Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Viesti Kirjoittaja mape » 20 Joulu 2014, 22:32

Katson, että Kaustisella ei asiat ole vieläkään palveluiden osalta läheskään kunnossa. Ala-astetta remontoidaan... tiedä häntä, kuinka paljon siihen poltetaan rahaa ennen, kuin todetaan, että puretaan koko höskä... Itse näkisin, että mikäli nykyisten kustannusten osuus korjauksissa nousee laskennallisesti luokkaan 1,5 miljoonaa on parempi purkaa koko rakennus ja rakentaa uusi ala-astekin kertaheitolla... samoin lukion kohtalo askarruttaa itseäni voimakkaasti. Olemmeko ottaneet huomioon kaikki arvokkaan lukiomme tulevaisuutta koskevat seikat niin, ettei tässä vauhdissa ole joku selkeä ja tärkeä kehitykseen vaikuttava tekijä päässyt unohtumaan ?... Tulevaisuudessa mahdolliset lukion laajennukset tulevat osoittautumaan ongelmalliseksi nykyisen uuden "festivaaliparkkipaikan"" takia..

nimimerkki "Jokilaakso" haukkuu tuolla yhdessä keskustelussa Perussuomalaisia siitä, että ei ole ohjelmaa eikä ehdotuksia ?? erikoinen anonyymi veijari tämä meidän ystävämme "kaappilaakso" :) Olemme esittäneet aikoinaan esim, että pidetään oma ambulanssi... ei kelvannut kepulle ja menetimme sen nyt sitten kokonaan !! Esitimme aikanaan myös, että päiväkoti rakennettaisiin sellaiselle tontille minne se kokonaisuutena olisi mahtunut.. ei kelvannut ja nyt meni puoli kylää siihen... Esityksiä olemme tehneet useita eri luottamuselimissä pieniä ja isoja... mutta tahtovat valua roskakoriin poliittisen yhteistyöhalun puuttuessa keskustalta usein täysin.. (tämä johtunee muutamasta päänikkarista kepun ryhmässä).. muuta selitystä en enää keksi.. kaivetaan ja muistellaan liikaa vanhoja. Härkäpäisesti vastustetaan jos idea on persujen... Sama pätee SDP:n valtuustoryhmään. Olisiko aika siirtyä elämään tätä hetkeä ?

Uusi koulu ala-aste ikäisille on tulevassa oma esitykseni ... samoin muutama erityisryhmä on tulevaisuudessa otettava selkeästi paremmin huomioon kuntamme palveluita kehitettäessä... Nuorten palvelut tulee vielä selkeästi parantua ja rahaa siihen on löydyttävä... vaikka sitten kulttuurin kustannuksella. Kaikki lapset ja nuoret kun eivät soita ja tanssi... Urheilutalon kävijämäärä on hyvä.. kuitenkin siinäkin on petraamisen paikka... Kaustislaiset vanhat yrittäjät on otettava nyt myös huomioon paremmin.. yhteistyötä lisää kunnan ja yritystemme kanssa tarvitaan. (kunnanjohtajan tehtäviä tuo viimeinen)

Päiväkodin mukana kuntaamme on mielestäni saatava selkeä maksatusjärjestelmä päivähoitomaksuja ajatellen... toivon, että siirrymme mahdollisimman nopeasti tuntiveloitukseen (ns. kellokorttisysteemi)... siten hoitomaksut ovat rehtejä ja oikeudenmukaisia kaikille... tämä järjestely maksaa kunnalle enemmän mutta palvelut saavatkin maksaa... siksi kunta on olemassa, että se tarjoaa palvelut kattavasti kaikille kuntalaisille. Peruspalveluista emme saa säästää, jos on olemassa muita säästökohteita. Tulen esittämään tuota maksatusjärjestelmää käyttöön otettavaksi ensimmäisessä sivistyslautakunnan kokouksessa vuonna 2015.

Kuten joskus olen maininnut kehuakin pitää ääneen... Kunnassa tehdään parasta aikaa erittäin järkevää ja kauaskantoista työtä kunnan hallien yhtiöittämisen suhteen.. (kunnanhallitus pöytäkirja) katson, että nyt ollaan todella asiassa. On selvää, että kunnassa toimiva Kehitys Oy on hyvä saattaa hallitsemaan kaikkia mahdollisia tuottavia yksiköitä (kiinteistöjä), siten saamme varmasti omaisuusmassalla parhaan mahdollisen tuloksen kuntamme talouteen.

