Yhteistoiminnasta yleensä

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
julang
Viestit: 54
Liittynyt: 03 Helmi 2008, 13:36

Yhteistoiminnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja julang » 14 Elo 2014, 09:36

Olen suurella mielenkiinnolla lukenut tätä foorumia ja huomannut, että käyty keskustelu on ajankohtaista ja monesti aiheesta tai ainakin lähellä aihetta :)

Olisi ehkä toivottavaa että muutkin ottaisivat osaa ja antaisivat oman arvokkaan mielipiteensä eri asioihin, joilla kuntapäättäjät saisivat ns. "tavallisen kuntalaisen" tuntoja tietoonsa. Se että kirjoittaako nimimerkillä tai ilman on mielestäni jokaisen oma asia jos ei loukkaa ketään.

Mutta suurempana ongelmana pidän silti ainakin nyt käytyjen keskustelujen pohjalta, sitä että kova nokittelu puolueiden välillä tai ainakin puoluekantojen välillä meinaa ajaa ohi itse asian tai ongelman? Se että haukkuu toisen klupin toimet, ihmiset tai totetaa että ne ovat täysin väärät ei varmasti johda yhteistyöhön ja asioiden paranemiseen ainakaan helpolla jatkoa ajatellen? Tätä esintyy aika lailla ja monesta eri suunnasta. :geek:

Olisiko ehkä parempi jatkossa lähestyä asioita asioina ja miettiä yhdessä PARAS ratkaisu kuntalaisen kannalta, eikä miettiä kuka mahdollisesta tuloksesta saa merkin rintaansa tai niinkuin monesti kuullut termin "sataa meidän laariin"
Jos omasta mielestä joku on joku epäkohta tai asia ei ole kuten pitäisi, on ehkä parempi tuoda se esiin puhtaana asiana tai mielipiteenä, ja mikä tärkentä antaa OMA PAREMPI ajatus tai idea tilalle?

Yhdessä näitä juttuja on kait kuitenkin hoidettava ja demokratiassa enemmiston kanta on se oikea, virallinen tahtotila ja siihen on tyydyttävä?=kuntalaisten tahto edustajiensa kautta...käsittääkseni. Päätöksenteossa on myös se hankaluus että kaikki päätökset tehdään sen hetkisen tiedon ja faktojen pohjalta, ja jos jälkeenpäin huomataan että se ei ehkä ollutkaan paras ratkaisu, on viipymättä koitettava korjata tilannetta mahdollisuuksien mukaan. Jos päättäjät olisivat ennustajia homma olisi todella helppoa, mutta se ei taida vielä onnistua? Jälkiviisaus ei taas hyödytä muuta kuin oppimistarkoituksessa, ja historia on paras opettaja.

Tämä oma jaaritukseni ei ole tarkoitettu kenellekkään erityisesti ei PS tai KEPU,n tai kenenkään muukaan klupin puhumattakaan henkilön suuntaan, vaan olen aidosti huolissani että asiat eivät toteudu parhalla mahdollisella tavalla ja kuntia palvellen, koska aika kuluu rakentavan keskustelun, syyttelyn ja PÄÄTÖKSEN teon puutteessa. Seurauksena kunta ja kuntalaiset kärsii.

Toki odotan kommentteja tähän avautumiseeni että olenko täysin metsässä ja yksin ajatuksineni?
Ja laitoin nimenikin mukaan ja numeron :P
Jussi Lång
010505 9525
FI-69600 Kaustinen

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Yhteistoiminnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja mape » 15 Elo 2014, 21:32

