Ei politiikkaa päiväkodin ympärille

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Ei politiikkaa päiväkodin ympärille

Viesti Kirjoittaja mape » 06 Joulu 2013, 21:27

Näin toitottivat keskustan edustajat taannoin. Hieno ajatus, ja juuri niin se etenikin. Yhteisen tahtotilan asiasta osoittivat kaikki valtuustoryhmät kuntastrategiakokouksessa.. minkäänlaista epäselvyyttä ei jäänyt valtuutettujen yksimielisestä kannasta päiväkodin rakentamis-aikataulun suhteen. Tämä oli hieno esimerkki, kuinka asiat voidaan kunnassa hoitaa myös avoimesti ja hyvän yhteishengen vallitessa valtuutettujen keskuudessa yli puoluerajojen yksimielisesti. No sitten, kuinkas muutenkaan! keskustan ryhmän piti tietenkin sotkea politiikka tähänkin juttuun. Kaikessa "viisaudessaan" valtuustokokuksessa kepun ryhmä katsoi asialliseksi tuoda "kameroiden eteen" päiväkotiasia, joka oli kuntastrategiaan yksimielisesti jo aikaisemmin kirjattu. Ja kuten keskustalta odottaa saattaa,, taktisesti omana esityksenään. No tietenkin asia julkaistiin suurena uutisena Perhonjokilaakso lehdessä tyyliin, että kepun ryhmä sen päiväkodin nyt sitten on kuntaan hommannut. Osoittaa mielestäni aivan käsittämätöntä kaksinaamaisuutta toimia, kuten kepu jälleen kerran tavoilleen uskollisena toimii. Ei ole toivoakaan hyvästä, avoimesta ja rehellisestä kuntapäätöksenteosta, mikäli kaikkeen on keskustan ryhmän pakko tukkia politiikka ja sen mukanaan tuoma nurkkakuntainen epäkorrekti toimintatapakulttuuri kaikkineen höysteineen... ja vielä noinkin tökerösti läpinäkyvästi.
Kepulainen on kepulainen, vaikka voissa paistaa. Näin olen kuullut, että vanha täkäläinen sananlasku väittää. Mene ja tiedä, mutta nyt olen alkanut ymmärtämään mistä sananlaskussa on kysymys. Tulee mieleeni, että voiko Paras hankkeen "aivopesemä" porukka muutoin toimia, kuin kuntansa tuhoksi ja muiden harmiksi ! minusta on alkanut tuntua, että ei voi.... vai voiko ? Toivon hartaasti, ettei kyseisen hömppähankkeen omaksuneet koskaan pääse valtaan koko maassa.... silloin voimme sanoa samantien, että soronoo Suomi, koska koko keskittämis ja muu paska kasvaa neliapilan alta, kuten aikanaan sieltä EU:kin versoi. Porukkaa, joka hyväksyy omien EU meppiensä istumisen maataloustukia alas ajavissa ja liittovaltiokehitystä ajavissa EU ryhmissä, ei voi kukaan täällä maalla pitää kovinkaan tarkkanäköisinä tulevaisuuden suhteen... Onneksi on paljon entisiä keskustalaisia, niitä niin sanottuja "kunnon isäntiä" jotka ovat huomanneet kanssani tämän saman asian ja muuttaneet parhaassa tapauksessa jopa väriä.....

Mauri Peltokangas

jokilaakso
Viestit: 47
Liittynyt: 13 Tammi 2013, 20:33

Re: Ei politiikkaa päiväkodin ympärille

Viesti Kirjoittaja jokilaakso » 10 Joulu 2013, 16:45

On se ikävä asia, että kun on juuri sovittu, että tätä asiaa ei politisoida, niin Mape alkaa sitä täällä julkisesti politisoimaan. Mapenkin pitäisi edes yrittää pitää sopimuksista kiinni. Toisaalta, eihän tätä päiväkotiasiaa teebeellä kahvikupin ääressä ratkaista, vaan jonkun tahon on se tuotava valtuustoon, muuten asia ei etene. Valtuustossa enemmistö asiasta päättää. No, tässä tapauksessa valtuusto on asiasta yksimielinen eli siis on tehty ryhmäpäätökset myös Perussuomalaisten keskuudessa, niin kirottua, kun se heille onkin.

Mapekin on haistanut, että nämä voissa paistetut entiset kepulaiset ovat nyt Kaustisen Persuja, melkein koko ryhmä. Mukavaa ja letkeää porukkaa kuitenkin.

Kirjoituksensa loppuosassa Mape taas julkisesti harrasti tätä hänelle niin monissa kirjoituksissaan tuttua poliittista itsetyydytystä, jossa sana lentää mutta asiallista sisältöä ei juuri ole löydettävissä. Pitäisi olla jo selvää, että näin ei synny mitään tulosta, mutta onhan se nautinnollista Mapelle ja meille huvitusta.

