saada kannattavaksi millään. Mutta tappioita voi vähentää sillä, että siellä on paaljon toimintaa. Ei mustamaalaamalla. Kuulin huhun, että sinne olis tullu uusi vuokralainen jos vai tj olis tienny onko siellä tilaa. Mutta sinä Mauri tiedät siitä paljon enemmän, kun olet siellä hallituksessa??

MaTeeri
Viestit: 1
Liittynyt: 02 Joulu 2013, 23:03

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja MaTeeri » 02 Joulu 2013, 23:28

Kuule parahin "Leku" !

En yleensä ota kantaa näillä keskustelupalstoilla, mutta haluan oikaista väärän käsityksesi ryhmäkurista ainakin tässä tapauksessa. Viittasit todennäköisesti minuun hallituksen jäsenen takinkääntämisestä. Kantani muutokselle oli perusteltu syy. Hallituksen kokouksessa olin kunnallisveroprosentin korotuksen kannalla, koska se minun mielestäni on kuntalaisia kohtaan tasapuolisempaa kuin kiinteistöveron nosto. Kuten sanoin valtuuston kokouksessa esittäessäni, että kiinteistöveroa ei nosteta, ei kannettu vesi kaivossa pysy. Keskusta päätti kokouksen alussa pykälän 220 käsittelyn aikana maksaa lisäavustusta Kansantaiteenkeskukselle ja vielä kaiken lisäksi aloittaa valmistelut Kansantaiteenkeskuksen osakkeiden ostamiseksi ja kiinteistön siirtämiseksi kunnan omistukseen. Mielestäni on turha nostaa kunnallisveroprosenttia, kun veron korotus ei tulisi edes riittämään kattaakseen kyseisen kiinteistön ostosta johtuvia kustannuksia. Jos tätä kyseistä päätöstä ei olisi tehty, olisin edelleen ollut kunnallisveroprosentin korotuksen kannalla. Mutta "perälauta pitää ensiksi saada kiinni". Turha kuntalaisilta on lypsää lisää verorahoja, jos kaikki ne kuitenkin katoavat KTK:n pohjattomaan onkaloon jälkiä jättämättä.

Ei tässä tapauksessa eikä muissakaan päätöksissä tarvita mitään ryhmäkuria, kyllä oman järjen käyttö riittää.

Ystävällisin terveisin

Markku Teerikangas
valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen

koivu
Viestit: 37
Liittynyt: 22 Maalis 2008, 05:57

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja koivu » 24 Helmi 2014, 01:32

s.makela kirjoitti:
Korppi kirjoitti:Hei Sami. Kysymykseesi vastaus, olet ymmärtänyt väärin. Tervetuloa vaan mukaan yrittäjien toimintaan, siellä porukassa poliittisella vakaumuksella ei ole väliä. Jäsenmaksu vaan maksuun ja syyskokoukseen 7.11. Tällöin valitaan uusi hallitus ja voit päästä vaikuttamaan asioihin suomen suurimman elinkeinoelämän järjestön kautta, meitä on jo yli 116 000 jäsentä. http://www.kaustisenyrittajat.fi/
KORPILLE IHAN SEN VERRAN ETTÄ LUETA KIRJOITUKSESI JOLLAKIN EI KESKUSTALAISELLA ÄIDINKIELENOPETTAJALLA.JULISTELE SEN JÄLKEEN MINUN VÄÄRINYMMÄRTÄMISTÄNI TÄLLÄ PALSTALLA JOS ON AIHETTA.TUOHON YRITTÄJIEN TOIMINTAAN SEN VERRAN ETTÄ OLEN IKÄVÄKSENI JOUTUNUT TOTEAMAAN SEN ISOJENPOIKIEN TUKIJÄRJESTÖKSI.EI NE PIENYRITTÄJIEN ASIALLA OLE KOSKAAN OLLEET.LOPETINKIN JÄSENYYTENI JOKUNEN VUOSI SITTEN.TV.SAMI

JOKOS NE YRITTÄJÄT ON KÄÄNTYNY "PERSUUKSIIN" VAI EIKÖ NE TAHO VIELÄKÄÄN LEIKKIÄ SINUN KANS ? :?

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja mape » 29 Touko 2014, 21:29

Saadaan olla häpeissämme taas kunnanhallituksen toimien johdosta... julkinen pöytäkirja on luettavissa muualtakin Suomesta... nauravat ihan oikeasti jo tuolla maailmalla tälle Kaustisen keskustan politikoinnille :) Ei ole hyvä'ä mainosta kunnallemme, että meillä ei osata tai uskalleta tehdä päätöksiä !

