MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Alue jossa sallitaan vapaamuotoinen keskustelu aihepiiristä riippumatta.
urmy
Viestit: 26
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 20:20

Re: MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Viesti Kirjoittaja urmy » 30 Huhti 2012, 21:20

Kiitokset mapelle surkeiden kouluolojen esiinnostamisesta. Useat aiheeseen liittyvät linkit ja selkeä perehtyneisyys taudinkuvaan olisivat ilman sinua jääneet meiltä tasankomaavosuilta huomaamatta. Jonkin sortin vauhtisokeus riivaa meitä näissä julkisten tilojen kosteusvaurioiden ymmärtämisessä. Ehkä niitä on ollut liikaa, mutta niiden myöhemmät vaikutukset eivät ole edes tiedossamme. Maalit, liimat ja rakennuslevyjen sisältämät kemikaalit aiheuttavat kosteissa tiloissa hengenvaarallisia yhdisteitä.
Lapsuudessani homepikkaista leipää jyrsiessäni sanottiin sen tuovan hyvän lauluäänen. Ei pitänyt sekään paikkaansa ainakaan minun kohdallani.
Julkiseen keskusteluun ikävästä aiheesta lähdin mukaan 26.4. Perhonjokilaaksossa julkaistussa mielipiteessä. Saman päivän aamuna oli yläasteella opiskeleva tyttäreni astmalääkärin vastaanotolla. Suora lyhennetty lainaus erikoislääkärin lausunnosta: "Keuhkoastmaa hoidettu vuodesta 2007-2010... Astmalääkitys saatu loepttaa... Sallalla on astmatausta, joka rauhoittui yllättävän hyvin, kunnes nyt uudet ongelmat yläasteella... Koulunkäynti ei voi enää tapahtua sisäilmaongelmaisissa tiloissa... Koulujärjestelyt toteutettava Sallan kohdalla muulla tavalla kuin nykyisessä koulussa."
Kulunut lukuvuosi on ollut perheessämme painajaismainen. Toistuvat kuumeilut, päänsäryt ja pahoinvointikohtaukset olisivat ilman lääkärintodistustakin rajoittanne koulunkäynnin ainoastaan koepäiviin. Sen päätöksen teimme jo aiemmin. Jokainen tekee omat johtopäätöksensä, mihinkään kansanryhmän kiihottamiseen en ryhdy. Loppupelissä vastuun tapahtuneesta kantaa lähiomainen, ei kukkan muu. Koulunkäynti tyttäremme kohdalla jatkuu 2.5. alakoulun liikuntasalissa, se tila löytyi ripeästi. Valitettavasti en voi yhtyä siihen näkemykseen, että kunnan viranhaltijat olisivat toimineet asian suhteen parhaalla mahdollisella tavalla. Poliittisesti leimautuneena, en ole halunnut aikaisemmin julkituoda ylläolevia näkemyksiä. Esittämäni tosiasiat puhukoot puolestaan. Kuntalaisilta saamani palautteen perusteella pelkään asioiden pystyyn karsimisen olevan edessäpäin.
Urpo Myllymäki p. 050 5870855

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Viesti Kirjoittaja mape » 01 Touko 2012, 12:58

Löytyipä Kaustiselta MIES haalareiden sijaan ! Hattuni nostan valtuutetulle, joka ottaa kantaa täällä meidän rivikuntalaisten keskuudessa. Reilusti omalla nimellään. Kenenkään kohdalle ei kuitenkaan olisi toivonut tuonkaltaista kokemusta sattuvaksi. Asia on ollut repivän todennäköinen jo pitkän aikaa. Nyt on löytynyt väistötilat jälleen yhdelle luokalle ? Erittäin hyvä niin. Mitenkäs muut, jäljelle jäävät. Onko tosiaan niin, että Kaustisen yläkoulun oppilaita ja henkilökuntaa pidetään kuin "koekaniineja" .... Siirrellään sitä mukaan, kun tosissaan sairastuvat ! Haluan nyt viimein nähdä, mitä tekee koulun johto ? Eikö näytöt jo riitä ? Mitä vielä kaivataan ? Mitä tekee seuraavaksi terveystarkastus,, eikö tuollainen tosiaankaan riitä näytöksi sulkea koko koulu. Nyt saamme nähdä moraalin, ammattitaidon, sekä todellisen tahdon olemassaolon. Tähän saakka sitä ei ole ollut mielestäni tarpeeksi, 7 viikkoa tulee kohta tuhnatuksi.