Pro Kaustinen toimii mielestäni hienosti. Katson, että toimintaa tulee tukea järkevillä olemassa olevilla keinoilla ja asiat järjestellä siten, että Kaustisen festareiden olemassa olo turvataan... Katson, ettei kunta tarvitse mitään erillistä kulttuuristrategiaa, koska se tekee kaikesta jälleen kerran poliittista ja pilaa siten koko hyvin alkaneen uuden ajanjakson Kaustisen festivaalien historiassa... yhteinen tahto homman tukemiseen nähdäkseni riittää.

Vuosi 2015 tulee olemaan haasteellinen ja vaatii selkeästi enemmän avointa ja rehellistä yhteistyötä myös poliittisesti. Kuntalaki uudistuu myös,,, Senkin vuoksi vuodesta 2015 tulee selkeän argumentoinnin huippu vuosi :) Olen ottanut kantaa niihin asioihin, jotka ovat mielestäni kannanoton arvoisia ja tulen ottamaan ensivuonnakin...

Paljon on tapahtunut kuluvana vuotena... Meillä on yhä viuluvaakuna seinällä ja pysyy ! :) se on hyvä se !

Toivotan kaikille kuntalaisille, palstan lukijoille ja kirjoittajille sydämestäni erityisen hyvää ja rauhallista joulua, sekä menestystä vuoteen 2015.

Mauri Peltokangas

Korppi
Viestit: 16
Liittynyt: 25 Loka 2012, 15:26

Re: Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Viesti Kirjoittaja Korppi » 21 Joulu 2014, 20:49

mape kirjoitti: Esitimme aikanaan myös, että päiväkoti rakennettaisiin sellaiselle tontille minne se kokonaisuutena olisi mahtunut.. ei kelvannut ja nyt meni puoli kylää siihen...
Hei Mauri,
olisiko päiväkoti ja parkkipaikka oikeasti sopinut kunnanviraston tontille, kuten ryhmänne viime helmikuussa esitti? Itse kun en muista miten se teidän suunnitelmassa olisi toteutettu.

Kyseleepi,

Teemu


Kunnanvaltuusto
Pöytäkirja 13.02.2014 Pykälä 15

"Marko Järvelä esitti perussuomalaisten ryhmän esityksenä, että päiväkoti toteutetaan välivaihtoehdon mukaisena kunnanviraston tontille, omana uudisrekennuksena."

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Viesti Kirjoittaja mape » 21 Joulu 2014, 22:03

Teemu on hyvä ja katsoo videotallenteen... mutta pakkohan se oli tietenkin tulla asiasta vääntämään. MINÄ KERROIN ÄÄNEEN VALTUUSTOSSA, ETTÄ SE EI MAHDU TUOHON KOKONAISUUTENA !! valtuutetuille puhuttiin täyttä paskaa ja vakuuteltiin, että mahtuu... Mahtuiko ? kyseleepi Mauri :) Erikoista tuollainen jälkiviisastelu selkeästä asiasta... puoli kylää meni nyt ja sillä siisti.... ! mielestäni sen paikka olisi ollut urheilutalolle johtavan tien varressa... rauhassa kaikesta liikenteestä... Tulevan rakennuksen sijainnin vuoksi Päiväkodin liikennejärjestelyt tulevat olemaan katastrofi... kerrompa senkin nyt etukäteen... Mennään Teemu vaikka yhdessä toteamaan se, kun homma alkaa. Saatpa nähdä ! Tiedätkö muuten, että onko kaikki luvat edes kunnossa ? (itselläni on asiasta viimekäden tietoa tiehallinnolta) ... Hyvää tuossa on tietysti se, että saatiin hulppea festaripaikoitus rakenneltua ilman päätöksiä ja siten siis luvatta !! .... taisi olla alkuperäinen suunnitelmakin... kuntastrategian kohta 8.1 toimii kuin junan vessa :) Oliko Teemulla asiaan muuta viisasta kysyttävää. Jos ei niin kaiva jostain keskustalaiseen tyyliin jotain älykästä ! Otan ohjelmaani seuraavaksi jokaisen tuntemani kirjoittajan kanssa asioista keskustelun kasvokkain.. helpompi porista naamatusten nämä epäselvyydet kuntoon... !!!!

22.12.2014.. Lisään tähän vielä, että nyt jos aletaan ja ollaan "korpin" aloitteesta jälkiviisaita... olisi Antti Mäkelän esittämä vaihtoehto ollut mielestäni ehdottomasti kaikkein paras. Antti osasi, kuin osasikin olla kaukaa viisas asian suhteen :).. nyt meillä on todella tilaa Haitekin osalta... Ei olisi tarvittu tätä erään keskustan valtuutetun tituleeraamaa kulttuuripäiväkotirakennusta ollenkaan .... :) Vieläkin askarruttaa, että mikä on se synergiaetu musiikkilukion ja päiväkodin kesken mitä hehkutettiin keskustan puolelta aikoinaan ??? hiukan jopa hymyilyttää.... Jos vaikka joku viisaudessaan valaisisi asiaa ??

