Johan se on koulun paikka !

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
teemu koivusalo
Viestit: 3
Liittynyt: 09 Joulu 2011, 19:19

Re: Johan se on koulun paikka !

Viesti Kirjoittaja teemu koivusalo » 22 Loka 2012, 01:22

vaaleissa on mahdollisuus äänestää jääkö koulu vanhalle paikalleen vai viedäänkö keskustalaisten ktk:n viereen...

joo-ko
Viestit: 4
Liittynyt: 19 Loka 2012, 00:08

Re: Johan se on koulun paikka !

Viesti Kirjoittaja joo-ko » 22 Loka 2012, 05:35

Valitettavasti suurinosa tämänhetkisistä päättäjistä aikoo runnoa sen sinne KTK:n ja urheilutalon väliin.

Kaikki rehellisesti tietävät että kansaantaiteenkeskuksessa(=KTK) on kosteusongelmia. ja jos nämä tämän hetken päättäjistä runnovat koulun tuonne uudelle paikalle ja aikoisivat tehdä jtn yhdyskäytäviä yläasteelta KTK:n ja urheilutalolle sehän olisi melkoinen "karhun palvelus" kosteus siirtyisu, sekä kunnossa oleviin rakennuksiin ja pilaisivat ne. Toinen mikä aiheuttaisi ruuhkaa etenkin kalliotiellä niin jos sielä samalla on näitä tien korjaajia sekä huoltoliikennettä, joka varmasti vaarantaisi myös oppilaiden turvallista välituntiliikkumista, sekä paikoitusalueet jäisi olemattomiksi. kolmas asia vt 13 on vilkkaasti liikennöity. Kaikki jotka ovat käyneet Kaustisella yläasteen ja muisti pelaa niin liikuntatunnit ollessa urheilutalolla ylittivät lyhimästä kohtaa vt 13. Niin paljon pienempi riski on se jos 2 kertaa vkossa on liikuntaa urheilutalolla, kuin se että joka päivä hilipasta joka päivä vt 13 yli syömään. Neljäs seikka opettajilla ei riitä resurssit uuden paikan välituntivalvontaan.

Jos kunnan tämän hetkiset päättäjät olisivat purkaa nykyisen yläasteen ja rakennuttaneet laadukkaasti vanhalle paikalle uuden yläasteen niin oltais säästetty monet vaivat. niin ja valtio on luvanut avustusta ko. hankkeeseen kun rakentaminen aloitetaan tämän vuoden puolella.

Toivoisin että nämä tämän hetkiset valtuutetut ei tee seuraaville päättäjille ns. karhunpalvelusta rakentamalla uuteen paikkaan yläastetta, sillä opettajat ja oppilaat käyttävät ko. rakennusta eniten. Yläastetta ei tule rakentaa virkamiehille, eikä luottamustoimessa oleville vaan Oppilaille ja opettajille ym opetushenkilöstölle,

T. NUMERO 2 JOONAS KOLA , Kristillisdemokraatit

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Johan se on koulun paikka !

Viesti Kirjoittaja mape » 23 Loka 2012, 21:44

Oli todella mielenkiintoista olla seuraamassa valtuustokokousta paikanpäällä. Omasta puolestani suuri kiitoksen sana kaikille valtuustossa vanhan koulupaikan puolesta äänestäneille. Koulun rakennuskustannukset ovat nyt kaikille osapuilleen tiedossa. KTK ei nyt pääse sotkemaan uuden koulumme suunnitelmia. Yllätyksiltä vältytään siis siltä osin. Lasten opinahjon rakentaminenkin voidaan varmasti aloittaa nyt ripeästi. Työrauhaa ja voimia kaikille kuntaan rakennushankkeen tiimoilta. (kyllä.... ihan kaikille :) )

Mauri Peltokangas

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Johan se on koulun paikka !

