Kuntavaalit 2017 vaihdetaanko valta ?

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Kuntavaalit 2017 vaihdetaanko valta ?

Viesti Kirjoittaja mape » 17 Tammi 2017, 13:25

Tervehdys Kaustislaisille

Vaalit lähestyy, joten on aika sanoa pari sanaa menneestä ja tulevasta.... Kuntavaaleissa valitaan ne henkilöt, jotka määräävät sen suunnan miten kunnan varoja tulevassa käytetään.... priorisointi on yksi kuntapäättäjän tärkeä ja usein vaikea tehtävä. Missä järjestyksessä varoja käytetään, jos niitä ylipäänsä on varaa käyttää...

Kuluva valtuustokausi oli vilkas..... paljon sattui ja tapahtui... Hyvää ja mielestäni myös huonoa.. saimme uutta infraa.... uusi päiväkoti ja koulu, jonka alkutaipaletta olin osaltani edistämässä voimakkailla kannanotoillani lasten ja henkilökunnan turvallisuuden vuoksi..... vanha kouluhan oli terveysriski, jota ei virkaatekevät meinanneet alkuun millään myöntää.... muutaman vuoden ”tappelun” jälkeen asia sitten selvisi.. toin julkisuuteen epäkohtia silloin ja tulen näin toimimaan jatkossakin, mikäli sellaisia ilmenee...

Kuten olette päätöksentekoa seuranneina huomanneet... asiat menevät usein valtuustosalissa äänestykseen. Se on merkki siitä, että asioiden valmistelu on ontunut... valtuutetut eivät ole täysin selvillä siitä, miten kulloinkin käsittelyssä oleva asia vaikuttaa tulevaan, tai mitä se tulee maksamaan... näissä tilanteissa Perussuomalainen ryhmä on vaatinut aina asian parempaa valmistelua, avointa keskustelua ja selkeämpää avaamista valtuutetuille ja siten myös kuntalaisille.... on mielestäni edesvastuutonta tehdä päätöksiä kiireellä..
Perussuomalainen ryhmä on yrittänyt saada asioihin rotia ja kustannusten osalta selkeää ja varmaa tietoa... Olemme jääneet muiden puolueiden enemmistöpäätösten vuoksi tappiolle. Useita päätöksiä on valtuustossa mielestäni tehty juuri kustannusasiat epäselvinä ja liian kiireellä... Mikäli PS- ryhmän vastuullinen toiminta vaatia asioiden kunnollista valmistelua olisi otettu huomioon... olisi kustannukset ja vaikutukset selvitetty ja yllätyksiltä olisi vältytty... Rahaa ei olisi palanut turhaan ja useisiin kohteisiin olisi nyt varoja käytettäväksi paremmin....

"Vastaanottokeskus" jota suurin osa keskustan ryhmästä kuntaan ajoi, kuin käärmettä piippuun saatiin torpattua.... Se oli erittäin tärkeä ja viisas päätös.... NYT tiedämme, kuinka tärkeä!!! Reilu 75 % tulijoista on maassa laittomasti ja valheellisin perustein. Tällaista porukkaa keskustan ryhmä oli valmis ottamaan rauhalliseen kuntaamme ? puolensataa miestä, joista mitään todellista tietoa ei ollut kenelläkään !!

Lähde sinäkin mukaan kuntavaaleihin... päätökset tehdään vielä osin omassa valtuustossa, vaikka maakuntamalli viekin määräämisoikeuden osin kauemmaksi... Keskusta sai mitä halusi.... me Kaustislaiset emme enää maakuntahallinnon jälkeen päätä kaikesta itse.

edellisissä kuntavaaleissa n. 1200 äänioikeutettua jätti äänestämättä Kaustisella. Toivon, että nyt asia muuttuu ja äänestysprosentti tulee kohdalleen !
Valitse järjen ääni.. äänestä PS seuraavalle kaudelle Kaustisen ohjaksiin.

Palataan asiaan toreilla ja tulkaahan juttelemaan kun näette kylällä.. keskustelen mielelläni ihan sama mistä kuntalaisia askarruttavasta asiasta.. :) Soitellakin saa :)

Mauri Peltokangas
0401848878

viljami
Viestit: 206
Liittynyt: 11 Marras 2013, 09:36

Re: Kuntavaalit 2017 vaihdetaanko valta ?

Viesti Kirjoittaja viljami » 20 Tammi 2017, 11:49

Joku pelekää pimiäsä Pirua,toinen valosa palavoo jeesusta..Kumpaaka ei oo nähty...Politiikka on sitä.
Vaikkaki onhan se Piru ja Jeesus ihimisten Syrämisä.Työmaallaki sen näkee "piru"nöyristelee "Jeesusta"vesi kielellä saarakshen seuraavan palakankorotuksen.Työmiehen pitää olla nöyrä muttei nöyristellä.
Viimeksi muokannut viljami, 21 Tammi 2017, 11:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

viljami
Viestit: 206
Liittynyt: 11 Marras 2013, 09:36

Re: Kuntavaalit 2017 vaihdetaanko valta ?

Viesti Kirjoittaja viljami » 20 Tammi 2017, 13:29

Kansaa kuriestethan meiltä hyvätulosilta veroja laskemalla,niiltä vähäosasilta jokka kuuluu meirän yhteiskunthan, niillä verot nousee.Herrat puhuu "Talavisoran"hengestä.
Ei talavisorasa oo ollu semmosta henkiä.. että köyhäkakara tapethan enstä, sitte vasta Herraskersat..Meillä joilla on työtä ja toimheentulua se muutama satanen vuoresa heikompiosasten toimheentulhon se ei tunnu misään.Se on vain kiinni siittä..Tunteeko olonsa niin mahtavaks, oon elämäsä päriänny niin hyvin,ne jokka ei oo päriänny ne elämänsä Luusereita !..Meirän pitää huolehtia ettei suomen lapsia koulusa kiusata köyhyyren,uskonnon tms.takia..Nimimerk.Kokemusta on.

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Kuntavaalit 2017 vaihdetaanko valta ?

Viesti Kirjoittaja mape » 21 Tammi 2017, 11:59

Sellaistahan se.... kuntatasolla asioihin voi vaikuttaa.... jos haluaa.

Vastaa Viestiin