Mauri Peltokangas
0401848878
Viimeksi muokannut mape, 26 Joulu 2014, 16:26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Korppi
Viestit: 16
Liittynyt: 25 Loka 2012, 15:26

Re: Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Viesti Kirjoittaja Korppi » 22 Joulu 2014, 21:50

Hei Mauri,
En videotallennetta alkanut katsomaan, pöytäkirjat on sitä varten.

olisiko päiväkoti ja parkkipaikka oikeasti sopinut kunnanviraston tontille, kuten ryhmänne viime helmikuussa esitti? Itse kun en muista miten se teidän suunnitelmassa olisi toteutettu.

Jos esityksesi ei ollut edes ryhmän kanta, niin miksi vaahtoat asiasta? Diktatuurisia piirteitä sinulla Mauri, kun kirjoituksiasi lukee niin saa kuvan että jos ei mene Maurin mielen mukaan niin sitten saa solvata täällä palstalla. Asiat eivät ole noin mustavalkoisia, kuten annat ymmärtää.

Antin esitys olisi varmaan ollut hyvä mutta se ei saanut silloin kannatusta. Ei Antti täällä siitä kuitenkaan huutele jälkikäteen. Meillä on demokraattisesti valitut päättäjät, jotka tekevät juuri niin hyviä päätöksiä kuin osaavat. Osaaminen ei vain aina tahdo riittää.

Hyvää joululoman jatkoa :)

Teemu Korpiaho

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Viesti Kirjoittaja mape » 22 Joulu 2014, 22:54

jahas...kukas se täällä jäkikäteen kyseli jo päätettyjen asioiden perään ? Päiväkotia rakennetaan jo, jos et ole huomannut. Miksi siis kyselet jälkeenpäin asioista, joista et tuntunut olevan paskan vertaa kiinnostunut etukäteen ? :) Videotallenteet kertovat kaiken sen mitä asioista keskustellaan... pöytäkirjat vain sen mitä ryhmä keskusta enemmistöllään on päättänyt :) siinä on pieni ero.. jos haluaa tietää miten kukin valtuutettu leiviskäänsä hoitaa ja mitä kokouksessa asioista keskusteltiin päätöksenteon pohjaksi,, tutustuu kokousten tallenteisiin... Kyllä Teemu.. Päiväkoti olisi mahtunut Markon ehdottamalle tontille ! Parkkialueita on joka puolella kunnantaloa valmiina ja kohta puretaan vanha terveysasemakin pois,.. olisin luullut, että kaltaisellasi kaverilla olisi omatkin aivot tajuamaan tuonkaltaiset helposti todettavissa olevat asiat ilman minulta... heh .. "diktaattorilta" sitä erikseen kysymättä... Nimesit minut diktaattoriksi, koska kerroin oman mielipiteeni päiväkodin paikasta :) Nyt kun kerran haluat noin vankasti asiaa puida KYSYN SINULTA Teemu.....MAHTUIKO PÄIVÄKODIN KOKONAISUUS tuolle tontille siten, kuin se vannotettiin valtuustossa.. ?? Esitettiinkö asiat mielestäsi kuten ne pitää esittää ? olinko väärässä kyseenalaistaessani tuota asiaa ? Teeppäs nyt Teemu historiaa ja ole ensimmäinen kepulainen jonka saan vastaamaan suoraan esitettyyn kysymykseen ilman vänköilyä ! .... vedän lipun salkoon, jos toteutat erikoisen ja lähes mahdottoman toiveeni :) .. no joka tapauksessa mielestäni sinäkin olet erikoinen kaveri kertakaikkiaan, joten meitä on kaksi :) ... huumoria miehellä selkeästi piisaa ja vankasti verbaliikka tuntuu olevan hallussa...oletko koskaan ajatellut, että Suomen Stand up- komiikka on menettänyt paljon, kun et ole alalla ? Ehdotan, että vuokrataan Villen pipo ja laitetaan huumori kukkimaan kesällä oikein olan takaa porukalla. Ehdotan sinua mielelläni pääesiintyjäksi :) ...... Koita seuraavalla kerralla ottaa ääniä kuntavaaleissa ja ryhdy päättäjäksi sinä, koska tunnut olevan omasta mielestäsi kaikesta niin varma ... sellaista neroutta Kaustinen todellakin tarvitsee. Toivotan menestystä vuodelle 2015 ja vilpitöntä supporttia saat minulta arkeesi jos jotain vielä haluat kysyä... soittele vaikka :)

ps. kerro sinä Teemu Korpiaho kaikessa viisaudessasi mikä on se synergiaetu lukion kanssa ?? se oli nimittäin keskustan yksi pointti paikan valinnassa...