Olen suuresta osasta Jussi täysin samaa mieltä... esim. tuo "sataa meidän laariin" (joka jo sanamerkityksensäkin mukaan on todettavissa erittäin käytetyksi fraasiksi keskustapuolueen piireissä) ei ole hyvä lähtökohta tehdä päätöksiä... Koska silloin ei tietenkään ajatella, kuin omaa "laaria" ja "iso kuva" asioista siten helposti hämärtyy...... tämä on kuitenkin ollut hyvin tavallinen tyyli kuntamme valtuustosalissa toimittaessa... miksi ? no käsittääkseni siksi, että kun joku on valtaa saanut on hän vallan päättänyt pitää... maksoi mitä maksoi... olemmehan kuulleet erään virkaatekevän keskustavaikuttajan kommentin vaalien jälkeen " kun vallan saimme,,, sen myös pidämme",, jonka jälkeen jaettiin esim. puheenjohtajuudet lautakunnissa "tasapuolisesti" siten, että sille nauroi puoli suomea..

Myönnän, että Itse henkilönä syyllistyn piikittelemään puoluepoliittisesti jos "tumpeloidaan", koska mielestäni asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä ja tapani kirjoittaa on se mikä se on.. lisäksi nuo päätökset on tehty poliittisesti, joten eikös niitä voi silloin ihan reilusti myös politisoida? vai katsotaanko politiikan tekeminen keskustan yksinoikeudeksi kunnassamme ?...... tiedän, että tiukasti asioihin puuttuminen ei ole aina mukavaa,,, ja aika ajoin varmasti jopa ärsyttävääkin. Jos ärsyttää,,älä lue. mene vaikka ongelle :).. On kuitenkin muistettava, että jos tekee päätöksiä salissa, jossa tulee myös vastakkaisia ajatuksia,,, ja niitä "OMIA PAREMPIA EHDOTUKSIA" ja niihin ei olkaa kohauteta on turhaa ottaa nokkiinsa, jos jälkeenpäin todetaan tosiasiat. Vai elämmekö jossain perkeleen periferiassa, jossa ei saisi ääneen kommentoida kenties hutiloimalla tehtyä päätöstä tai ihan tietoisesti tumpeloitua asiaa ? en usko että elämme. Jos esim. omalta kohdaltani lähestyn jotain katsomaani ongelmaa luetaanko se aina narinaksi tai haukkumiseksi... jos tenavat tekevät jotain pahuutta, eikö heitä voi jälkikäteen opastaa... haukutaanko vanhempia silloin narisijoiksi ?

Niin,,, Kaikenlainen yhteistyö on hyvä juttu.. mutta jos yhteisesti jotain esim. valtuuston iltakoulussa puolueet päättävät,,, miksi keskusta ottaa ne sitten ryhmäpuheessaan omiksi teemoikseen ? kuten esim päiväkodin kohdalla.... se oli juurikin tuota "sataa omaan laariin" ajattelua. Demokraattinen päätöksenteko vaatii myös vastuun siten, että enemmistön päätöksillä tehdyt asiat ovat enemmistön vastuulla.. nykyään tuntuu, että jos enemmistö tekee jotain vaikka vahingossa väärin... syytetään siitä hetken päästä vähemmistöä, joka puuttuu asiaan... en voi käsittää...

