Kiintiöpakolaisia Kaustiselle ?

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Kiintiöpakolaisia Kaustiselle ?

Viesti Kirjoittaja mape » 31 Maalis 2017, 17:56

Vaikka kuntavaaleissa on useita tärkeitä asioita on hyvä muistuttaa eräästä, joka tulee tapetille melko varmasti pian.

Koska "kulisseissa kuhisee" Kaustisellakin siihen malliin, ja erilaista "ketunhäntää" heiluu usean tahon kainalossa... on vain ajan kysymys missä kohtaa tulee ilmoitus kiintiöpakolaisten saapumisesta kuntaamme... Valtuuston päätös turvapaikanhakijoista ei tätä asiaa koske. Katson, että äänestäjän on hyvä tietää ehdokkaan kanta asiaan.
Oma kantani on EI. Pienen kunnan ei ole viisasta ottaa kiintiöpakolaisia. Mikään ulkoinen taho ei tähän meitä velvoita. Kunnassamme istui kuluvalla kaudella 11 keskusta- valtuutettua ja 1 sdp-valtuutettu, jotka olivat valmiit ottamaan anonyymit miehet itäisistä maista kuntaamme. (Keskustan valtuutetut: Hanhikoski Juha, Koskinen Jouni, Kai-Erik Känsälä, Paavola Teuvo, Tuomela Helinä, Varila Tero, Virkkala Hannu, Uusivirta Sanna, Virkkala Markus, Ruuska Kari, Korkiaho Teemu ja SDP: Luomala Markku)

Keskustan liberaalisiipi, demarit, vihreät ja muutama muu taho on sitä mieltä, että kuntaan pitää ottaa kiintiöpakolaisia. Demarit ovat erikseen ilmoittaneet (lukion vaalipaneelissa) syyksi rahan... siis tienaamisen kiintiöäpakolaisilla... !?
Uudet luottamushenkilöt tulevat mitä ilmeisimmin jo tulevalla kaudella päättämään asiasta kunnan yhtiöissä ja muissa vastaavissa paikoissa... ole siis tarkkana... jos haluat Kaustisesta väkisin pakolaiskunnan anna äänesi noille keskustan monikulttuurikiimaisille.... jos et.. valitse ehdokas, jonka kannan tiedät..

Pidetään Kaustinen turvallisena, perinteisenä Keski-Pohjalaiskylänä tulevassakin...

ps. meillä on paljon työperäisiä maahanmuuttajia eri maista kunnassa. Se on hienoa.... tämä kirjoitus ei koske millään tavalla heitä... he ovat kaikki hienoja ihmisiä ja ovat tuoneet kuntaamme hyvää. Tämä lisäys siksi, että joku näistä mainitsemistani hyväkkäistä vetää herneet nenään ja alkaa jauhaa typerää jargonia muukalasipelosta ym ym absurdista asiaankuulumattomasta. Perussuomalaiset ovat ainoa puolue Kaustisella jonka ehdokaslistalta löytyy kaksi maahanmuuttajaa.

Äänesi ratkaisee!

Mauri Peltokangas
Kuntavaaliehdokas 31

palolpek
Viestit: 8
Liittynyt: 09 Kesä 2015, 00:15

Re: Kiintiöpakolaisia Kaustiselle ?

Viesti Kirjoittaja palolpek » 01 Huhti 2017, 10:19

"Pidetään Kaustinen turvallisena, perinteisenä Keski-Pohjalaiskylänä tulevassakin..."

Miten kiintiöpakolaiset tulisivat konkreettisesti vaikuttamaan kuntalaisten turvallisuuteen ja kunnan perinteikkyyteen? Mihin perustuvat isoimmat erot suhtautumisessa kiintiöpakolaisten ja paikkakunnnalle muualta muuttavien kantasuomalaisten kesken? Onko Kaustisen "Keski-Pohjalaiskylän- maine" vaarassa, jos ja kun kunnan väkiluku kasvaa (sama mistä) muualta tulevien muuton myötä?

Vastaa Viestiin