Viesti Kirjoittaja mape » 24 Loka 2012, 13:43

Meiltä perussuomalaisilta usein kysytään konkreettisia parannusehdotuksia. Mielestäni yksi olisi sellainen, että esitetään seuraavalle valtuustokaudelle toimintamalliksi kysymyksiin vastaamista. Valtuutettujen on huomattavan paljon helpompaa tehdä päätöksiä, jos heidän kokouksessa esittämiin kysymyksiin tuodaan vastaukset, tai ainakin ne merkitään pöytäkirjaan selvitettäviin asioihin ja tuodaan vastaukset esim. seuraavaan kokoukseen. Valtuustokokouksessa esitetään usein erinomaisia kysymyksiä käsiteltävien asioiden tiimoilta laidasta laitaan. Ne ohitetaan kuitenkin monin kohdin lähes olan heilautuksella. (liian usein) Päätöksenteosta johtuva eripura juontaa juuri tuon kaltaisesta toiminnasta. Mikäli kysytyt asiat selvitettäisiin aina, kuten kuuluu, ei epäselvyyksiä asioissa olisi. On huomattava, ettei minkään virkaatekevän asiantuntemus tietenkään voi riittää vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, mutta sen takia ei valtuustossa asioita voida ohittaa. Valtuutettuja askarruttavat kysymykset tulee selvittää lain ja asetusten vaatimalla tavalla. Näin toimimalla päätöksissä ei tule jälkikäteen yllätyksiä ja päätöksenteko helpottuu. Tällaista toimintamallia ajaisin itse. Ja tämän esityksen tulisin itse ensimmäisenä tuomaan valtuustolle esiin.

Mauri Peltokangas
Kunnallisvaaliehdokas No 35

s.makela
Viestit: 38
Liittynyt: 29 Touko 2012, 12:19

Re: Johan se on koulun paikka !

Viesti Kirjoittaja s.makela » 24 Loka 2012, 22:31

olipa kokemus.olin myös seuraamassa mitä se päätöksen teko valtuustossa oikein on.täysin avutonta toimintaa kunnan virkamiehiltä.tuli todella paljon hyviä kysymyksiä ja mihinkään ei pystytty suoraan vastaamaan.aina oli niissä vähäisissä vastauksissa mihin uskaltautuivat jotakin kommentoimaan jos sana tai vastaava matkassa mukana. mapen edellinen kommentti valtuustokäyttäytymisestä on juuri sitä mitä kaustisen kunta tarvitsee jatkossa.miten muuten voimme kuvitellakaan tekevämme kuntalaisille oikeudenmukaisia päätöksiä.äänestämällä topin poikaa kuntavaaleissa perinteet jatkuvat päätöksen teossa.NO 26

marko73
Viestit: 62
Liittynyt: 07 Helmi 2008, 09:01

Re: Johan se on koulun paikka !

Viesti Kirjoittaja marko73 » 26 Loka 2012, 20:56

Noh, eipä ole ihme että kuntamme on tässä jamassa. Jopa maaseudun "oman" puolueen (kepun) jäsenet ei saanu omiltaan vastauksia kysymyksiinsä niin siinähän tuli hyvin selväksi tuo salailun ja kyräilyn tavoittelu, valehtelu ja juonittelu virkamiehiltä valtuutettuja ja kuntalaisia kohtaan. Kaustisen sivukylien asukkaat joiden kylästä on koulu lopetettu olette varmaan huomanneet että kylistänne ei enään keskustan riveihin ehdokkaita löytynyt/haluttu onko siis kepun tavoitteena sivukylien autioittaminen ja alasajo. Onko nämä kylät ja asukkaat tarpeettomia??? EI ole. On ollut keskustelua kirkonkylän ala asteen laajentamisesta, miksi lopettaa sivukoulut ja kuljettaa lapset kirkolle ko kielestäni autolla kyyti onnistuu toisinkin päin lapsia kirkolta sivukyliin kouluun ja kustannus säästöt on sen suussa keneltä kysyy... Mutta uusi yläkoulu saa arvoisensa paikan oikealta paikalta ja suurin osa kuntalaisista ovat varmaankin kanssani samaa mieltä jotta KIITOS teille valtuutetuille jotka olitte Seppo Sepän esityksen puolella ja olette valmiita luomaan loistavan uuden opinahjon tulevien sukupolvien käyttöön.. ;)

Marko Järvelä
Perussuomalaiset
No:10

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Johan se on koulun paikka !