Perhonjokilaakson kirjoitus oli hieno esimerkki, kuinka esim Perussuomalaisia tukisteltiin hallikauppojen moittimisesta... Aloitan tuon kirjoituksen kannustamana nyt tulevassa kirjoittamaan nämä suorat ajatukseni lehtiin, koska siellä näköjään kaikenlaista potaskaa julkaistaan :) Perhonjokilaakson jutun kirjoittajalle sanoisin, että mitäs perkele se keskusta on sen tyhjän hallin suhteen tehnyt ? ei mitään ! Kirjoituksessa maalataan kuvaa, että PS olisi jotenkin ollut itse kauppaa tai työpaikkoja vastaan.. typerää ! ja täysin perusteeton ala-arvoinen väite, joka ei pidä paikkansa ! Asiakirjoista on luettavissa totuus !!! PS luottamushenkilöt vaativat vain samaa, kuin tilintarkastajakin,, hyvään hallintotapaan ja kaupantekotapaan viitaten.. ei muuta.
Täysin käsittämätöntä paskaa sanon minä tuollaiselle kirjoitukselle (vain oma mielipiteeni) mutta tarkoitushan tuossa kirjoituksessa olikin, että "sataa omaan laariin"... Totean vielä Jussi, että se ei ole syyttelyä, jos päätöksen jälkeen todetaan, että asiat on tehty päin persettä, jos ne on tehty päin persettä !!! se on toteamus tilanteesta, joka on tapahtunut.. eikö vain ? Ajatus hyvästä yhteistyöstä on hieno ja kannatan sitä... jos joku henkilö muuttuu yhteistyöhaluttomaksi siksi, että hänen tekemisiään virheen sattuessa kritisoidaan ei sellaisen henkilön pitäisi hakeutua politiikkaan tai luottamustehtäviin lainkaan... Saatikka henkilöt jotka eivät voi perkele kylillä edes tervehtiä... vain siksi että toinen henkilö on poliittisesti luottamustehtävissä eri ryhmässä. Silläkö sitä yhteishenkeä sitten luodaan ? Luodaanko yhteistyötä sillä, että jos sanon, että olet epäonnistunut... et tee enää kanssani kuntalaisten veroeurojen kohtaloon vaikuttavia päätöksiä ? eikö sellaiselle henkilölle pitäisi todeta, että kannattaa mennä kotiin kasvamaan aikuiseksi.

Selän takana paskaa en ole tottunut koskaan jauhamaan kenestäkään tai mistään asiasta.. enkä katso syyllistyväni kyräilyyn... se on helpompaa,, ei mene vanhemmuuttaan naama norsun perseeksi....

Mauri Peltokangas

Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Re: Yhteistoiminnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 20 Marras 2014, 07:28

Yhdyn edellisiin puhujiin. ;)

"Sataa omiin laareihin".
Kun kävit tuolla toisaalla aikanaan kirjoittelemassa Kaustisen venkoilusta kansanmusiikkisäätiön osalta, ja kuinka se pitää saada nurin,, sain ympäri Suomen syytöksiä siitä kuinka Kaustisen persut haluaa lopettaa musiikkifestarinsa.
(Mistähän nämä näiden näkemykset oli saanu kipinän nuotioonsa?)

Nyt kun eduskunta sai Sote ratkaisun vireille, niin eiköhän demarit ottaneet lehdessään sen ihan omaks onnistumikseensa, eli keräs pisteet, vaikka juuri Keskustalla ja Perussuomalaisilla oli siihen juttuun suurin syy sen onnistumiselle.

Näitä vastaavia juttuja on sitten vaikka kuinka paljon takataskussa.

Mutta kuten Mauri sanoi, tästä Kaustisen puheenjohtajain tuolileikeistä, niitä ei ymmärtänyt kukaan, ja niille naurettiin.
Kuten nyt oli tuo perusnuorten saama tai oikiasti saamaton puoluetuki.

Tuosta nuorisotuesta vähäsen, demarit lehdessään piti suunsa supussa asian tiimoilta, mutta kun KHO.n päätös tuli, eiköhän se aatteenvärillä päänsä maalannut Pia Viitanen heti ollu keräämässä pisteitä kotiin, ja jakamassa rahaa PS.n nuorille.

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Yhteistoiminnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja mape » 23 Marras 2014, 21:31