Kenellä on tai olisi ollut oikeus ja velvollisuus sulkea tuo homeläjä jo aikoja sitten ?? Pystyykö tähän kysymykseen vastaamaan joku asiasta vastuussa oleva taho henkilönä virkansa puolesta omalla nimellään.
Kun totuuden torvet alkaa toitottamaan,,, selitykset eivät auta.

Mauri Peltokangas

Kaarina
Viestit: 23
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:13

Re: MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Viesti Kirjoittaja Kaarina » 01 Touko 2012, 18:31

Sydämmeen sattuu, ainakin yksi lapsi on sairastunut. Kenen on vastuu, siinä kysymys, jota tulee lähestyä eri näkökulmista. Vanhemmilla on aina vastuu lapsen hyvinvoinnista. Koulun home ongelma ei ole vanhempien vastuulla.

Laki pakollisesta oppivelvollisuudesta määrää lapset kouluun, siihen eivät vanhemmat voi vaikuttaa........ On myös laki koulutilojen turvallisuudesta ja terveellisyydestä, sekä valvontaohjeet, joista vastaa viranomaiset....... Tämä on laiminlyöty !!!
Vanhempien tulee voida luottaa, että koulu on EHDOTTOMASTI paikka, jossa lapsi on turvassa kaikilta osin.
En siis voi yhtyä ajatuskeen, että vastuun lasten sairastumisesta kantaa omaiset. Sairaudesta kantaa vastuun potilas, tässätapauksessa lapsi, sekä hänen vanhempansa. Koko hänen elämänsä ajan se pitää paikkansa ja on kohtuutonta, että se tapahtuu törkeitten laiminlyöntien seurauksena.
Sairatuin noin 35 v. sitten. Uudessa työssäni käytin runsaasti desifektio aineita, en osannut suojata hengitystäni niin kuin olisi pitänyt. Olinhan nuori ja terve. Keuhoni vaurioituivat. Sairastuin keuhkoastmaan.
En ole syyttänyt ketään, laiminlöin ohjeittan noudattamisen. Ihminen on sellainen, että ei sitä usko, että minä sairastun. Ei sitä ymmärrä ajatella niin.
Puhun siis kokemuksesta. Mielestäni tämä Kaustisen koululaisten tilanne on törkeää välinpitämättömyyttä päättäjien taholta, sekä henkistä julmuutta, lapsistaan huolta kantavia, vanhempia kohtaan.

Te joilla päätösvalta on toimikaa ja siirtäkää kaikki pois saastuneista tiloista Heti..
Viimeksi muokannut Kaarina, 05 Touko 2012, 11:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Kaarina
Viestit: 23
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:13

Re: MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Viesti Kirjoittaja Kaarina » 03 Touko 2012, 17:39

Onko niin, että koululta on kaikki siirretty pois ?, koska kukaan ei enään näe vaivaa edes kirjoittaa asiasta.
Onko käynyt niin, että oma lapsi on turvassa ? Muiden lapsista viiis!!!!
Työskenteleekö opettaja joka on sairastunut edelleen saastuneissa tiloissa ?

Kaikkihan on hyvin, silloin kun asiasta ei puhuta !!!

Piiloitetaan pää pensaaseen ja odotetaan, kyllä ne ongelmat siitä poistuvat..niinhän tuolla aijemmin yksi kirjoitti,
että on "mahdollisesti pelätty" niin paljon, että ei ole uskallettu mitään sanoa....

