Kohti kuntavaaleja

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Kohti kuntavaaleja

Viesti Kirjoittaja mape » 08 Syys 2016, 15:11

Mielenkiintoiset ajat edessä :) kuntavaalit häämöttää.... paljon on tapahtunut tämän kauden aikana... hyvää ja huonoa... otan piakkoin voimakkaalla :) yhteenvedolla kantaa kokonaistilanteeseen... Tässä vaiheessa mieleeni tulee lähes absurdi ja koominen valtuustokäsittely turvapaikanhakijoiden osalta.... Hätää kärsiviä lapsia oli muka tulossa ? ainuttakaan lasta ei ollut tuossa saapumaerässä, joka olisi Kaustiselle tullut... sen nyt tiedämme... muunneltuun totuuteen ja täydellisiin floppeihin nojautuvat puolustuspuheet ovat nyt hiljenneet. Keskustan 12 edustajaa jotka olisivat halunneet nämä hyvinvoivat MIEHET kuntaamme... voisi hetken miettiä miten nyt suu laitettaisiin ?

Missä "unelma"? missä ne avoimet kodit ja huolestuneet ihmiset, jotka huusivat ja haukkuivat meidät kriittisesti/ rationaalisesti ajattelevat lähes alle ihmisarvon.... Suomesta löytyi lopulta alle 50 yksityistä kotia turvapaikanhakijoille.... 15 000 hattaraa syövää ja unelmaa huutavaa oli anssi kelan konsertissa vasemmistoanarkistien kanssa hillumassa ja heiluttamassa typerää rasistikorttiaan ! Montako kotia löytyi Kaustiselta ? niiltä, jotka kilpaa esiintyivät "hyvinä" ihmisinä ? MONTAKO!?

Eläkkeelle siirtyneen poliisiylijohtaja Paateron eilinen lausunto kertoo KETKÄ ovat olleet oikeassa .... Apu ja kulunut reilu miljardi olisi pitänyt kohdentaa sinne missä apua tarvitaan... EI vokkibusineksella rahastaneille poliitikkojen sidosryhmille. (Luona Oy jne jne)

Tällä hetkellä Suomen perusturvaa nauttii 10 000 anonyymiä aikuista miestä, jotka saivat kielteisen turvapaikkapäätöksen...."voimasana" Heitä ei saada maasta ulos !? KUKA MAKSAA ???? SIPILÄKÖ ? ei me maksamme samalla, kun omat vanhuksemme vanhainkodeissa makaa paskavavaipoissa ja lasten koulutuksesta leikataan..... Sinä päättäjä, joka hyväksyit ja mahdollistit tämän tilanteen.... mene ongelle ennemmin kuin jatkat päättäjänä...

Äänestäjien on viisasta katsoa tulevassa edeltävän kauden päätöksentekoa.... mikään ei muuten koskaan muutu...

Hyväää syksyn alkua kaikille...

Mauri Peltokangas

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Kohti kuntavaaleja

Viesti Kirjoittaja mape » 25 Syys 2016, 08:39

Kirkkonummella Evigskogin vastaanottokeskuksen lähellä olis tilaa unelmalle.... myynnissä kokonainen rivitalo yhtiö.... asukkaat jostain syystä saaneet tarpeekseen unelmasta...