Mauri Peltokangas
040 1848878

Korppi
Viestit: 16
Liittynyt: 25 Loka 2012, 15:26

Re: Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Viesti Kirjoittaja Korppi » 23 Joulu 2014, 22:03

Huumorintajua on monenlaista. Eipä tuossa kirjoituksessani mitään Standup komiikkaa mielestäni ollut.

En ole ollut päiväkotiasiaa valmistelemassa ja päättämässä, niin en koe asiakseni vastata tuohon.
Olisiko yksi syy tässä tapahtuneessa päätöksessä se, että eikös päiväkodista tullut isompi kuin pohjaesityksenä valtuustolle esitettiin? Huomattiinko siinä kokoustilanteessa sitten ottaa tätä huomioon? Tallennetta ei näkynyt sivuilla enää tuosta kokouksesta, joten en saanut asiaa tarkistettua.

Joudun myös tuottamaan pettymyksen sinulle kuntavaaleihin liittyen. En ole pyrkimässä Kaustisen valtuustoon ensi kaudella. Toivottavasti teillä riittää intoa ja uskoa yhteisten asioiden hoitamiseen, vaikka toimintailmapiiri on mitä on.

Jaan tässä vielä pari oivallusta, jotka olen oppinut työelämässä aikojen saatossa liittyen kirjoittamiseen.
Ennen kuin vastaan vaikeaan sähköpostiin tai tässä tapauksessa palstakirjoitteluun, nukun aina yön yli. Välillä itsekin kiivaasti kantaaottavana olen huomannut, että tuo tasoittaa kummasti ajatuksia eikä tule kiivastuksissa pahoittaneeksi turhaa vastapuolen mieltä. Lisäksi lukemisen ymmärtäminen sujuu paremmin, kun lukee vastapuolen kirjoituksen ajatuksella ja muutamaan kertaan läpi. Helposti tulkitsee asian eri tavalla kuin toinen on tarkoittanut.

Näistä huolimatta;
Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi!

Teemu K
040 829 3285

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Viesti Kirjoittaja mape » 23 Joulu 2014, 22:26

Jep... lukemisen ymmärtämiseen on hyvä satsata.. ja lukea ajatuksella ennen kuin vastaa. Itselläni on sellainen paha vika, että kantani on yleensä lukemaani välittömästi hyvin selkeä... en tarvitse vuorokautta miettiäkseni miten mihinkin kirjoituksestani ulos poimittuun yksityiskohtaan vastailen. Arvasin, ettei liputuspäivää tarvitse järjestää. Kuten mainitsin pyyntöni oli mahdoton. En ole ikäväkseni tavannut täällä yhtäkään keskustavaikuttajaa, joka vastaisi suoraan tehtyyn kysymykseen, joka liittyy kunnallispoliittisiin asioihin... onko sitten niin, että lupa omaan mielipiteeseen pitää kysyä joltain toiselta... mene ja tiedä....... asioiden reunoilta kyllä osataan viisastella tyylikkäästi :) Kiitos kuitenkin sinulle Teemu ohjaavasta ja opettavaisesta vastauksestasi. Jos et tiennyt, olen itsekin myös aika ajoin tekemisissä ihmisten kanssa,,, aikoinaan Helsingin päässä enemmän, nykyään sijainnin takia hiukan vähemmän :) Tosin oma valintani se on ollut.

ps. toimintailmapiiri minkä mainitsit on sellainen millaiseksi valtapuolue on sen käytännössä ohjannut.... kyräilevä, kuppikuntainen, ei reilun avoin täysi vitsi :)

Tuo huomiosi päiväkodin koosta on muuten ihan oikein. Hyvä huomio ! Tuosta se johtuu... jotain olisi jonkun pitänyt asialle vauhdissa osata tehdä.... en muista miten se ilmeni kokouksessa mutta muistaakseni huusin kuin höyryveturi, että se ei tule mahtumaan ... No pääasia nyt on, että uusi palvelupiste valmistuu ja homma tulee kuntoon.

Vilpittömästi Hyvää joulun aikaa myös sinulle ja perheellesi.

