ostakaa hyvät talot sadoilla tuhannsilla

Asunnot ja asuminen. Rakentaminen, sisustaminen, tontit ja vaikka homevauriot. Täällä puhutaan asumisesta. Tänne myös osto, myynti ja vuokrausilmoitukset.
rusina
Viestit: 31
Liittynyt: 05 Huhti 2008, 13:30

ostakaa hyvät talot sadoilla tuhannsilla

Viesti Kirjoittaja rusina » 13 Touko 2011, 22:39

On valtavan hyvä, että me Jylhäntien paritalon asukkaat saamme lukea lehdestä itseämme koskevat päätökset. Hienoa, että edes joku taho vaivautuu kertomaan totuuden.

Nimittän kunnasta ei virallista päätöstä ole postitettu enkä kyselyistäni huolimatta ole saanut tietoa asiasta.

Jylhäntien paritalojen ostajan on parasta tarkastella kokonaisuutta pelkästään tonttina talo on pelkkä rasite ja purkaminenkin tulee kalliiksi, koska autotalli sisältää asbestiseinää, jonka purkaminen on luvan varaista.Tämä on todellkin rakennettu 1982 rakennusjätteestä eikä yhtään peruskorjausta ole tehty.

Olen asunut tässä 10 vuotta. Koko sen ajan sulamisvedet ovat valuneet talon alle, koska salaojitusta ei ole. Katto vuotaa - se on laitettu kasaan tavallisilla nauloilla, jotka ovat nousseet pelteineen ylös jo vuosia sitten, ohtalaudat märänneet räystäät tulvii yli eikä syöksytorvista ole asumisaikanani tullut tippaakaan vettä.

Autotallista sisäkatto on tulossa alas. Eteisessä katon ja seinän välistä tulee ruosteista vettä pitkin seinää. Paloturvallisuus on kyseenalaista, koska savupiippu on tehty pelleistä. Sisäpuolella muureissa on halkeumia. Hormin kunnosta ei tiedä kukaan, koska palotarkastusta ei pyynnöistäni huolimatta ole suoritettu.

Ulkovuoraus on haljennut kauttaaltaan ja lautoja vääntyy irti, maali hilseilee pesuhuoneessa laatat pullistelee ja ovat alkaneet murentua alas. Tontilla on arvokasta vesi, ja sähköliittymä viemäristä ei voida puhua.

Tuola on betonirengaskaivo, joka vuotaa metsään. Putki on ainakin yhdeltä kohtaa poikki ja kaivo tyhjenee sisään asuntoihin säännöllisin väliajoin. Home/kosteusmittauksia ei tietenkään ole suoritettu, mutta on selvää, että sitä näissä olosuhteissa on. Ostajaehdokkaat voivat rohkeasti ottaa yhteyttä mielelläni näytän paikkoja ja kerron loputkin viat ja puutteet!

Vieras

Re: ostakaa hyvät talot sadoilla tuhannsilla

Viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Touko 2011, 16:30

Kuule rusina kannattasko pysytellä vaan pullan päällä. Eikös kunta omista talon, jos näin on niin tartteeko sen silloin kysyä sinulta esim. että saako sitä myydä koska et ole lain mukaan asianosainen??
Ihmettelen miten olet pystynyt asumaan noin huono kuntoisessa talossa, tulee mieleen että taidat hieman "juksutella" tuota kuntokartoitustasi.
Kyllä ostamisesta kiinnostunut taho varmaankin pyytää/vaatii asianmukaisen kuntokartoituksen mutta tuskimpa se sitä pyytää joltain katkeroituneelta vuokralaiselta.

Ps. Kannattaa muuten säilyttää suhteet ainakin tulevaan omistajaan jotta voit jatkaa asumista siinä loisto asunnossa.

oman onnensa seppä

Re: ostakaa hyvät talot sadoilla tuhannsilla

Viesti Kirjoittaja oman onnensa seppä » 14 Touko 2011, 17:37

Eikös aloittaja ollut valittanut kuntaan että talo on asumiskelvoton, kun vuokraa olisi nostettu. Ei kai siinä muuta kun etsit uuden asunnon, niin itse kunkin on tehtävä, ei auta odottaa että joku osoittaa, että muuta tuonne.

rusina
Viestit: 31
Liittynyt: 05 Huhti 2008, 13:30

Re: ostakaa hyvät talot sadoilla tuhannsilla

Viesti Kirjoittaja rusina » 14 Touko 2011, 22:02

jep o valittanut 10 vuotta kulkenut KORJAUKSIA anelemassa ihan suotta!!jälkeenpäin tuntuu typerältä olisi pitänyt pakata kamansa jo ajat sitten ja nostaa kytkin mutta mennyttä ei voi muuttaa siispä kohti tulevaa!!! Korotetun vuokran olisi maksanut iloisena jos olisivat pitäneet kunnossa aunnon vaihto kaustisella ei auta saa enemmän lahopuuta isompaan hintaan joten mielummin paljon tilaa ja lahopuuta kohtuulliseen hintaan!!!tässä piilee myös opetus tänne jääville vuokra asujille "älä valita ole tyytyvänen tai kämppäsi puretaan" :)

oman onnensa seppä

Re: ostakaa hyvät talot sadoilla tuhannsilla

Viesti Kirjoittaja oman onnensa seppä » 15 Touko 2011, 12:25

Jospa koittaisit Veiskonluoman tuolta puolen tai ihan synnyinseudultasi, vois löytyä hyviä asuntoja.

Vieras

Re: ostakaa hyvät talot sadoilla tuhannsilla

Viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Touko 2011, 09:17

Vois vaihtaa laminaatit ku kaks vuotta ollu jo samat!!! Onneks kävin koulut ja nyt on töitä nii paljon ku jaksaa tehä nii voi ottaa vaikka miljoonan lainaa eikä tunnu missää

Vieras

Re: ostakaa hyvät talot sadoilla tuhannsilla

Viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Touko 2011, 16:26

mee vaikka perhon peräkylille tai johonkin muualle korpeen kitisemään, sieltä varmasti löytyy joku kiva kämppä, vaikka eurolla ja kaikilla mukavuuksilla järven rannalta, niin ei tarvi kitistä. Pakkoko se on täällä olla jos täällä on niin huonot oltavat. :evil:

Vieras

Re: ostakaa hyvät talot sadoilla tuhannsilla

Viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Touko 2011, 18:20

Tässä kunnassa näkyy kaikki varat menevän tuon kansanmusiikin tekohengitykseen. Melko huonossa kunnossa näkyy kiinteistöt olevan siellä täällä ja esim tiestö...tuo ylijoentieki on ku perunamaalla ajas penkkien yli!

Ei sitä turhasta aina kitistä.

Vieras

Re: ostakaa hyvät talot sadoilla tuhannsilla

Viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Touko 2011, 22:44

Ottakaa hyvät ihmiset ne pinkit lasit pois päästänne.
On totta että moni marisee turhasta, mutta kun on Kaustisen kunnasta kyse niin kiinteistöille ei tehdä minkäänlaisia kunnostustoimia ennenkuin on liian myöhäistä, jos silloinkaan. Ilmeisesti kunnossapito olisi turhan tyyristä, vaikka festareitten tekohengitys on vieläkin tyyriimpää.

Vastaa Viestiin