Viesti Kirjoittaja mape » 26 Loka 2012, 23:07

Arvoisat Kuntalaiset, ystävät, tuttavat, kyläläiset, naapurit ja juuri sinä, joka luet nyt tätä palstaa....

Perussuomalaiset kanssaehdokkaat tuossa yllä kirjoittaa 100% asiaa. Nyt on tullut aika toimia. Vain äänestämällä voi vaikuttaa kuntamme tulevaisuuteen. Kuntamme asiainhoito on menneinä vuosina näyttänyt sen, miten päätöksiä ei saa mielestämme tehdä. Arveluttavin perustein tehtyjen päätösten jälkipyykkejä pestään vielä vuosia.. Yhdessä voimme siirtää tuollaisen aikakauden historiaan ja alkaa rakentamaan uutta, avointa ja mikä tärkeintä, kuntalaisten mielipiteen huomioon ottavaa Kaustislaista reilua asiainhoitoa. Perussuomalaisten ehdokaslistaa katsoessanne, näette edessänne reilun ja osaavan ryhmän Kaustislaisia. Ehdokkaina on useita maanviljelijöitä, turkistarhaajia, löytyy eri alojen yrittäjiä ja ammattimiehiä, sekä tietenkin aivan loistavia naisehdokkaita eri alojen ammattilaisina. Tälle listalle on teidän jokaisen helppo antaa nyt kunnon kannustus. Toivon, että äänioikeutettu nuorisommekin lähtee nyt mukaamme, viemään kuntaa reiluun ja oikeaan Kaustislaiseen suuntaan..

Sinun äänesi, jollekin seuraavista numeroista tarkoittaa, että olet saanut tarpeeksesi nykymenosta ja haluat muutosta.
3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42

Nejäkymmentä kaustislaista on asettunut (PS) ehdokkaaksi ja ovat kaikki varmasti valmiita tekemään töitä muutoksen puolesta.

On tullut muutoksen aika.

Mauri Peltokangas
Kunnallisvaaliehdokas 35

MARTTA
Viestit: 11
Liittynyt: 05 Touko 2012, 21:23

Re: Johan se on koulun paikka !

Viesti Kirjoittaja MARTTA » 26 Loka 2012, 23:37

Jippijaijei! Yläkoulu nykypaikallaan on paras vaihtoehto ja miljoona nuorten hyväksi ei ole koskaan hukkaan heitettyä rahaa.

Te valtuutetut ja valtuustoehdokkaat otatte raskaan pestin hoitaaksenne. Ei riitä se, että kokouksissa polemikoidaan eikä varsinkaan päätösten jälkeen. Sitä ENNEN on otettava asioista (kaikenlaisista) ja FAKTOISTA selvää. Ei kai kukaan politiikkaan haluava kuvittele, että asiat tuodaan valmiiksi pureskeltuina eteen? Aikoinaan kuulin sellaisenkin kommentin valtuutetulta - tosin ei Kaustisella -, että taas päätettiin niin hullusti ; )

Kaustinen tarvitsee asiantuntevan ja faktoista selkoa ottavan päättäjien joukon, joka ei päätöstensä jälkeen enää luimistele nurkkapielissä tehden hallaa niin itselleen kuin Kaustisellekin.

MARTTA
Viestit: 11
Liittynyt: 05 Touko 2012, 21:23

Re: Johan se on koulun paikka !

Viesti Kirjoittaja MARTTA » 27 Loka 2012, 00:01

Ja vielä lisäyksenä :)

En ole mihinkään puolueeseen sitoutunut enkä sitoudu! Äänestän aina vaaleissa kuin vaaleissa ihmistä, jonka tiedän olevan kykenevä päätöksenteossaan ja joka uskaltautuu sukeltamaan kaikenlaisen kiihkoilun ja leimaamisen yläpuolelle.

teemu koivusalo
Viestit: 3
Liittynyt: 09 Joulu 2011, 19:19

Re: Johan se on koulun paikka !

Viesti Kirjoittaja teemu koivusalo » 27 Loka 2012, 19:54

olisi aika että keskustan ikuisuuden kestänyt huijaaminen ja velmuilu saataisiin päätökseen Kaustisellakin. Kalliiksi tuli, sinä päätät..

Vastaa Viestiin