Mauri

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 24 Joulu 2014, 18:29

Hyvää Joulua

Toivottavasti ei kaffipöytäkeskutelut ole sellaisia, että "mä nukun, ja vastaan huomenna".. :lol:

Minä kunnanveronmaksajana ainakin haluan niin, että jossain tällaisessa keskustelufoorumissa tuodaan asiat julki siitä mitä päättäjät on keskustelleet ja mitä on päätetty, samon milloin ja miks.

Avoin ilmapiiri kertois siitä, että päättäjät todella ajaa kuntalaisten asiaa.

Onko minulla oikeus tietää, mihin roponi pistetään???
Tuohon kysymykseen luulis löytyvän vastaus aika nopeesti ilman minkäänlaista yön yli meneviä odotuksia..

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Viesti Kirjoittaja mape » 25 Joulu 2014, 19:05

Tapani.... jos ihan oikeesti kuntalaiset tietäisivät miten kuluvana vuonna on määrätyt asiat kunnassa hoidettu.... nousisi melkoinen meteli !! ... Päätin tuossa, että teen uudenvuodenlupauksen ja en pidä suutani kiinni enää mistään tulevista asioista vuonna 2015... katson, että jokainen asia mikä koskee kuntalaisten asioita on keskusteltava julkisesti ja esim. valtuutettujen mielipiteet asioihin tulee saattaa kuntalaisille tiedoksi,,,,Näin olisi suotavaa, koska kuntastrategian kohta 8.1 niin meitä velvoittaa. Ei ole siis mitään salaista kuppikuntatietoutta enää asioiden valmistelussakaan.. ne päivät ovat kohdaltani ohi, että odotan valmisteluiden aikana hiljaa... Mikäli tällainen rehti touhu ei sovi... otan ja siirryn pilkkiryhmään ja alan harrastamaan jotain kehittävämpää, kuin kunnallispolitiikka :) Ehdotankin, että valtuutettuja tultaisiin haastattelemaan aina tärkeiden asioiden kohdalla kutakin vuorollaan... olisi äänestäjille hyvää tietoa tulevia 2016 kuntavaaleja silmällä pitäen... (vinkkinä vaikka perhiksen porukalle tämä) ... Varmasti olisi lehdellä lukijoita !

Mauri Peltokangas

ora
Viestit: 12
Liittynyt: 30 Tammi 2008, 10:14
Paikkakunta: Kaustinen
Viesti:

Re: Tulevaisuuden asiaa... Sekä hyvän joulun toivotukset

Viesti Kirjoittaja ora » 25 Joulu 2014, 19:45

mape kirjoitti:En ole ikäväkseni tavannut täällä yhtäkään keskustavaikuttajaa, joka vastaisi suoraan tehtyyn kysymykseen, joka liittyy kunnallispoliittisiin asioihin... onko sitten niin, että lupa omaan mielipiteeseen pitää kysyä joltain toiselta... mene ja tiedä.......
Toteaisin vain tähän, että kaikki keskustalaiset luottamushenkilöt saavat kyllä kirjoitella tai lausua mielipiteitään
niin kylillä kuin täällä palstallakin tai vaikka omassa blogissa tai ihan missä haluavat. Ehkä kukaan ei vain halua tänne tulla kirjoittelemaan
yhtikäs mitään, mutta se on jokaisen luottamushenkilön asia missä päätöksiä kommentoivat ja missä eivät. Ei tämä palsta tietääkseni ole
mikään pakollinen foorumi jossa pitää käydä vastaamassa kun kysytään jotakin. Kolmannekseen jos joku luottamushenkilö katsoo tarpeelliseksi
nukkua yön yli ennenkuin lausuu yhtikäs mitään niin se on hänen asiansa. Ei sitä tarvitse täällä palstalla ruotia tai siitä tarvitse mitään vitsiä tehdä.
Jokainen luottamushenkilö on mielestäni yhtä arvokas olipa hänen viiteryhmänsä sitten mikä tahansa ja jokainen luottamushenkilö toimii siten
kuten parhaaksi katsoo.

Kuitenkin hyvää Joulun jatkoa ja vielä parempaa uutta vuotta 2015.

ps. jos valtuutettujen tai muiden luottamushenkiöiden mielipiteet kovin kovasti kiinnostavat niin heihinhän voi ottaa yhteyttä, sillä kunnan nettisivuilta löytyy yhteystiedot :)

Olli Rantakangas
puheenjohtaja
Keskustan Kaustisen py
040 776 9338
olli.rantakangas(at)kaustinen.fi

Vastaa Viestiin