http://www.etuovi.com/kohde/d74623?sc=L ... skog&pos=1

jokilaakso
Viestit: 47
Liittynyt: 13 Tammi 2013, 20:33

Re: Kohti kuntavaaleja

Viesti Kirjoittaja jokilaakso » 15 Loka 2016, 11:03

Mielenkiintoinen kuntavaaliteema-avaus Mapelta eli ratsastaa turvapaikanhakijakysymyksellä kohti iltaruskoa. Mielestäni tämä polle ei enää ratsastajaansa kanna, se polle on Kaustisella kauransa jo syönyt. Tilaanne voi toki maailmamassa muuttua, ei Euroopan turvapaikanhakijakysymystä ole vielä ratkaistu. Toisaalta nyt tässä asiassa on mainio tilaisuus tuoda joka käänteessä esille kunta-asioista päätettäessä niitä merkittäviä säästöjä, joita kunta saavutti, kun sen ei tarvinnut turvapaikkoja järjestellä.
Hyvä vaaliteema olisi maaliteema eli kansantaiteenkeskuksen maalausurakan loppuun saattaminen ensi keväänä. Se varmaan muutenkin hoituu loppuun ilman vaalejakin. KTK:ta voisi nyt näillä turvapaikanhakijoita säästyneillä merkittävillä rahasummilla muutenkin remontoida. Tämän remontin puolesta Mape voisi hyvin voimakkain sanakääntein ottaa reilusti myönteisesti kantaa. Onhan ensi vuosi Suomen ja musiikkijuhlien juhlavuosi.

Hämmentäviä eroja on eri kuntien välillä. Olemme ainakin kahteen kertaan verovaroin kustannetun YLE:n pääuutislähetyksissä saaneet kuulla kuinka Kyyjärvellä on erityisen myönteinen suhtautuminen turvapaikanhakijoihin. Sieltä on jopa lähetystö käynyt Helsingin herrojen puheilla, että he saisivat pitää nämä lähinnä kai miespuoliset turvapaikanhakijat. Kyyjärveläiset puhuvat myönteisistä omista kokemuksistaan turvapaikanhakijoista, joka ei perustu täydelliseen tietämättömyyteen, arkuuteen eikä oman vilkkaan mielikuvituksen luomiin pelkotiloihin.

Piti oikein netistä katsoa taustatietoa Kyyjärven kunnasta. Kyyjärven kunnan seitsemäntoista valtuutetun joukossa ei ole ainoatakaan perussuomalaista. Ihmetellä täytyy kuinka voi näin pienessä kunnassa asua näin onnellinen väestö. Tähän asiaan liittyen voi lainata runoilijan sanoja omasta kunnasta: " kuuluu vain kirveen hiontaa ja lasten itkua".

Oheisena on polku yhteen YLE:n uutiseen;
http://yle.fi/uutiset/3-9201398

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Kohti kuntavaaleja

Viesti Kirjoittaja mape » 15 Loka 2016, 15:48

niin... Kyyjärvellä on kaikki hyvin (huom. ..on siellä eri mieltä oleviakin) .... siellä on/oli perheitä "vokissa"... meillä olisi nuoria miehiä, jotka nyt paluumatkaa odottelevia ... tässä selvä ero, jonka jokainen laput silmiltään ottanut nyt jo tajuaa...??

Ok.. nostit esiin kyyjärven... olisiko mahdollisesti ainoa paikkakunta, jossa mainitsemasi "unelma" on toteutunut ?... Mitähän mieltä Otamäessä asiasta ollaan ??!!

Tällä hetkellä maksamme "unelmaa" n. 14 000 anonyymin kustannuksia verovaroin,, niiden, jotka eivät suostu palaamaan kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen= laittomasti maassa olevat.

Istun KTK:n hallituksessa, joten sen osalta voin sanoa, että kehitystä on tiedossa.. ole huoleti. Värikin tulee pintaan ja omasta mielestäni koko talo tulee saattaa toimivaksi pian.... (ei kuitenkaan ilmaiseksi kulttuuriväen yhdistyksille)... Vaan kuntalaisten olohuoneeksi järkevällä tavalla niin, ettei siitä muodostu kulurasitetta liiaksi kunnalle. Itse näen KTK:n toiminnan kehittyneen positiiviseen suuntaan... lisää päivittäistä aktivitettia ja hyvä tulee...

Kuten tiedät... Vaaleissa valitaan henkilöitä, joiden tekemisiä edellisellä vaalikaudella on syytä tarkastella.... siksi mainitsin tuon avauksessani... kerron kyllä ponnekkaasti lisää epäkohtia mikäli kaipaat niitä :) niitä muuten tässä kunnassa riittää retosteltavaksi....

Mauri

Vastaa Viestiin