Kokkola kieltää puuladot pihoilta

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
PA

Kokkola kieltää puuladot pihoilta

Viesti Kirjoittaja PA » 07 Marras 2011, 15:49

http://yle.fi/alueet/keski-pohjanmaa/20 ... 03002.html

En voi taas ymmärtää :roll: Mitähän Kokkolan Häggi sanoo siihen että tuon tontilleni vanhan ruosteisen ja rähjäisen Chevypakun joka on taatusti rumempi kuin yksikään puulato mutta suunnilleen samankokoinen.

Vieras

Re: Kokkola kieltää puuladot pihoilta

Viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Marras 2011, 10:41

Voi herranen aika taas. Puulatoja keskellä kaupunkia. Oletteko kansalaiset huomanneet eron MAASEUTU/ KAUPUNKI. Jos kaipaa latoja niin mahottomiin täytyy aina välillä käydä Härmässä, Härmä ja Yli-Härmä. Siinä lakeuden keskellä kun kattelee parikin tuntia saa varmaan ladoista tarpeen. Voi otta toki kuviakin. Ja onhan meillä koko joukko taiteilijoita joyka maalailevat latoja ihan työkseen. Eiku seinät vaan täyteen ladonkuvia. Kaupunkiin kuuluu kerrostalot hyvin hoidetut puistot. Istutukset liikennevalot, katukäytävät. Kaupat ja kauppakadut , koirapuistot. Hei LANDE BÖNDET. Siellä landella saatte pitää latonne. Karmeita hökötyksiä kertakaikkiaan. Toinen toistaa epäsopivia luomuksi ilmestyy uusille tonteille. Samaa keskustelua on käyty aikoinaan leikkimökeistä. Niille pantiin neliöraja. Saman tulee koskea myös latorymiluksia. Kaustisen seutukunnalla toimii varmaan jonkin lainen kamera seura, tai valokuvaus kerho. Järjestäkää kilpailu "maakunnan rumin lato". Jos on tosissan ruma ja rähjä niin siirretään se sitten Kolkkolaan kaupungin talon edustalle torille.

Vieras

Re: Kokkola kieltää puuladot pihoilta

Viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Marras 2011, 15:56

Heh vai lande böndet. Landella on siistimpää ku täällä Kokkolassa ja tietäähän tän nyt hitto vie kaikki kokkolalaisetkin. Ykski lato kaunistais näitä nurkkia vaikka iso rivi aseman tai linkka-aseman reunamille :D

Vieras

Re: Kokkola kieltää puuladot pihoilta

Viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Marras 2011, 20:28

Nykyään suuntaus tapaa olemaan lähes kaikessa, että miltä mikin näyttää taikka miten se saadaan näyttämään siltä miltä joku haluaa sen näyttävän. Monia asioita tehdään tarpeiden ja käytännöllisyyden kustannuksella. Niinhän ne tuppaa olemaan usein asiat kotioloissakin. Kaiken täytyy olla jollakin tavalla "paikallaan", jos joku sattuu tulemaan ja näkemään, vaikka tilanteesta oma mukavuus kärsisi. Ei se tee puuladoista viallisia eikä tarkoitukseensa sopimattomia vaikka ne olisivatkin kaupungissa nimeltä Kokkola. :P

