Säästökohteita kunnillemme..

Aluekehitykseen liittyvää keskustelua seutukunnassa. Tarkoituksella erikseen laitettu alue jotta päättäjien on helpompi löytää kehitysideat yms. täältä.
Tapani Pollari
Viestit: 195
Liittynyt: 19 Touko 2014, 13:23

Säästökohteita kunnillemme..

Viesti Kirjoittaja Tapani Pollari » 13 Loka 2015, 12:15

Leikkauksia, Veronkiristyksiä ja Sopeutuksia..

Onko meillä mahdollisuuksia heikkenevien kuntatalouksien korjaamiseen niin että emme menis kuntalaisten kukkaroille?

Haluaisin avata keskustelua ja mietintää itse kuntalaisille asiaan.
Lähtien ihan pienistä liikkeelle, isot asiat on vähän mua viisaampien käsissä..

Kun ajelee tuolla iltaisin ja öisin tienpäällä pitkin kylää, tulee väkistis mieleen nuo katuvalot, ja niiden tuottama virrankulutus..

Itselläni on jo ledivalot pihalla tuvassa ynnä tallissa, sitä mukaa kun oon ruuvaillu paikalle..

Eikö nuo lyhtypylväät valottaa myös ledivaloilla?
Virransäästö olis erittäin huomattava, kustannus kuitenki aika olematon..

Keksitään yhdessä lisää..
t. Tapani (PS) :o

mape
Viestit: 524
Liittynyt: 09 Heinä 2008, 15:01

Re: Säästökohteita kunnillemme..

Viesti Kirjoittaja mape » 24 Loka 2015, 21:05

Mietin myös usein tätä kunnan säästöjen kaivamista.... jokseenkin tuntuu absurdilta istua säästötalkoopalaverissa, kun edellisen päivän perhiksestä lukee, että 50 000€ myönnetään KTK:n käyttökustannuksiin ? koululaisilta leikataan kohta kumet ja kynät... prinssinakkeja lasketaan kolmesta viiteen/ oppilas.... mutta "kulttuurin mekkaan" riittää varoja !

Kuntataloudesta ja sitä ylläpitävästä politiikasta vastaa päätöksillään valtuusto. Käytännössä meillä keskustan ryhmä enemmistövallallaan... Tämä on vain kylmä totuus. Miksi siis keskustan ryhmä ei hoida asioita siten, ettei tarvitsisi kohdistaa leikkauksia lasten, lapsiperheiden ja kuntalaisten peruspalveluihin ? siksikö, että osaamista ei ole ? Avustuksia kulttuurille löytyy aina. Onko keskustan ryhmälle täysin sama miten kuntamme lapset ja perheet voivat ? siltä tämä tumpelointi nyt vaikuttaa... joku tietenkin tarttuu sanaan tumpelointi... mutta tilanne on taloudellisesti tiukka... se ei olisi sitä, jos asiat olisi osattu hoitaa paremmin tai jos kepu olisi viitsinyt kuunnella järkeviä ehdotuksia vuosien varrella.... nyt on myöhäistä pyllistää.... paskat on jo housuissa.

Seuraavissa kuntavaaleissa kuntalaisilla on mahdollisuus hoitaa tämä kulttuuripelleily (liika keskittyminen yksiin ja samoihin asioihin vuodesta toiseen) pois päiväjärjestyksestä... mikäli samoja sukulaisia äänestätte vuodesta toiseen... tekemään samaa kulttuuripolitiikkaa.. olemme 100% varmasti tuleva Kokkolan syrjäinen kaupunginosa tulevaisuudessa. siihen sitten loppuukin palveluista päättäminen tällä syrjäkylällä. Ei siinä mitään tervatynnöri on hieno vaakunassa... ja syntyperäisenä Kokkolalaisena voisi tulla kotoinen olo :) Mieluiten kuitenkin hyvinvoipa Kaustinen.
Mauri Peltokangas

Vastaa Viestiin