Mielestäni vastuun taakka kasvaa, mitä pitenpään asian kuntoon saattamista viivytellään..

urmy
Viestit: 26
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 20:20

Re: MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Viesti Kirjoittaja urmy » 08 Touko 2012, 21:00

Ei kukaan ole täydellisesti turvassa ennenkuin yläkoulu on lopullisesti suljettu. Koulutarvikkeiden, vaatteiden ja oppilaiden piipahtaminenkin yläasteen tiloissa riittää pöpöjen kulketumiseen puhtaisiinkin tiloihin. Viranhaltijat ovat selvästi päättäneet, että näillä toimitiloilla pärjätään loppu lukukausi. Perheessämme tilanne on hieman kohentunut. mitään ihmeparannusta ei ole kuitenkaan tapahtunut. Käsittämättömänä pidän asian yleistä vähättelyä ja yliolkaista suhtautumista vallitsevaan tilanteeseen. Mikään kärkihanke väistötilojen järjestäminen oppilaille ei mielestäni ole ollut. Jonkin sortin kauhulla odotan minkälaisia pysyviä haittoja oppivelvollisuuttaan suorittaneet lapset ja koulunhenkilökunta joutuvat vielä kokemaan.

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Viesti Kirjoittaja mape » 09 Touko 2012, 13:37

Suurinta ihmetystä mielestäni asiassa on herättänyt asian ylimalkainen vähättely ? olen itsekin kuullut aikuisen miehen sanovan, kuinka tuo koulun homeongelma nyt on haihattelua ja pienellä puhdistuksella hoidettu ??? (äly hoi) Onhan meitä maailmassa moneksi. Kuitenkaan päättävässä elimessä toimivalta en olisi tuonkaltaista paskaa halunnut kuulla. Tämä esimerkkini kertoo osaltaan syyn siihen, ettei koulun sulkemiseen ole kiirettä virkaatekevillä ollut. Hyvin mielin varmaankin vanhat ukot pötköttää kotona, kun lastenlapset sairastuvat homeläjässä. Päät pois puskasta ja hommiin sanon minä sellaisille tuhnareille ! Tulisi tajuta hoitaa itsensä ulos valtapallilta, jos mahdollisuutta vaikuttaa oikeisiin asioihin ei kiinnosta käyttää.

Mauri Peltokangas

Kaarina
Viestit: 23
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:13

Re: MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Viesti Kirjoittaja Kaarina » 09 Touko 2012, 15:54

urmy kirjoitti:Ei kukaan ole täydellisesti turvassa ennenkuin yläkoulu on lopullisesti suljettu. Koulutarvikkeiden, vaatteiden ja oppilaiden piipahtaminenkin yläasteen tiloissa riittää pöpöjen kulketumiseen puhtaisiinkin tiloihin. Viranhaltijat ovat selvästi päättäneet, että näillä toimitiloilla pärjätään loppu lukukausi. Perheessämme tilanne on hieman kohentunut. mitään ihmeparannusta ei ole kuitenkaan tapahtunut. Käsittämättömänä pidän asian yleistä vähättelyä ja yliolkaista suhtautumista vallitsevaan tilanteeseen. Mikään kärkihanke väistötilojen järjestäminen oppilaille ei mielestäni ole ollut. Jonkin sortin kauhulla odotan minkälaisia pysyviä haittoja oppivelvollisuuttaan suorittaneet lapset ja koulunhenkilökunta joutuvat vielä kokemaan.
Raaka mielipiteeni on, että teillä vanhemmilla ei ole muuta vaihtoehtoa, kun kokoontua yhteen ja päättää, että lapset eivät mene kouluun ennenkuin on selkeä selvitys ja lupa siitä, että koulu suljetaan. On vaara, että koulussa opiskella syyskaudellakin ellei nyt toimita NÄIN PÖYHKEÄÄ välinpitämättömyyttä ei missään koskaan ole koettu, mitä Kaustisen koulusta vastaavat nyt harjoittavat. Mitä tekee valtuutetut !!! Onko totta, että yhtään ihmistä ei löydy koko paikkakunnalta jolla valta on. Ei osaa sitä käyttää. Saapa nähdä joko minut lempataan täältä, tiedän tämän olevan kansanryhmän kiihotusta.. Lasten terveydellä pelaaminen on varmasti tuomittavampaa... Tulen mielellään luennoimaan tästä sairaudesta, johon nyt alistetaan tietoisesti lapset. Operaattorin valvoja varmasti minut löytää.

