Kokkola pyyhkii perseensä siihen liittyneillä kantakunnilla

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.

Vieras

Re: Kokkola pyyhkii perseensä siihen liittyneillä kantakunnilla

Viesti Kirjoittaja Vieras » 08 Loka 2011, 08:16

Kyllä sieltä on helpoin ottaa, missä vastustus on heikoin. Vanhukset, vammaiset, työttömöt, YH:t. Kyllä se on surkuhupaisaa kuinka meillä ns. virkakoneisto ei tunne sanaa ahdinko. Ei tietenkään kun oma massi on kunnossa. Aikonaan Kiinassa laitettiin koko hallitus ja virkamiehet istuttamaan riisiä muutamaksi viikoksi. Virkamiesten lomat, Kokkolan kaupungintalolla asioidessa ei voi olla huomaamatta ovenpieliin liimattuja lappusia OLEN LOMALLA. Niillä on vaapaata keskimäärin 5-7 viikkoa. Sen kun jakaa sopivasti, ei tarvii nähdä näitä hädän alaisia kuin muutama tapaus vuodessa. Toisaalta varmana tietona tiedän että, Kokkolan ympärys kunnat ovat vuosikymmeniä ratsastaneet sillä että sattuvat olemaan kaupungin naapurina. Peedesöre,Krunupyy,Teerijärvi, Kaustinen, Veteli,Ullava ja Kälviä. Pannanko käsi sydämelle että eikö te ole kupanneet Kokkolaa jo ihan taerpeeksi. Ijät ajat olette käyneet Kokkolassa työssä ja kiikuttaneet verorahanne omaan kuntaan. Nämä kauluskunnat ovat hyötyneet Kokkolasta vuosikymmenet. Paras tapaus sattui vuosia sitten kun mies ruotsalaiselta maakunnalta, joka muuten omisti 300-400 ha maata, piti 250- sikaa,plus satapäinen mullilauma. Kertoi tulevansa hyvin toimeen vaikka teki työtä lähes minimi palkalla. Kun kyselimme miten on mahdollista vastaus kuului: Kylle me parjaa kun meillä on oma eves. Nyt kun eväät on syöty ja hallinto uudistu astui voimaan ettehän te voi kuvitella että tälläinen hyväksi käyttö unehtuis. Nyt kun on hieman ahtaammat ajat pitäis olla sitä OMAA EVÄSTÄ.

Vieras

Re: Kokkola pyyhkii perseensä siihen liittyneillä kantakunnilla

Viesti Kirjoittaja Vieras » 11 Loka 2011, 02:01

Tiedätkö moni kokkolalainen käy töissä näissä kauluskunnissa? Aika usein tuntuu käyvän niin, että haetaan vakituista työtä pikkukunnasta ja asutaan siellä näön vuoksi hetken aikaa, sitten muutetaan Kokkolaan. Ja entä kuinka monta ostoseuroa kauluskunnista tulee maakunnista Kokkolaan? Huomattavasti enemmän kuin mitä Kokkolasta lähikuntiin. Enemmän kuin ne työssäkäyvien veroeurot.

Vastaa Viestiin