Tanhua vai muuta korkeakulttuuria..

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Tanhua vai muuta korkeakulttuuria..

Viesti Kirjoittaja mape » 26 Huhti 2017, 13:08

Mietin tässä vaalien alla ollutta "tanhujupakkaa" (MTV3 uutisklippi) ymmärrän asian harrastajien ja heidän perheidensä kantilta mutta tulihan tuossa selkeästi vankkaa ylilyöntiä jopa kornia sellaista. Muutama henkilö meni täysin "laukoille" niin läpinäkyvästi, ettei kukaan voinut olla asian todellista laitaa huomaamatta. Vaalien alla se oli yksi hyvä poliittinen lyömäkirves.. Otetaanpa nyt asia tapetille toiselta kantilta. Olen istunut sivistyslautakunnassa kuluvan kauden päättämässä kulttuuriin myönnettävistä rahoista... Mielestäni avustusten jakautuminen tulisi olla tasapuolisempaa. Kun asiaa katsotaan nyt kiihkottomasti ilman vaalihumua on hyvä saattaa kuntalaisille tietoon asian todellinen tila. Kuka tukee ja kuka ei.

Keskusta on ollut kautta aikojen yksinkertaisella enemmistöllään Kaustisen päätöksenteossa asioiden päällä. Eipä ole tullut Ottosille tai Näppäreille mainittavaa tukea, jos vertaamme harrastajamääriä ja noiden upeiden harrastusten vaikutusta nuorten arkeen... olen aina pitänyt lähes naurettavina noita muutaman satasen "almuja" joita lautakunnassa olemme vähistä resursseista myöntäneet noille hienoille toimijoille. Olemme yli puoluerajojen myöntäneet avustukset yksimielisinä huolenamme vain varojen vähyys. Perussuomalaiset eivät ole kertaakaan olleet vastaan nuorisolle kohdistettujen avustusten kohdalla. EI KERTAAKAAN! Oma mielipiteeni näiden avustusten kohdalla on ollut jo useita vuosia, että lautakunnan käyttöön myönnetty määräraha on täysin riittämätön.

Lautakunnassa jaetaan vuodessa lähes naurettavat n. 10 000 euroa yhteensä kaikille toimijoille (pois luettuna festarit, johon avustus päätetään valtuustossa) tuo summa on vielä jaettu kahtia niin, että 5 tuhatta kulttuuriin ja 5 tuhatta liikuntaan... (hakijoina on aina useita tahoja) Tanhu, josta nousi valtava myrsky vaalien alla ja joka kaadettiin kaikkien perussuomalaisten ehdokkaiden niskaan on saanut hyvin pieniä summia vuodessa avustusta... Miksi keskustan ryhmä ei ole useista keskusteluista huolimatta nostanut sivistyslautakunnan resursseja nuorten kulttuuriharrastusten tukemiseen jo aikaa sitten ? kuitenkin huutavat kurkku suorana muutaman kommentin takia. Tulee mieleen, että tuo huuto oli vain äänten kalastelua...!!?? Miksi ette ole nostaneet resursseja ? Miksi ei tehdä? miksi kiillotetaan kilpiä puhumalla mutta kun tulee varsinaisen päätöksenteon aika varoja lapataan sinne tänne mutta ei nuorison harrastusmahdollisuuksiin osoiteta kuin ropoja ...

Keskustan ryhmällä ei ole ollut mielestäni halua tukea nuorison ja heidän harrastuksensa mahdollistavien vapaaehtoistyöntekijöiden panosta riittävästi... sen voi jokainen todeta avustusten vuosittaisista määristä. Säälittäviä summia, jotka olisi mielestäni pitänyt tarkistaa useilta sektoreilta (myös urheilu) jo vuosia sitten!

Toivon, että jupakka sai nyt päättäjät heräämään ja tulevassa keskustan ryhmä avaa silmänsä arkeen.. nuorison toimintaa tulee tukea vankemmin kaikilla sektoreilla tulevalla valtuustokaudella. Puheet on puheita.. tekoja kaivataan. Katson tulevalla valtuustokaudella tarkkaan miten lupaukset toteutetaan. Nyt mitataan tahtotila ja katsotaan prioriteetit... Tasapuolisuutta ja järkeä päätöksiin. Sulle mulle pelin aika pitäisi olla jo ohi.

Upeaa kevättä kaikille nuorisotyössä oleville... urheilusta tanhuun ja kaikille siltä väliltä...

Nöyrä kiitos äänestäjilleni ja Sami Löfbackalle mainoksesta ennen vaaleja. Sain paljon positiivista palautetta kirjoituksesi jälkeen :)

Mauri Peltokangas

jokilaakso
Viestit: 47
Liittynyt: 13 Tammi 2013, 20:33

Re: Tanhua vai muuta korkeakulttuuria..

Viesti Kirjoittaja jokilaakso » 30 Huhti 2017, 09:57


puurosilmä
Viestit: 32
Liittynyt: 11 Maalis 2015, 12:04

Re: Tanhua vai muuta korkeakulttuuria..

Viesti Kirjoittaja puurosilmä » 29 Touko 2017, 12:46

Se on helppo lohkasta jotain mehevää ja populistista ... käänteli asiaa miten päin vain niin se kävi kalliiksi vaaleissa . ikävä kyllä!!

Vastaa Viestiin