Keliberin haamukaivosyhtiö

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
palolpek
Viestit: 8
Liittynyt: 09 Kesä 2015, 00:15

Keliberin haamukaivosyhtiö

Viesti Kirjoittaja palolpek » 08 Heinä 2015, 12:56

Kaivosyhtiö Keliberin toiminta litium esiintymien hyödyntämiseksi ja kaivostoiminnan aloittamiseksi paikallisesti ei ole, sanonpa lujasti, edennyt paskan vertaa. Vuosia on kulunut, jona aikana asian tiimoilta on sitä seuraaville ja julkisuuteen saatu malmiesiintymien kartoittamisia kaivostoiminnan elinkaaren mitoittamiseksi, tuotantokustannuksien kannattavuuslaskelmia, johon ainoana toiminnan edellytyksenä ja kohtuukustanteisen energian toimittajaksi "aikanaan" ilmoitettiin Lassila & Tikanoja. Tiedettävästi yritys lupautui rakentamaan paikkakunnalle litiumkarbonaatin valmistamiseen tarvittavan energian tuottamiseksi biovoimalaitoksen. En ihmettele vaikka sekin sopimus kuuluisi peruuttamattomasti historiaan.
Keliberin tähän päivään noteeratut aikaansaannokset: Kartoittamisia, tutkimisia, laskelmia, konsultointia, toiveita ja unelmia, sekä sammakon ja kotkan suojelua ja kaivos-asian tämän tästä lämmittelyä lehtiin kommentoimalla. Kaikki em. vaikka miten moneen potenssiin korotettuna. Selvittelyjä selvittelyjen perään, eikä mikään johda mihinkään.
Osakeannit kuuleman mukaan onnistuvat, jopa yli odotusten. Oli taas tämän päivän "Keskipohjanmaassa". Saatuaan aika ajoin kasaan valuuttaa osakkeenomistajat pärjännevät hyvinkin taas jonkin aikaa. Se lieneekin osittainen totuus, että tuskin monenkaan Keliber-yhtiön osakkeenomistajan elämä mitenkään radikaalisti muuttuisi suuntaan taikka toiseen kaivoksen/tehtaan tulemisen myötä. Miksi siis rehkiä asian eteen. Elämä kuluu muutenkin mallikkaasti.
Kunnioitettavaahan on maailman sivu ollut kaikenlainen rehkiminen ja itsensä likoon laittaminen, jolle myös itse nostan hattua. Mutta onko tämän asian eteen ja vauhdittamiseksi todella valjastettu kaikki saatavilla oleva tietotaito ja osaaminen. Sitä epäilen ja ihmettelen kovasti. :shock:

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Keliberin haamukaivosyhtiö

Viesti Kirjoittaja mape » 13 Heinä 2015, 19:54

Olen aikoinaan ollut "tylypän" kanssa samaa mieltä kaivoshankkeesta ja yhä tietenkin odottavin mielin ihmettelen suuryrityksen saapumisajankohtaa jokilaaksomme työllisyyttä parantamaan... joskus 2000 luvun alkuvuosina kirjoitinkin muutamaan otteeseen kyseisen firman hirvittävästä tulemisesta ihan niillä näppäimillä kuntaamme :) Tuosta osakkeenomistajan autuudesta kuitenkin sen verran, että osakkeisiin sijoittaneet eivät nauti tällä hetkellä muuta, kuin riskin sijoitustensa päältä... ymmärrykseni mukaan mitään sen ihmeellisempää antia ei ole tiedossa ja miten olisikaan, koska tuotantoa ei ole olemassakaan.... olen kääntynyt sellaiseen kantaan asian suhteen, että on hyvä, jos joku uskoo ja toimii tuonkin asian hyväksi... ei meille tänne periferiaan koskaan liikaa mitään mahdollisesti tuon kokoluokan toimijaa ole toista tulossa... vilpitön hatun nosto siis sijoittajille. Toivon, että jokainen sijoittajan potti vähintään satakertaistuu jossain vaiheessa... se olisi hyvä uutinen koko jokilaakson teollisuudelle ja kehitykselle.

Mauri Peltokangas

Vastaa Viestiin