Kaarina
Viestit: 23
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:13

Re: MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Viesti Kirjoittaja Kaarina » 09 Touko 2012, 21:21

Tiedän mielipiteeni kuulostavan kohtalaisen jyrkiltä. Itsekin huomaan, kun sen luen :) , mutta asia josta keskustelemme on vielä jyrkempi ja periksiantamaton.
Toivoa saattaa, että mahdollisimman moni koululainen selviää terveenä tästä koettelemuksesta.
Tuntuu äärimmäisen pahalta sairastuneiden kohta, ihan oikeasti, he ovat vielä lapsia......
Voimia opettajalle, joka sairastui, sekä lasten vanhemmille....

Kaarina
Viestit: 23
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:13

Re: MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Viesti Kirjoittaja Kaarina » 11 Touko 2012, 17:09

Monet kokevat tämän kirjoittelun, saman asian jauhamisena,,,,, sitähän se on pitää paikkansa,,,, "RAAKAA LUETTAVAA KOULUSTA" otsikon alla, kun kantaa asioihin otamme ei voi vähättelevästi asiaan suhtautua,,,,, jolla sydän on, tai edes vähänkin ajattelee muita kun ainoastaan itseään.

Oma kunnia, "niinsanotuista saavutuksista" kunta sektorilla. "Monumentit", joita pystytetään, eivät merkitse mielestäni mitään silloin, kun niihin uhrataan lasten terveys.

Jokaisen elämä on ainutkertainen ja pyhä, jota tulee vaalia.
Kenellään ei ole oikeutta tietoisesti, saattaa toisen terveyttä vaaralle alttiiksi . Käsi sydämelle..........

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: MP. "raakaa luettavaa koulusta"

Viesti Kirjoittaja mape » 12 Touko 2012, 16:56

Tilatyöryhmä on nyt vieraillut Nivalassa ja Kalajoella. Kunnanhallitukselle tuotiin tiedoksi tilatyöryhmän tutustumiskäynnit Kalajoen ja Nivalan koulujen kapselointikohteisiin.

Päätös
Kunnanhallitus antoi luvan edetä suunnittelussa hankkimalla asiantuntija-arviot yläkoulun kapseloinnista ja pyytämällä hahmotelma uusien tilojen sijoittelusta, työarvio 2 - 3 työpäivää.

Milloin meille vanhemmille järjestetään tiedotustilaisuus syyslukukauden koulutiloista ? Vai katsotaanko asian meille enää lainkaan kuuluvan ?? Missä opetus jatkuu kesän jälkeen ? Onhan tämä nyt kertakaikkiaan melkoista pelleilyä !(en enää ihmettele mitään) Mielestäni meille vanhemmille on ehdottomasti tiedotettava koulutukseen liittyvät asiat hyvissä ajoin, ennen kesäloman alkua. Näin voimme järjestää lastemme opiskelupaikat itse uudelleen, mikäli koulun kanssa pelleily ja kikkailu kunnassamme jatkuu. Palkkaa maksetaan sivistysjohdolle siitä, että näitä asioita hoidetaan. Vanhemmat ovat nyt ihmeissään odotelleet tiedotusta,,, ja mitään ei kuulu ?? Luvattu on 8 viikkoa sitten, että meille tiedotetaan ja kerrotaan tilanteen etenemisestä. Paskaako ne jauhaa aina ja kaikesta, vai mitä tämä merkitsee ? Sivistyspalveluiden hoito on kunnassamme aivan naurettavalla tasolla tätänykyä. Lupauksia ei pidetä, mistä se johtuu ? Omat lapseni eivät missään tapauksessa enää jatka opiskelua tuossa sivistysjohdonkin julkisuudessa "epäterveelliseksi ympäristöksi nimeämässä" rakennuksessa. Yleisten sivistyspalveluiden tavoiteet on täysin toteuttamatta Kaustisella. Epäpätevää ja lähes naurettavaa viranhoitoa sanon tähän arvosanaksi.

Kaikesta huolimatta lämmin päivä kaikille Äideille huomenissa...
Mauri Peltokangas

Vastaa Viestiin