Tähän aiheeseen tuli mieleeni lisätä, että Jussi on oikeassa tuon edestakaisen poliittisen "kopistelun" suhteen... mutta on muistettava mistä se johtuu. Usein, juuri kuten Jussi tuossa avauksessa kehoittaa/ toivoo, yritetään nimen omaan löytää niitä ratkaisuja "porukassa" mutta auta armias, kun päästään saliin alkaa välitön kepun ryhmäpäätösrumba.... eli siis jos "yhdessä" puidut asiat eivät ole keskustan ryhmäpäätöksen mukaiset.... ei ole mitään yhdessä päätettyjä tai suunniteltuja asioita, vaikka niitä olisi erilaisissa kehitys ja/tai työryhmissä paapottu kuukausitolkulla !!!! ..
joskus tuntuu, että tulisi kunnalle halvemmaksi, jos valtuuston puheenjohtaja ja kepun ryhmäpäällikkö huitoisi asiat läpi keskenään salissa ( anteeksi unohdin demarit) .... säästyispä 25 valtuuston kokouspalkkiota ja paljon turhaa äänenkäyttöä ... koska sama mitä esim. PS ryhmä saliin tuo.... se menee äänillä nurin. Ollappa viisas ja kertoa miten se yhteinen tahto tulee päätöksiin ?

No, usein olen kuullut, että tämä on sitä demokratiaa... kyllä, sitä se. Tämä on vain sellaista yksinkertaisen enemmistön demokratiaa.... joka on oikean demokratian irvikuva. se, että YHDEN valtaapitävän puolueen toimet vaikuttavat siihen, mitä kunnassa kaiken kaikkiaan tapahtuu, onkin yleensä sellainen "salaisuus", ettei siitä saa mitään "vauhdissa" kertoa varsinkaan niille veronmaksajille, joita asiat koskettaa... asiat on ryhmäpalavereissa valmiiksi päätetty sen enempää tutkiskelematta ja keneltäkään mielipidettä kysymättä,,, tällainen on demokraattisen Kaustisen keskustan ryhmän tapa toimia.... onko se mahdoillista enää 2015, kun uusi kuntalaki tulee voimaan jää nähtäväksi.... siihen saakka tehkäähän kuntalaisten kannalta viisaita ryhmäpäätöksiä. Minua ei voisi enää vähempää tekemisenne kiinnostaa... jos sanomista päätöksissä on,,, ei sitä voi etukäteen sanoa, joten jos kommentointia tumpelointiin sen tiedoksi saamisen jälkeen kutsutaan jälkiviisaudeksi... kutsutaan vaan :)

Mauri

julang
Viestit: 54
Liittynyt: 03 Helmi 2008, 13:36

Re: Yhteistoiminnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja julang » 24 Marras 2014, 08:49

Hmm, mielenkiitontoista? Olisiko heittää joku konkreettinen esimerkki aiheesta?
Eli joku joka on ryhmien välillä sovittu ja asia muuttunut kokouksessa toiseksi?

Jos näin on asiasta olisi ehkä hyvä keskustella,,,,, mutta valtuuston iltakoulussa vaikka?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Enemmist%C ... A4nt%C3%B6
Jussi Lång
010505 9525
FI-69600 Kaustinen

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Yhteistoiminnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja mape » 24 Marras 2014, 18:33

Nyt olisi paikka kaivella vanhoja mutta en sitä tee, koska se ei edistä enää tässä konkurssissa yhtään mitään.. :) tarkoitin Jussi lähinnä noissa työryhmissä tapahtunutta asioiden puntarointia ja valtuutettujen kahdenkeskisiä (usein joukollakin) juteltuja asioita... minullekin tultiin usein "siviilissä" juttelemaan, kuinka koulun jutun aikaan olen oikeassa ja kuinka virkamiesten päätöksiin tulee puuttua kovalla kädellä... kun mentiin saliin, samat miehet olivatkin muuttuneet "hiiriksi", jotka pelkäsivät kun kissa on salissa :) Olen käytännössä todennut, että jos iltakouluun tuodaan joku asia on se vain yksinkertaisen enemmistön etu... koska ei siellä kukaan "ulkopuolinen" mitään ehdotustaan läpi saa... jos mielestäsi saa,kerro joku esimerkki,, (omat juttusi voit unohtaa, koska taisit kääntää puoluekantasi omalta kohdaltasi kesken kauden joidenkin äänestäjiesi iloksi, joidenkin suruksi)... Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että Kepu tekee päätökset enemmistöllään, jos kuntamme tila kohenisi... vaan kun näyttää siltä, että kuoppa sen kuin syvenee !! ja tässä olen ikävä kyllä 100% oikeassa,,, kerrotko jos en ole ja perustele tehtyihin päätöksiin nojaten :) Minä perustelen kun vuosi on purkissa...Tehtyihin päätöksiin nojaten ! se on helppo homma se !! Kuntamme tila ei kohene sillä, että keskustan porukka tekee politiikkaa joka aiheella !