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Ei politiikkaa päiväkodin ympärille

Viesti Kirjoittaja mape » 10 Joulu 2013, 18:15

OHO ! nyt on siellä kaapissa joku anonyymi joutunut laittamaan oikein valot päälle.. noin napakasti ajattelit kommentoida, kuka sitten lienetkin :) Loistavaa verbaliikkaa. Koita kuitenkin intosi lomassa muistaa, että vaikka itse kirjoitat anonyyminä kaapin takaa, kirjoituksesi kohdistat nyt minuun henkilönä. Pysy siis asiassa. En ole koskaan pitänyt reiluna vittuilla suoraan jollekin nimetylle ihmiselle hameen tai minkään muunkaan alta, eikä sellainen tapa ole korrekti.
Politisoidaanpas sitten lisää.. ei taida nyt jokilaaksolla olla ihan koko homman ydin hanskassa, vai meinaatko, ettei seuraavan valtuustokokouksen käsittelyyn tuleva kunntastrategia ole siellä kokonaisuudessaan käsiteltävänä ja hyväksyttävänä ? ei näitä siihen merkittyjä asioita tarvitse yksitellen tuoda ryhmäesityksinä kokouksiin, ellei haluta tehdä niistä poliittisia, kuten keskustan ryhmä nyt ilmeisesti halusi. Tuo kepun ryhmän päiväkotiasian omiminen oli mielestäni erityisen hyvä esimerkki siitä, miten saadaan poliittinen tilanne kääntymään huonompaan suuntaan. PK tulee ja sillä siisti se on mielestäni tärkeintä. Mitä tulee tuohon kommenttiisi keskustalaisista, jotka ovat siirtyneet mielestään oikeamielisempään porukkaan, jättäisin sinuna tuollaiset kommentit tekemättä. Istuu siellä teitinkin porukassa sellaisia, jotka ovat tainneet olla jo useammassa puolueessa.... aina tilanteen ja oman navan vaatimalla tavalla. Asiasisältöni ei kirjoitukseni loppuosassa sinulle auennut.. ? lukaiseppa uudelleen ja tutustu hiukan lähihistoriaan, kyllä se siitä veli hyvä, kyllä se siitä. Ymmärrys ja huomiokyky paranee, kun tutustuu faktoihin ja ottaa kaapin oven auki ja lähtee reilusti omana itsenään maailmalle.... no niin, laita nyt valot pois kaapista ja kynttilä palamaan se on kuules adventin aikaa....

Hyvää Joulun odotusta kaikille koko jokilaaksoon.

Mauri Peltokangas

urmy
Viestit: 26
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 20:20

Re: Ei politiikkaa päiväkodin ympärille

Viesti Kirjoittaja urmy » 13 Joulu 2013, 12:38

Päiväkodin tarpeellisuudesta vallitsee kunnassamme syvä yksimielisyys. Ensin on kuitenkin kartoitettava olemassa olevat kiinteistöt, josko niistä saataisiin käyttöön sopivat tilat. Ellei tällaista löydy on rakennettava uusi. Mahdollisen uuden rakennuksen paikkaa on syytä harkita perusteellisesti. Mapea on aivan turha syyttää aiheen politikoinnista, "hätäpotku" kuultiin valtuustosalissa ja on luettavissa Perhonjokilaaksossa. Urpo Myllymäki

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Ei politiikkaa päiväkodin ympärille

Viesti Kirjoittaja mape » 14 Helmi 2014, 20:07

No niin. Uusi pk tulee. Hyvä niin. Kesäkuun alussa alkaa rakentaminen, näin on luvattu. Keskustan ryhmä päätti paikan.. Naurettavalla poliittisella väännöllä, kuten tavallista. Mutta eivät saaneet onneksemme tahtoaan läpi liian pienen rakentamisessa. Nyt vain reippaana kohti uusia haasteita. Säästöt on otettava seuraavaksi ehdottomasti Y T:n kautta. Ehdottaisinkin, että otetaan ja lakkautetaan nyt muutama virka heti kättelyssä johtoportaasta... Ja ennen tulevia liitoksia voisimme olla edelläkävijä ja lakkauttaa kaikki johdon virat. Näin säästetään viiden vuoden suojatyöpaikkojen aiheuttamat kustannukset. Jne.. Näin toimimalla alkaisi noiden virkamiesten halu todelliseen kuntien säilyttämiseen ehkä elpyä ...

Mauri

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Ei politiikkaa päiväkodin ympärille

Viesti Kirjoittaja mape » 15 Kesä 2014, 23:05

Kysyin valtuustokokouksessa syytä miksi päiväkodin parkkialuetta rakennetaankin nyt tien toiselle puolen vaikka meille valtuutetuille kerrottiin ja informoitiin oikein piirustuksin, että parkkialue mahtuu tontille. Vastaukseksi sain täyttä puutaheinää... Perkele ! on tämän kunnan päätöksenteko erikoista... asioita tehdään vaikka niistä ei olla päätetty mitään !!! Olikohan asian takana se, ettei voitu tuoda julkisuuteen sitä tosiasiaa, että me valtuutetut, jotka emme päiväkotia tuohon paikkaan olisi päättänyt olimme oikeassa, kun sanoimme, että se ei siihen mahdu ! nyt jälleen kerran harrastavat törkeää pelleilyä. Nyt viedään siis maata lisää tuon jutun mukana.... olisiko päätös ollut sama, mikäli tämä seikka olisi tuotu esiin aikanaan päätöstä tehtäessä ? en usko. Kaustisella saa tehdä mitä vain, jos omaa keskustan valtakirjan. Näköjään. Päiväkoti tulee se on upeaa mutta jokin roti pitää asoiden hoidossa olla. Valtakunnan vitsiksi noustaan, mikäli asioiden hoitotyyli ei muutu !

Vastaa Viestiin