Vieras

Re: Kokkola kieltää puuladot pihoilta

Viesti Kirjoittaja Vieras » 28 Marras 2011, 12:57

Vieras kirjoitti:Voi herranen aika taas. Puulatoja keskellä kaupunkia. Oletteko kansalaiset huomanneet eron MAASEUTU/ KAUPUNKI. Jos kaipaa latoja niin mahottomiin täytyy aina välillä käydä Härmässä, Härmä ja Yli-Härmä. Siinä lakeuden keskellä kun kattelee parikin tuntia saa varmaan ladoista tarpeen. Voi otta toki kuviakin. Ja onhan meillä koko joukko taiteilijoita joyka maalailevat latoja ihan työkseen. Eiku seinät vaan täyteen ladonkuvia. Kaupunkiin kuuluu kerrostalot hyvin hoidetut puistot. Istutukset liikennevalot, katukäytävät. Kaupat ja kauppakadut , koirapuistot. Hei LANDE BÖNDET. Siellä landella saatte pitää latonne. Karmeita hökötyksiä kertakaikkiaan. Toinen toistaa epäsopivia luomuksi ilmestyy uusille tonteille. Samaa keskustelua on käyty aikoinaan leikkimökeistä. Niille pantiin neliöraja. Saman tulee koskea myös latorymiluksia. Kaustisen seutukunnalla toimii varmaan jonkin lainen kamera seura, tai valokuvaus kerho. Järjestäkää kilpailu "maakunnan rumin lato". Jos on tosissan ruma ja rähjä niin siirretään se sitten Kolkkolaan kaupungin talon edustalle torille.
Olen itsekin ihmetellyt sitä että taajaan rakennetuilla omakotitalo alueilla (en tee eroa kaupungin ja maaseudunvälillä tässä kohtaa) pykätään jos jonkinnäköstä piharakennusta tontille vieri viereen. Kai niitä lopulta tarvitaan tavaroiden säilytyksen takia, nykyperheillä ku tuuppaa olenn tota rojua kymmenenkin perheen tarpeisiin yhdellä perheellä, mutta minusta se on rumaa. Samoin on monien kesämökkien laita, on jos minkäläista hökkeli viritystä. Miksei voi ottaa jo rakennusvaiheessa huomioon varastotilan tarpeet? Onhan se varmasti myös kustannuskysymys, kaikkeen ei ole heti varaa. Siksi kai niitä hökkeleitä ilmestyy pikkuhiljaa, mutta se on rumaa ja luo tosi levottoman vaikutelman. Ja vaikka niille leikkimökeille laitettiin neliöraja niin samannaäkösiä ne on ku muutama neliö isompana. Ja tässä tarkoitan siis todella taajaan rakennettuja ok-taloalueita, tontit on niin täynnä että neliötäkään vapaata maatilkkua ei ole, toisaalta helppoa, ei tartte ajaa nurmikkoo....

Vieras

Re: Kokkola kieltää puuladot pihoilta

Viesti Kirjoittaja Vieras » 28 Marras 2011, 17:46

Aihe oli vissiin puuladot eikä mitkään hökkeliviritykset. Minusta ne ovat kaksi eri asiaa.

Vieras

Re: Kokkola kieltää puuladot pihoilta

Viesti Kirjoittaja Vieras » 29 Marras 2011, 10:16

Joo hieman meinaa keskustelu taas eksyä otsikosta. Puuladot on minun mielestäni ihan jees eivätkä ne ole mitään lautahökkeleitä.

Lukekaas nyt se juttu silmät auki:

"Kaupungin tiukka pihalatorajoitus nostaa tunteita Kokkolassa. Kaupunki on jo muutaman vuoden kieltänyt yli kuuden neliön hirsiladot uusilta asuinalueilta, koska se pitää niitä maisemaan sopimattomina. Hirsilatovalmistajat puolestaan ovat näreissään Kokkolan monia muita kaupunkeja tiukemmasta kiellosta."

Kokkolassa kollottaa uusilla pihoilla monta muutakin rumempaa juttua aina risoista trampoliiliverkoista "romuautoihin" lähtien, miksi ei näihin puututa sitten? Varsinkin nyt pihoja rumentaa pesemättömät kattoon asti kurassa olevat autot. Lisäksi takapihoilla on milloin millaistakin tavaraa hujan hajan ja kallellaan. Tyhjentämättömät roskapöntöt huutaa kansi auki tienvarressa. Jotkut jopa innostuvat kuivattamaan pyykkejään pihalla ja niin on siellä isännän haaroista rikki olevat kalsarit pärisemässä tuulessa kuin marketin liput.

Meillä on harmaa valkoinen uusi omakotitalo ja sen pihassa tänä kesänä rakennettu puuvaja juuri tuollainen kuin uutisen kuvassakin oleva pihalato. Nättihän se on ja muuttuu nätimmäksi kun puu vanhenee ja harmaantuu niin on piharakennuksetkin sitten melkein sävysävyyn. Kyllä kuivaa klapit hyvin vieläpä!

Mutta mepä emme Kokkolassa asu :D

Maunu Ladonlukko

Jo oli aikakin

Viesti Kirjoittaja Maunu Ladonlukko » 11 Joulu 2011, 14:12

PA kirjoitti:En voi taas ymmärtää :roll: Mitähän Kokkolan Häggi sanoo siihen että tuon tontilleni vanhan ruosteisen ja rähjäisen Chevypakun joka on taatusti rumempi kuin yksikään puulato mutta suunnilleen samankokoinen.
Onhan se jo aika 2000-luvulla opettaa kokkolalaisetkin kaupunkilaisiksi. Jokainen voi ostaa hinattavan pakettiauton ja laittaa sinne kilipukkinsa heinät tai saunansa halot turvaan tontille. Auto on nimittäin irtaimistoa eikä kuulu oikeusvaikutteiseen asemakaavaan.

Vastaa Viestiin