Esimerkiksi voin kuitenkin vielä kerrata kun niin asiallisesti pyysit; päiväkoti päätettiin toteuttaa, valtuuston iltakoulussa käydyn mukavan ja yksimielisen keskustelun mukaisesti kaikki ryhmät olivat yksimielisiä ja päätettiin tehdä yksimielinen juttu asiasta ilman politiikkaa .... seuraavassa valtuustokokouksessa kepun ryhmä "omi" koko päiväkotiin liittyvän rakennusidean ryhmäpuheessaan, oli huolissaan jne jne antaen sen kuvan, että asia olisi ollut jotenkin ainostaan heidän alulle laittamansa !!! näin tehdään politiikkaa törkeästi iltakoulun tietoja hyväksi käyttäen... olisimme toivoneet, että pj. olisi ilmoittanut yksimielisen valtuuston kannan asiasta pykälän kohdalla kuntalaisille... mutta kun ei !!! pakkohan se oli poliittiseksi tehdä ja hirvittävällä kiimalla laadittu keskustan ryhmäpuhe tuli PS väelle suurena yllätyksenä.. (pilasi hyvän jo alkaneen mahdollisen yhteistyön) tässä kohtaa rikottiin jälleen K.strategian kohtaa 8.1, kuten sitä rikotaan lähes jatkumona keskustan luottamushenkilöiden osalta (ei kaikkien) ! no tuotahan voitaisiin iltakoulussa puida ? niinkö :) ... helmiä sioille se aika mikä siihenkin juupas eipäs keskusteluun käytettäisiin... Keskittykää nyt vaan arvoisat keskustan valtuutetut kaikki tykönänne Kaustisen kunnan päätöksentekoon siten, että ei tarvitse maailmalla päätöksiä hävetä !! Jokainen tehty päätös kun katsotaan 100% varmasti läpi suurennuslasilla... vuoden loppuun teen yhteenvedon valtuutettujen puheenvuoroista :) se tulee olemaan mielenkiintoinen juttu ja julkaisen sen alueen lehdistössä..... sitä on minulta omat äänestäjäni pyytäneet... (ovatko sitten vanhoja vai uusia äänestäjiä..mene ja tiedä.. kiitos kuitenkin asiasta vinkanneille) Sen yhteenvedon heille suon, vaikka se hiukan aikaa minulta viekin... Kaikki valttuustokokoukset tallenteina on minulla tallessa :)


Mauri Peltokangas
Viimeksi muokannut mape, 24 Marras 2014, 20:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

julang
Viestit: 54
Liittynyt: 03 Helmi 2008, 13:36

Re: Yhteistoiminnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja julang » 24 Marras 2014, 19:07

mape kirjoitti:(omat juttusi voit unohtaa, koska taisit kääntää puoluekantasi omalta kohdaltasi kesken kauden joidenkin äänestäjiesi iloksi, joidenkin suruksi)
Mauri Peltokangas
Tarkennus tuohon, en ole kenekään puolueen jäsen ja en kannata erikeen mitään klupia?
Ja valitettavasti juttani en voi unohtaa ainakaan vielä, hovioikeus ei ole päätöstä antanut, mutta sekin aika vielä tulee?
Minä en oikeastaan enään ole kiinnostunut muusta kun Kaustisen kunnan edusta, ja siitä miten jatkossa verotuloni palvelee kuntaa parhaiten.
Jussi Lång
010505 9525
FI-69600 Kaustinen

