Suuntana kunnallisvaalit

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
Aloitus

Suuntana kunnallisvaalit

Viesti Kirjoittaja Aloitus » 26 Huhti 2011, 17:43

Jos ei nyt aloiteta haukkumaan mitään puoluetta, eikä henkilöitä, vaan täräytetään keskustelu käyntiin aiheesta; tulevat kunnallispäättäjät.. mitä mieltä ollaan ? miten äänestysprosenttia nostetaan, kuinka politiikan teko kunnissa tulisi muuttua, vai tulisiko sen muuttua ollenkaan. Millaiset arvomaailmat ovat pienille kunnille tärkeitä, kuinka ne saadaan käytäntöön.. jne
Onko kunnissa demokratia vai olemmeko todellisuudessa virkamiesten pelinappuloita.. Onko kaikki sittenkin ihan hyvin ? Millaisia ajatuksia itselläsi on kuntalaisena.. oletko törmännyt johonkin asiaan mikä pitäisi muuttaa.. Eikö asiat etene.. rivakkaa tekstiä aiheesta.. kiitos.

tässä on nyt pari vuotta aikaa jutustella reilusti aiheesta porukalla.

Vieras

Re: Suuntana kunnallisvaalit

Viesti Kirjoittaja Vieras » 28 Huhti 2011, 13:12

keskustelua tosiaan olisi hyvä käydä rakentavassa hengessä kaikista asioista. Yleisesti asiat menevät liiaksi niin, että päättäjät ensin tekevät päätökset ja sitten kansa kiljuu puolesta ja vastaan. Kuntatasolla muutoksia päätöksentekoketjuun saadaan vain ja ainoastaan jos kuntalaiset puuttuvat päätöksentekijöiden puuhiin, ennen kuin nuo ehtivät painaa asiasta nappia. Edes jonkin asteinen kiinnostus yleistä päätöksentekoa kohtaan tulisi olla kuntalaisen pieni velvollisuus. Silloin voimme kuntavaaleissa antaa äänemme tietäen mitä se meidän oma edustajamme oikein on kauden aikana puuhastellut. Usein jotain aivan muuta kun on lupaillut. Tällä tavalla omasta mielestäni saataisiin oikeat ihmiset tekemään politiikkaa..

Vieras

Re: Suuntana kunnallisvaalit

Viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Heinä 2011, 16:15

Saapi nähä kuihtuuko Keskusta kusiaissarjaan seuraavissa kunnallisvaaleissa. Viimeisten galluppien mukaan kepukoiden kannatus on romahtannu alle 14 prosentin.

Vieras

Re: Suuntana kunnallisvaalit

Viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Heinä 2011, 17:42

Olen sitä mieltä, että ihmisläheisempää ja kehittävämpää asiainhoitoa ja (kunnallis)politiikkaa tehtäisiin jättämällä liika politikointi pois. Eli, otetaan kaikkinainen osaaminen ja asiantuntemus huomioon ja yhteisön yhteiseen käyttöön, olipa henkilö minkä yhteiskuntaluokan ja ammttinimikkeen omaava hyvänsä ja poliittisesti "leimautunut" mihin puolueeseen tahansa.
Yhteiseen kestävään hyvään pyrkivä toiminta yli puoluerajojen on huomisen perusta.

Vieras

Re: Suuntana kunnallisvaalit

Viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Heinä 2011, 01:13

Vieras kirjoitti:Olen sitä mieltä, että ihmisläheisempää ja kehittäväotetaan kaikkinainen osaaminen ja asiantuntemus huomioon ja yhteisön yhteiseen käyttöön, olipa henkilö minkä yhteiskuntaluokan ja ammttinimikkeen omaava hyvänsä ja poliittisesti "leimautunut" mihin puolueeseen tahansa.
Yhteiseen kestävään hyvään pyrkivä toiminta yli puoluerajojen mpää asiainhoitoa ja (kunnallis)politiikkaa tehtäisiin jättämällä liika politikointi pois. Eli, on huomisen perusta.
Onko tämä joku uutuus? Minä olen aina luullut että hyvät ideat toteutetaan vai onko jotku OIKEASTI niin pimeitä että vielläkin neuvosto kommunismista haaveilevat.

Vieras

Re: Suuntana kunnallisvaalit

Viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Heinä 2011, 09:53

Ajattelin ottaa osaa avattuun keskusteluun sillä, mitä ensimmäisenä aiheesta tuli mieleeni. En huomannut tavoitella mitään "uutuutta", sillä vanhastakin saattaa löytyä vielä hyvääkin osviittaa nykymenoon. Yhteisten asioiden hoitaminen järkevästi ja kaikkinainen yhteiseen hyvään tähtäävä toiminta saattaa kalskahtaa kornilta korvaan, mutta mielestäni se on tavoiteltava "olotila", jota ei tarvitse kieltää eikä hävetä. Onpa tuosta eripurasta jo saatu kyllin paljon esimerkkiä, eikä se ainakaan kovin kunniakasta tunnu olevan. Joskus on niin, että toteutettu vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia ja onneksi monilla tavoite toimia sovussa on vielä sellainen. Ei siihen pyrkivän tarvitse "neuvostokommunisti" olla.