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja mape » 24 Kesä 2014, 21:08

leander kirjoitti:KTK:sta sen verran, että kyllä Pihlajamaan Joukon lauantainen kirjoitus asiallisempi oli. Ei sillä, pakko myöntää että Myllymäen Anssin kirjoitus oli hauska. Mutta eikö olis jo aika ottaa lusikka kauniiseen käteen ja myöntää, että siinä se KTK jököttää haluttiinpa sitä tai ei. Tuon tyylistä taloa ei saada kannattavaksi millään. Mutta tappioita voi vähentää sillä, että siellä on paaljon toimintaa. Ei mustamaalaamalla. Kuulin huhun, että sinne olis tullu uusi vuokralainen jos vai tj olis tienny onko siellä tilaa. Mutta sinä Mauri tiedät siitä paljon enemmän, kun olet siellä hallituksessa??
Löysin vanhan kysymyksen, johon olen unohtanut vastata.. leander,, kyllä. KTK on ollut mielestäni huonolla hoidolla sen suhteen, että tiedotus tilojen osalta on ontunut. Käyttö on myös mielestäni vajaata.. voidaan tietenkin pähkäillä miksi ? Kuten on sanottu tulisi tuon palvella kaikkia kuntalaisia jollakin tapaa... se ei kuitenkaan saa tarkoittaa välittömästi sitä, että sen ylläpitoon tulee syytää varoja ilman tarkkoja suunnitelmia ja laskelmia, kuten on männävuosina totuttu näkemään. Totutulla tavalla toimiminen aiheuttaa "pahaa verta" rakennuksen ympärille. Nyt olisi aika tehdä loppu jahkailusta tämänkin asian suhteen. tehdä muutakin, kuin päätöksiä aina vain jatkuvista tukivarojen myöntämisistä... oma mielipiteeni KTK:n hallituksen jäsenenä on, että talon toiminnalla on tulevassa oltava suurempi osuus toiminnan kulujen kattamiseen. Osaaminen ja tahtotila ovat siis koetuksella. Ihmettelen miksi tuottoa ei olla kyetty saamaan aikaan paremmin. Onhan talo täynnä äären osaavaa ja lähes kaikentietävää toimijaa... vuokralaisten "valikointi" ei kuulu tuon kokoluokan rakennuksen toimintaperiaatteisiin mikäli se aiotaan saada joskus toimimaan edes suurinpiirtein omillaan. Näin kuitenkin tapahtui heti ensimmäisessä hallituksen kokouksessa, jossa kerroin mahdollisen uuden vuokralaisen kiinnostuksesta. Ei kuulemma kelpaa sanoi kokouspöydässä istuva keskustan mandaatilla istuva henkilö. Juuri tuon tapainen mielestäni idiotismi tuhoaa Kaustisella paljon hyvää.. olisi kyettävä katsomaan tulevaisuuteen avoimin mielin. Se ei tarkoita sitä, että haetaan avustukset kunnalta äänin 16-11 joka vuosi ja tuuditetaan KTK:n toiminta sillä katetuksi ja saadaan osa kuntalaisista kettuuntumaan koko rakennukseen ja sen mahdollisuuksiin kuntalaisten "olohuoneena" .... Osaaminen ei myöskään ole aina läsnä kunnanhallituksen poliittisin mandaatein nimetyissä kehittämistyöryhmissä, koska ihmiset jotka politiikassa vaikuttavat Kaustisella eivät kaikki välttämättä ole markkinoinnin tai kiinteistö-alan ammattiin tutustuneet siinä määrin, että he olisivat kykeneviä tekemään oikeanlaisia kehitys suunnitelmia miljoonarakennuksen toiminnan elvyttämiseksi. Summa summarum... siinä se jököttää kalupatsaineen ja palvelee hienosti osaltaan kuntalaisia... mitä tehdä seuraavaksi. Ehdotan, että jotain järkevää ja rakentavaa porukalla. Itse voin heti kantaa korteni kekoon ja vuokrata yläkerran saunatilat illan istujaisia varten, jossa reippaasti jutellaan talon tulevaisuuden mahdollisista käänteistä... Ilman sen suurempia poliittisia vääntöjä.

Mauri Peltokangas

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 14 Marras 2014, 02:05

Oon tullu siihen tulokseen Kaustisen keskustalaisista:

Keskusta on kuin facebookki, yksi kirjoittaa ja 15 "tykkää".

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Oma mieli vaiko ryhmäkuri ?

Viesti Kirjoittaja mape » 14 Marras 2014, 07:58

Tapani Pollari kirjoitti:Oon tullu siihen tulokseen Kaustisen keskustalaisista:

Keskusta on kuin facebookki, yksi kirjoittaa ja 15 "tykkää".
Tätä osuvammin ei pysty asiaa kommentoimaan ! Ei lisättävää :)

Mauri Peltokangas

Vastaa Viestiin