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Yhteistoiminnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja mape » 24 Marras 2014, 19:55

Muistaakseni Jussi olit Perussuomalaisen puolueen Kaustisen paikallisosaston nimeämänä (ehdokkaana) valtuutettuna valtuustossa ja kunnanhallituksessa PS mandaatilla. tällä hetkellä tietojeni mukaan nautit luottamusta Rekipolskan hallituksessa PS mandaatilla. se mitä olet tehnyt on mielestäni täysin moitteetonta ja omasta mielestäni myös arvokasta kunnan asioiden hoitoa... sulkulauseessa (johon tarkennusta halusit) ajoin takaa asioita, joista olimme erimielisiä.. (niitä oli, ja on hyvin vähän) siksi en halua sinulta omakohtaisia kokemuksia esityksistä (iltakoulut jne) mikäli joku sai väärän kuvan arvelustani Jussia kohtaan, korjattakoon se näin :) Kun itse mainitsit tuon hovin... Uskon ja toivon, että kaikki menee parhain päin kohdallasi. Toivoisin myös, että kaikki luottamustoimissa toimivat yhtyisivät tuohon Jussin ajatukseen " toimia Kaustisen kunnan hyväksi"... sillä' päästäis pitkälle !

Mauri Peltokangas
Viimeksi muokannut mape, 26 Marras 2014, 15:04. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

julang
Viestit: 54
Liittynyt: 03 Helmi 2008, 13:36

Re: Yhteistoiminnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja julang » 24 Marras 2014, 20:03

Muistaakseni Jussi olit Perussuomalaisen puolueen Kaustisen paikallisosaston nimeämänä (ehdokkaana) valtuutettuna valtuustossa ja kunnanhallituksessa PS mandaatilla.
*Piti paikkansa ja pyysin eron em tehtävistä itse ja se myönnettiin.
tällä hetkellä tietojeni mukaan nautit luottamusta Rekipolskan hallituksessa PS mandaatilla. se mitä olet tehnyt on mielestäni täysin moitteetonta ja omasta mielestäni myös arvokasta kunnan asioiden hoitoa...
*Pitää em tehtävä paikaansa mutta en tiedä kenen klupin luottamuksen arvoinen olen? en ole sielläkään edustamssa ketään muuta kun Rekipolskan etua ja kunnan vuokra-asumisen kehittämistä ja asumismukavuuden parantamista, jolloin kuntaan saadaan lisää asukkaita.
*Kiitos toki sanoistasi tehtävieni hoidossa ja siihen pyrin jatkossakin, mutta mikäli joku kokee että paikka vaati jonkun klupin jäsenyyden on ehkä parempi miettiä paikalleni joku muu?


sulkulauseessa (johon tarkennusta halusit) ajoin takaa asioita, joista olimme erimielisiä.. (niitä oli, ja on hyvin vähän) siksi en halua sinulta omakohtaisia kokemuksia esityksistä (iltakoulut jne) mikäli joku sai väärän kuvan arvelustani Jussia kohtaan, korjattakoon se näin :)

*Ok, olen harvemmin erimieltä itse henkilön kanssa, vaan asioista minulla on aina joskus jotain pölistävää :)
Jussi Lång
010505 9525
FI-69600 Kaustinen

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Yhteistoiminnasta yleensä

Viesti Kirjoittaja mape » 24 Marras 2014, 20:25

Kiitos Jussi täsmennyksestäsi. Tämä tapasi ottaa kantaa rehdisti omalla nimelläsi on mielestäni jo osoitus suoraselkäisyydestäsi ! En usko, enkä toivo, että panostasi kukaan tulee kyseenalaistamaan... en ainakaan minä. Toivon, että annat jatkossakin näkemyksesi kuntamme asioihin ja olet mukana vaikuttamassa... henkilönä, kuten allekirjoittanutkin.

Mauri Peltokangas

Vastaa Viestiin