Vieras

Re: Suuntana kunnallisvaalit

Viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Heinä 2011, 19:33

Tarkoittaako yhteiseen käyttöön otettu osaaminen ja asiantuntemus sitä, että toimitaan niin kuin Kaustisella ja annetaan lisää rahaa ja vastavakuudettomia takauksia konkurssikypsälle säätiölle, missä johtavat kepulaiset kunnallispoliitikot ja maakunnan suuret pamput ovat vuosia tupeloineet.
Keskustalaiset luulevat edelleen, että Suomessa on yksipuoluejärjestelmä ja epäkohtien esille nostaminen ja kunnan verorahojen haaskaajien käpälälautaan laittaminen on jotenkin huono juttu.
Huonosta rahankäytöstä on vuosien varrelta niin paljon esimerkkejä, jotta asiasta syntynyt eripura on erittäin hyvä asia. Kaikki kunnia niille, jotka ovat jaksaneet penkoa sotkut esille, ja näiden kepulaisten sähläreiden kunnia joutaa mennäkin, vaikkei se kunniakasta olekaan näille sähäläreille. Kepu on jo kusiaissarjassa, mutta jääkö siitä jäljelle muuta ko kuihtunnu ruskaläjä pakkasehen.

Vieras

Re: Suuntana kunnallisvaalit

Viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Heinä 2011, 20:36

Jatkuva eripura ei ole ollenkaan hyvä asia. Ei se sovi työyhteisöön pesiytyväksi eikä johtajatasollekaan ohjenuoraksi pidemmäksi aikaa. Sellainen olotila syö miestä jos naistakin, ja jotkut kun joutuvat hankkimaan toimeentulonsa vieraan ikeen alla, niin kohtuutonta on sellainen jokapäiväinen meno niskassa. Ei sellaista kukaan jaksa. "Joutavasta" politikoinnista kerroinkin jo mielipiteeni, jotkut eivät vain voi unohtaa sitä hetkeksikään, ei Kaustisen asioissa eikä monessa muussakaan. Keskustelun aloittaja toivoi keskustelua haukkumatta puolueita, mutta niin vain edellisessäkin mainitaan "kepu" ainakin neljä kertaa, eikä mitenkään positiivisesti eikä rakentavasti. Tuntuu jotenkin, että ymmärtänet asian, puhutkin sitä jonkin verran, mutta myös paljolti vain haukut, mitä puuta vain. Kohta varmasti minuakin. Rakentavasti kuitenkin, eikö?
Kysyit: Tarkoittaakoo yhteiseen käyttöön otettu osaaminen ja asiantuntemus sitä, että toimitaan niin kuin Kaustisella. Vastaan: Voi se tarkoittaa sitäkin. Aatteleppa ite äläkä pelkästään viisastele. On Kaustisella tehty ja toimittu muutakin, kun vain "tupeloimalla vuosia". Mutta sitä se ei toivottavasti tarkoita, että joku yksi puolue tulevaisuudessa(kin) määrittelee asialinjan, mikä meille kaikille on kaikissa asioissa ja tapauksissa parhaaksi. Muuten, muistanet varmaan, että hyppyrimäen kanssa ei kauan tupeloitu, enkä muuten ole "kepulainenkaan". ;)

Vieras

Re: Suuntana kunnallisvaalit

Viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Heinä 2011, 10:15

Edellinen kirjoittaja osui naulan kantaan. Ei semmoista tosiaankaan kukaan jaksa, että keskustainen valtaeliitti haaskaa kuntalaisten rahat. Takuuvarmasti syntyy eripuraa, joka ei sovi työyhteisöön pesiytyväksi ohjenuoraksi eikä johtajatasollekaan pidemmäksi aikaa. Tämä keskustajohtoisesti suoritettu joutava politikointi ja härski oman edun tavoittelu on pilannut Kaustisen maineen. Alas rysähtänny hyppyrimäen torni kuvaa hyvin nykypäivän Kaustisen kuntaa.

Vieras

Re: Suuntana kunnallisvaalit

Viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Heinä 2011, 11:34

kaustisen keskustalaiset on rehellistä ja yrittävää porukkaa. Kaustisen perussuomalaisten tilanne on päinvastainen. ei niitä kukaan enää usko ja äänestä. Ovat Ruikuttajia koko porukka.

Vastaa Viestiin